crazyflair crazyflair
ocena: 1

uwielbiam oglądać filmy, i w sumie jest to PIERWSZY film który mnie przeraził,jak można być takim idiotą i to nakręcić? bez żadnej fabuły

• amputee amputee

bez-na-dziej-ny. w połowie filmu wyłączyłam, bo szkoda mi było na niego czasu. nawet Colin Firth go nie uratował, a można powiedzieć, że to on był powodem, dla którego postanowiłam ten film oglądnąć... poniżej oczekiwań.

• idasiek idasiek

Oglądałam z przyjaciółkami i jakoś dotrwałyśmy do końca, ale mogę śmiało
      powiedzieć, że to jeden z NAJGORSZYCH filmów jakie widziałam.
      Współczuję Colinowi, że ma to coś w swojej filmografii.

• HmKotos
        ocena: 8

Mnie osobiście film się podobał ;D A jeśli to uważacie za jeden z najgorszych filmów to chyba nie widzieliście "Poznaj moich spartam" i "Jaja w tropikach", które uważam za porażkę. Ale myślę, że to tylko kwestia gustu :) Jednym może się podobać komedyjka o nastolatkach z czarnym humorem, innym parodie filmowe :)

• Tarakum Tarakum
          ocena: 7

zgadzam sie... co do slowa...

• milkaway milkaway
          ocena: 4

"Jaja w tropikach" wcale nie są złym filmem, a już w ogóle w porównaniu z tą pustą komedyjką! Hollywood naśmiewa się sam z siebie, do tego gra aktorska jest rewelacyjna, głównie Roberta Downeya Jr.

• bittersweet_ bittersweet_

A mnie się podobał :) Ja chcę do takiej szkoły!!! :D

• elizunia27 elizunia27
      ocena: 6

Film, że tak się wyrażę pozytywnie zakręcony ;) Fakt nic górnolotnego, ale
      jak się komuś nudzi to można obejrzeć ;D Tak też bym chciała do takiej
      szkoły;D

• derisive_mirage derisive_mirage

Film bardzo mi się podobał ;)

Jak chcecie mieć taką szkołę, polecam plastyki ;D chodzę do lubelskiego plastyka i st.Trinian bardzo mi go przypominał, przyjaźnienie się subkultur, dziwne odpały itp ;D

• 50_GROSZY 50_GROSZY

Skoro jest to pierwszy film który cię przeraził , to ty chyba mało filmów oglądasz .

Zresztą łatwiej być idiotą i zakładać durne tematy , niż zrobić w miarę fajną komedię , która jest świetną i w miarę oryginalną odskocznią od typowej amerykańskiej masówki . A z tych dwóch rzeczy , to akurat twórcom tego filmu się udało.

• shanie shanie

z tą masówką to w sumie racja, choć znam podobne amerykańskie produkcje które przyjemnie się ogląda(komedie). Mimo iż w filmie jest troszkę tych przesadzonych wybryków, całość pozytywnie nastraja , szczególnie w szary dzień.

• kol_ka kol_ka

Film może i nie jest z górnej półki ale rzeczywiście bardzo pozytywny. Mnie sie podoba

• Martus_2 Martus_2

mi też się podobał - i druga część też - dobrze się na nim bawiłam, trochę pośmiałam. Wiadomo, że nie miało to być nic ambitnego.

• nikola215 nikola215

Zgadzam sie z toba!

• speyburn

obejrzyj sobie władce pierścionka, to dopiero dno jest :P a ten kompletnie pozytywnie-głupi film xp

• FOXXlife FOXXlife

zgadzam się. film bardzo głupawy ale dzieki temy zabawny i mi sie bardzo podobał. xd

• PinkFlower PinkFlower

gdyby na swiecie mialyby powstawac same super inteligentne filmy to pozostalo by nam ogladac same dokumentalne z zycia wziete historie !przeciez 60 % filmów to fikcja..ale przynajmniej poprawiaja humor !

• vienne3 vienne3

Popieram. O ile dobrze pamiętam, twórcy obu części St. Trinian`s sami wspomnieli, że to miał być film, który bawi. Bez powagi, z lekką nutą ironii. Obejrzałam za namową przyjaciółek i nie żałuję.

• Sharlet Sharlet
                  ocena: 4

Ja też lubie czasem sobie obejrzec filmy-odskocznie, ale ten film nie ma za grosz inteligencji, jego durnota jest po prostu miejscami megairytująca. Zgadzam się z zalożycielką tematu. Ja go obejrzałam do końca tylko dla Aerton, ale żaden aktor tego filmu nie ratuje. A co do wspomnianego tytułu "Poznaj moich Spartan" - tego typu filmy, tzw. amerykanskie parodie, to jest DNO totalne, dlatego "Dziewczynom..." dałam ocenę "ujdzie", czyli 4.

• blackswan09 blackswan09

, Film bardzo fajny ze względu i na obsadę ( Świetny Colin Firth , Znakomity Rupert Everett , Śliczna Gemma Arterton ) ale i na fabułę . Wiele wątków , nazw itp. są nawiązaniem do filmów Colina Firtha a także do samego aktora . Podam przykłady : dziewczyny chcą ukraść obraz " Dziewczyna z perłą " ( ten sam którego dotyczy film z 2003 roku pod tym samym tytułem z Firthem w roli głównej ) , pies panny Fritton - Pan Darcy ( tu już chyba tłumaczyć nie muszę ! ) , tekst który wypowiada jedna z uczennic : " no , no . Już wiem czemu Colin Firth chciał ją przelecieć " - co dotyczy filmu " Dziewczyna z perłą " o którym wcześniej wspomniałam . Zdecydowanie " Dziewczyny z St. Trinian " to dużo lepsza produkcja niż filmy typu " Poznaj moich spartan " , " Wielkie Kino " czy " Totalny kataklizm " . Moja ocena - 8 / 10 . ( Byłoby wyżej gdyby nie ta scena z wpadnięciem psa w kosiarkę )

• lulamae_anna_barnes lulamae_anna_barnes

zgadzam się, ten film jest całkiem niezły ;) nie wiem, czy zasługuje aż na 8...
                      Trzeba przyznać Rupert Everett wykonał kawał niesamowitej roboty grając panią dyrektor, o Colinie chyba nie muszę mówić, chociaż tu nie jestem obiektywna...on mógłby po prostu stać i już to byłoby fanatastyczne ;)
                      co do nawiązań do różnych filmów, dodam jeszcze wątek mokrej koszuli, którą przecież wszystkie kobiety do dziś zachwycają się oglądając brytyjską, serialową wersję "Dumy i Uprzedzenia" ;)

• katrinultra katrinultra

Ten film jest najlepszy bo uczy prawdziwego życia ,a nie jakiś pierdoł w tych szkołach . Tylko grzeczne dziewczynki/chłopczyki go nie rozumieją .

• agnieszka_zio agnieszka_zio
    ocena: 1

Dokładnie. Ja nie dotrwałam do końca. Włączając ten film oczekiwałam czegoś po prostu 'mocnego', totalnie niegrzecznej ale ostrej i zabawnej szkoły, a tu co pokazali to dla mnie porazka i śmiech na sali. I wcale nie jestem z tych którzy kochają jedynie całkowicie powazne i nazwijmy to - sensowne filmy. Ten mnie strasznie zawiódł.

• jesenska jesenska

łe. przynajmniej dziewczyny ładne, dlatego zawyżyłam ocenę :* byłaby lepsza, gdyby je pokazywali częściej :*

• wiccecraft wiccecraft
    ocena: 7

Ach, ja się nieźle ubawiłam oglądając panienki z st. Trinian. To jest lekkie kino, niemalże familijne, z pewnością zabrałabym swoją dorastającą pociechę na takie cudeńko do kina. Cieszę się, że jeszcze robi się takie filmy z jajem, które nie są dnem oraz produkcją za 10 dolarów. Nie można tworzyć tylko skomplikowanych thrillerów i poruszających dramatów. Jest czas na rzewne komedie romantyczne, jest czas na amerykańskie debilizmy i jest czas na lekkie i przyjemne komedie. Jak ktoś nie przepada, to niech nie ogląda :) . Dla każdego jest coś dobrego.

• little_bird little_bird

Oj, to chyba niewiele filmów widziałeś/aś, bo ten wcale przecież nie był taki zły! (Jako przykład z podobnej - ale tematycznie tylko - półki podam "To nie jest kolejna komedia dla kretynów" - to dopiero była wtopa!) Bardzo brytyjski, to fakt. I jeśli komuś nie podoba się ten typ humoru, to faktycznie uzna go za kompletny idiotyzm, przyznaję. Ja taki humor lubię i mimo że szkołę skończyłam już jakiś czas temu, przyjemnie mi się ten film oglądało. Rupert Everett grał świetnie, Colin Firth takoż (i ten pies... "Pan Darcy"! Rozwaliło mnie to^^), a już pierwsza scena, w której Annabelle pytała "Gdzie są wszyscy?", jej ojciec odpowiadał: "Na pewno się uczą" (czy coś takiego), a w następnej chwili tuż za nimi na ziemię spadało biurko, utwierdziła mnie w przekonaniu, że ten film będzie co najmniej... oryginalny, powiedzmy. Jak dla mnie kwintesencja nieco ekscentrycznego angielskiego humoru. Podobało mi się.

• Asynastra Asynastra
    ocena: 10

Nie chce mi się czytać wszystkich komentarzy więc napisze swoje zdanie. Mi się film bardzo podobał, na początku nie rozumiałam tak niskiej oceny ale chyba wreszcie do mnie dotarło o co chodzi. Większość nastolatków pod kategorią "komedia dla nastolatków" oczekuje uroczych i śmiesznych historyjek miłosnych z głupimi landrynkami, tak jak w Mean Girls itd. St. Trinians natomiast daje nam na tacy czarny nieziemski humor.
    Oglądałam ten film z przyjaciółką zaraz po premierze i byłyśmy zachwycone. Ten film to wszystko czego zawsze oczekiwałam od komedii, wyraźne charaktery i charakteryzacje, dużo ironii i sprzeczności ze światem rzeczywistym ale bez zbędnego sci-fiction. Uwielbiam Colina Firtha i jestem mu wdzięczna że zagrał w tym filmie.

10/10 fav

• ObiWanKenobi444

To w ogóle nie jest film, tylko zbiór nieśmiesznych gagów przypadkowo uchwyconych kamerą. Fabuła leży i kwiczy, szkoda że Firth i Aerton dali się namówić na grę w takim syfie. Prawdziwe komedie to np. Kac Vegas, Seksmisja, Chłopaki nie płaczą, Kiler, Shrek , Johnny English a nie ten badziew.

• hienax hienax

Przesadzasz, chyba syfu nie widziałaś obejrzyj sobie np wspomniany wyżej film : Władca pierścionka. To jest dopiero syf nad syfy. Mówisz że Johnny English to pradziwa komedia, a ja tego strawić nie moge i dla mnie jest beznadziejna. Każdy lubi inny rodzaj humoru. Więc nie mów, że to syf. Po prostu daj upust swojej agresji gdzie indziej. Np na stronie Piratów z Karaibów - to jest dopiero dno.

• ObiWanKenobi444

Dziecin jak oceniasz ten film na 8/10 a Piratów z Karaibów na 1/10 to naprawdę nie mamy o czym rozmawiac. Żegnam.

• Asynastra Asynastra
          ocena: 10

Ambitnie.

• ObiWanKenobi444

?

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: