aPosing aPosing
ocena: 8

Wczoraj (wreszcie) obejrzałam Ed'a Wooda i muszę przyznać że nie spodziewałam się tak dobrego filmu. Mimo moich dwóch ulubionych nazwisk na Plakacie (Burton&Depp) myslalam, ze bedzie to jeden z gorszych produkcji z "udzialem" tego fantastycznego duetu. Naszczescie mylilam sie - Ed Wood to super rozrywka dla każdego a na dodatek świetna kreacja Deppa. Oczywiscie Johnny najlepiej sie sprawdził jako pirat Jack to jako szalony transwestyta w całosci go kupuje i ciesze sie ze obejrzalam wreszcie "ed'a" .

• zatracony zatracony
    ocena: 10

Hmmm... lepiej późno niż wcale;P Dla mnie ten film to najlepszy projekt Burtona!

• Purslane Purslane

Depp bez wątpienia sprawdza się w każdej roli :)

• Michael_4 Michael_4
    ocena: 10

Johnny Depp to świetny aktor i przychylam się do tej myśli, że rola Ed Wood'a to jedna z jego najlepszych kreacji. Co do filmu to jest wspaniały 10/10.

• McKulak McKulak
      ocena: 9

Super film. Wedlug mnie najlepszy twor Burtona. Faktycznie to jedna z lepszych kreacji johnnego deppa.

• Mudshark Mudshark
        ocena: 7

odruchowo chciałem coś napisać i może podyskutować, ale potem zobaczyłem, że według autora wątku najlepszą kreacją Deppa jest pirat Jack, więc chyba jednak nie mamy o czym rozmawiać.

• Purslane Purslane

To teraz nie można twierdzić, że kreacja Jacka może być dla kogoś ulubioną kreacją Deppa, bo od razu jest się idiotą? Rzeczywiście nie ma chyba o czym rozmawiać z panem Mudsharkiem.

• Mudshark Mudshark
            ocena: 7

też tak zawsze wszystkim powtarzam.

w każdym razie, no dobra, to porozmawiajmy. pirat Jack, spoko, śmieszna rola, zagrana na pełnym luzie i w ogóle, ale moim zdaniem pod względem czysto aktorskich umiejętności Depp osiągnął szczyt dwukrotnie: od razu na początku wielkiej kariery jako Edward, oraz jako HST w Fear and Loathing in Las Vegas. w obu wypadkach mamy do czynienia z urealnieniem z założenia odrealnionej postaci, co dla mnie jest osiągnięciem co niemiara.

a z takich bardziej normalnych ról, to na pewno Donnie Brasco, bo jest duża emocjonalna głębia w tym jak Depp gra tę postać, i wielkie skupienie, aż wyczuwalne przez ekran. fajny film w ogóle.

no proszę, udało się.

• vash_the_slonek vash_the_slonek

to mój 31 film z Deppem i w tym po prostu położył mnie na łopatki. Brawo :)

• Nightmare_Sally Nightmare_Sally

Depp się sprawdza w każdej roli, a film bardzo dobry.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: