swiatjestpiekny

Dawno nie widziałam tak nudnego filmu... Obejrzałam go do końca tylko dlatego, że nie wierzyłam, że Deep zagrał w czymś takim i cały czas ufałam, że coś się w końcu wydarzy. Przewidywalny, tendencyjny, naciągany. Kiepski dowcip i dłużyzny. Kompletna strata czasu.

• davideck davideck
    ocena: 7

szkoda, że nie ściągnęłaś napisów :) nie wszystkie filmy muszą mieć przekaz - warto czasami się odprężyć przy pięknych widokach, ujęciach. W dodatku wszystko ubarwione doskonałą grą aktorską zarówno Depp'a jak i Ribisiego.

• Caravan_Girl Caravan_Girl
      ocena: 1

widoki i napisy końcowe były najlepsze

• kostekzary kostekzary
        ocena: 5

A kolejna rola Deep'a nudna jak cholera, powinni wybrać innego aktora.
        Może sądzili, że obecność osławionego pirata pomoże w powtórzeniu sukcesu Fear and Loathing...?
        Nie wyszło.

• Tortuga033 Tortuga033

Jedyne co naprawdę w tym filmie było dobre to początek (samolocik, a w tle "Cantare")

• szymszak szymszak

Racja. Są filmy, które oglądamy, bo są super, mają przekaz, świetną grę aktorską, zdobywają kolejne nagrody. Ale są też filmy, których nie rozumiemy, ale mimo wszystko pragniemy oglądnąć je po raz drugi. Takie filmy mają swój charakter, piękne widoki, muzykę pasującą do otoczenia i nutkę tajemniczości. Jak dla mnie takimi filmami są na przykład "Autor Widmo" i "Dziewiąte Wrota" Polańskiego oraz właśnie "Dziennik zakrapiany rumem". Wiem, że nie wszyscy są takimi romantykami kina jak ja, i że nie oglądają filmów dla odprężenia i rozmarzania się, tylko po to by wyciągać z nich przekazy. Ale czy nie o to chodzi? Żeby bawić się oglądając filmy, żeby podziwiać piękne miejsca, posłuchać dobrej muzyki. Warto czasami popatrzyć na filmy także z tej drugiej perspektywy. (Oczywiście nie piszę tu o wszystkich filmach, bo niektóre nie zasługują na takie miano. Z resztą, każdy ma inne gusta.) Pozdrawiam ;)

• davideck davideck
        ocena: 7

zgadzam się całkowicie

• gollas gollas
    ocena: 6

Nuda, jednak, brak fabuły, niewyraziste to wszystko. Depp OK ale cała reszta. Po co i czemu to służy? Średniactwo.

z tego co pamiętam Deep był głównym producentem, no a przecie jeść coś musi, czy to chleb czy to pączki.

• Frame

Depp, nie Deep, to po pierwsze. Dip to masz do czipsów.

Po drugie, Depp najwyraźniej rozumie twórczość Thompsona - Ty widze że nie. Skoro nie rozumiesz filmu to jak możesz go oceniać?

ważne, że rozumiem twórczość Wisłockiej

• asiek1990 asiek1990

Skoro tak lubisz Deppa, to powinnaś chyba wiedzieć jak się piszę jego nazwisko. Irytują mnie fanki na pokaz, bo "obejrzały wszystkie części Piratów z Karaibów". Mnie film zaskoczył pozytywnie, nie wyobrażam sobie innego głównego bohatera.

• szymszak szymszak

Podzielam tą uwagę! ;)

no szkoda jednak, że nie tę

• luksqon luksqon

wynudziłem się strasznie...miałem zamiar iść do kina na ten film ale w końcu nie wybrałem się...i nie żałuję tego, bo po dzisiejszym seansie tego filmu stwierdziłem, że byłą by to tylko strata pieniędzy...jeden z gorszych filmów Deppa niestety :/

• klaudiakk_filmweb klaudiakk_filmweb

Wieje nudą na kilometr.

Apel do tych, którzy jeszcze nie oglądali - poprzestańcie na zwiastunie.

• pan_dziejaszek pan_dziejaszek
              ocena: 8

A może jednak pozwolisz im wyrobić swoje własne zdanie?

• klaudiakk_filmweb klaudiakk_filmweb

proszę bardzo.

• gandera
    ocena: 6

Również podzielam zdanie. Film zupełnie o niczym. Ukazuje życie z dnia na dzień głównego bohatera, w którym de facto nic się nie dzieje. Praca, picie rumu, impreza, zauroczenie kobietą, spotkania z przyjaciółmi, walki kogutów i tyle:) .... Nuuda. Nie polecam

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: