pkb_pl

Takiego nagromadzenia bezsensownych zachowań dorosłych (i jak nalezy domyślac się z kontekstu filmu) wykształconych ludzi jeszcze nie widziałem. Po prostu zęby bolą. Film epatuje krwią i okrucieństwem ale one nie zastąpią choć odrobiny sensu, jakiego zawsze próbuję się dopatrzyć w scenariuszu. Niestety główni bohaterowie (ci "pozytywni") od pierwszej sceny zestknięcia się w tymi "negatywnymi" zachowują się tak irracjonalnie, że to nie przemoc złych ale głupota dobrych przykuwa uwagę widza. W momencie, gdy panienka uruchamia komórkę i zamiast na policję dzwoni do kolesia, który jest związany drutami, a tym samym odkrywa się przed prześladowcami stwierdziłem, że na dalszy ciąg szkoda czasu.

• esese

Zgadzam się. Film jest przesadzony. Od pierwszych scen zawsze jest coś nie tak w zachowaniu wszystkich tych ludzi (zwłaszcza pozytywnych bohaterów). Motyw z komórką to szczyt wszystkiego, chociaż samo zakończenie też do najsensowniejszych nie należy. Dorzuciłbym jeszcze jazdę dżipem bez świateł w środku lasu - trzeba było szybciej, tylko po jakiego grzyba. Z tego co pamiętam sam początek też kuleje - facet chce romantycznie spędzić czas z kobietą, ale woli się użerać ze smarkaczami. Nawet gdyby to była para pogodnych staruszków to zebrałbym manatki i poszukał spokojniejszego miejsca - chcieli mieć w końcu weekend tylko we dwoje. Było jeszcze kilka takich bzdur (przypomniało mi się - wejście do cudzego domu i buszowanie po nim) ale film specjalnie nie zapada w pamięci więc szczegóły jakoś mi już wyleciały.
    I jeszcze jedno. Gdyby nie te logiczne wpadki to film niestety byłby jeszcze gorszy, bo w sumie cała historia nie miałaby prawa się zdarzyć. To tak jak w horrorach. Akceptujemy irracjonalne zachowania bohaterów, bo inaczej film cała historia skończyłaby się po 15 minutach.

• HlTMAN HlTMAN

Wyłączyłem go dokładnie w tym samym momencie co Ty, tzn jak ta klientka zadzwoniła do męża zamiast na policję. Thrillery to mój ulubiony gatunek ale ten film jest tak głupi że nie dałem rady dotrwać do końca.

• franz01

ona uzyla nawigacji sat. i polaczyla sie za pomoca bluetoota z komorka chlopaka a potem wybrala numer 999 jak byscie nie zauwazyli

• HlTMAN HlTMAN

Klientka wybiła numer 999 i zaraz potem w jakiś czarodziejski sposób, jej telefon połączył się z telefonem męża. To właśnie pogrążyło ten film ostatecznie. Połączenie bluetooth nie uruchamia się samo z siebie. Kretyński film i tyle.

• sibkod

Ona nie miała zasięgu, więc połączyła sie bluetoothem z telefonem Steva, i zadzwoniła z niego na 999. Czy to takie skomplikowane?
          Wiec jak na siłe zaczniecie szukac jakichś bzdur, sprawdźcie najpierw czy macie racje.
          P.S
          Nawigacja Sat nie ma nic wspólnego z bluetoothem hehe ;)

• franz01

ona nie mial zasiegu a jego telefon mial.to dopiero bzdura. miala w reku nawigacje ktora wczesniej uzywali w samochodzie.nawigacja za pomoca bluetootha wykryla urzadzenie z ktorym sie polaczyla(to byl telefon chlopaka)nastepnie wybrala numer 999.proste?

• sibkod

a jaka w tym bzdura, że jeden telefon miał zasięg o drugi nie?

• claudi7511 claudi7511

999? a oni tam przypadkiem nie mają 911? pytam tylko jak coś :P

• aleksandra22884 aleksandra22884

film jest angielski, w Anglii krecony, a oni tam maja 999 :P

• claudi7511 claudi7511

zwaracm honor w takim razie ;]

• Felix84

214% Racji.

Za dużo krwi, brutalny...

Zdecydowanie za mało łąk pełnych kwiatów i scen w której bohaterzy się namiętnie całują. Zakończenie, masakra. Ostatnia scena powinna zakończyć na łące usłanej tulipanami.

Z jednej strony biegnie babka z drugiej facet i wpadają w swoje objęcia. + Latające ptaszki.

Z telefonem też kompletna bzdura, powinni pstrykać sobie focie i słać sweetasne smski.

Wstrętny film dla chorych psychicznie!

• pkb_pl

No to w końcu trafiłeś(aś) na coś odpowiedniego.
      Dobrze, że pan doktor i siostra oddziałowa pozwalają czasem pooglądać tv:-)

• niepokorna_ja. niepokorna_ja.

BEZNADZIEJA !

Dużo bluzg, krwi i niemocy głównych bohaterów. Ganiali się po lesie cały film ..
        Potem bohaterka weszła w gniazdo os i ją załatwili, a synek dalej był z siebie dumny.
        Gówno i tyle.

• punks1989 punks1989
          ocena: 7

powiedziała osoba która oceniła dom woskowych ciał na 10...a w sumie racja. Woskowe ciała są bardziej realne i wcale nie było gównem. Tak, przemoc nastolatków jest nierealna. Ja bym proponował obejrzeć ten film jeszcze raz od początku i przyjrzeć się w jakiej dzielnicy / regionie wychowywały się dzieciaki. Może szukanie głębszego sensu w tym filmie ale czy przemoc była bez sensu? Dobry film, nic ponadto.

PS. To jest kino które ma dostarczać rozrywki. A nie pouczać czy robić psychoanalizę widzowi.

• Miiskaa
    ocena: 2

Ten film to istna porazka. Zgadzam sie ze wszytskim co tu jest napisane, ale tez trzeba zwrucic uwage ze typka zamiast zrobic tak jak to jej chlopak powiedzial zeby pobiegla po pomoc to ta sie schowala gdziec i miala wyjane. Potem sie przygladala jak go torturuja i tez nic. Od samego poczatku mozna sie bylo spodziewaz ze koles umrze. no i ten motyw z telefonem. TOTALNE DNO ! Tak samo jak to ze jechal jak idiota bez swiatel po lesie .. trzeba bylo wlaczyc switala jechac troche wolniej, przecierz tamci i tak by ich nie dogonili.
    Powiem tak NAJGORSZY FILM jaki w zyciu ogladalam !

Najbzdurniejsze było to, że oni ich gonili na pieszo a i tak dogonili .. no kur*

Albo to jak spalili tamtego chłopaka, po co taka przemoc ?

• Miiskaa

Zgadzam sie z Toba. ;)

• HlTMAN HlTMAN

Obejrzałem ten film jeszcze raz i muszę się przyznać że oglądałem go troszkę nieuważnie za pierwszym razem. Np akcja z telefonem była taka że ta kobieta nie miała telefonu tylko nawigacje GPS z możliwością łączenia się z innymi urządzeniami przez bluetooth i właśnie w ten sposób połączyła się z telefonem męża. Tylko że i tak wydaje mi się to idiotyczne bo zdradziła się w ten sposób. A co do świateł samochodu to te kajtki rozbiły mu światła, tylko dlaczego nie mając świateł udawał Kubicę i tak po pierniczał po tym lesie po ciemku. Dalej twierdzę że film kretyński :)

• Miiskaa

Chyba jak my wszyscy. ;)

• HRA HRA

Hola ,hola. Jacy wszyscy??? Dla mnie to swietny thriller. Transformersi w kinach. To cos dla was

• HlTMAN HlTMAN

Wiesz gdzie możesz sobie wsadzić tych swoich Transformersów? Jak już tak pyszczysz to zobacz sobie lepiej "Dzień szakala" a sam się przekonasz na jaki thriller stać angoli. A ten "Eden Lake" to zwykła bajeczka dla odmóżdżonych gówniarzy.

• HRA HRA

To ty wsadż sobie "Dzień szakala". Zresztą razem z "Transformersami" pyskaty gołowąsie

• HlTMAN HlTMAN

Dobra weź już sobie odpuść człowieku bo się tylko pogrążasz takimi wypowiedziami. Jeśli stawiasz "Dzień szakala" i "Transformersów" w jednym szeregu to nie mamy o czym gadać.

• HRA HRA

Spadaj

• arczi2010

może nie wszystko w tym filmie jest takie jak być powinno ale 2/10 to przesada. Ja dałem 7/10, film trzyma w napięciu i jest czasem zaskakujący. Chodź wolałbym żeby nie skończył się tak jak się skończył. Nie rozumiem czemu obrażacie swoimi wypowiedziami tych którym ten film się podobał... macie w głowie tyle samo oleju co ta banda wyrostków? Nie podobał wam się, wporządku a mnie tak i nie uważam się przez to "odmóżdżonym gówniarzem".

• Miiskaa

Przepraszam bardzo czy ja kogos obrazilam ? A poza tym to kazdy ma swoj gust, i uwazam moja ocene za sluszna, dlatego ze tak jak juz napisalam byl to najgorszy film jaki ogladalam.

• arczi2010

Nie. to było do HITMANa.

• snuffy83

Szacunek jestes zapewne jak Rambo i w kazdych warunkach zawsze wybierasz najlepsze rozwiązanie. Chłodna kalkulacja w kazdych warunkach i wybór najlepszej drogi. Super jak ludzie oceniaja film przez problem z telefonem ( który gdyby dokładnie ogladali widzieli by , że to gps ), zapewne sami nie uciekali by tylko zaczeli ze smarkaczami rzeczowo rozmawiac tłumacząc im konsekwencje ich zachowań. Dla mnie film rewelacja.

• HlTMAN HlTMAN

Tu nie chodzi o Rambo, tylko o to, że ten koleś zachowywał się równie idiotycznie co ta banda gówniarzy. Nie cierpię patologii w takim samym stopniu co nie cierpię konfidentów wyprowadzających w nocy pieski, zaglądających w każdą dziurę na rejonie i udających przy tym szeryfów z texasu. Właśnie tak zachowywał się ten koleś. Jakby był z piep_rzonego MO. No to w końcu się doigrał. Oczywiście gówniarze przegięli pałę, ale jakoś nie było mi specjalnie żal tego dużego skarżypyty i w zasadzie to od początku wiedziałem jak ta cała historia się zakończy.

• karolinex karolinex
      ocena: 6

Nie mógł włączyć świateł bo szajbusy mu je rozbili. Ale fakt że nie musiał jechać jak wariat. Przecież nawet jakby jechał wolniej to nie powinni go dogonić.

• pepe_44 pepe_44

Takie filmu maja to do siebie ze nie wszystko musi byc zgodne z rzeczywistosica i postepowaniem racjonalnym. Ogladajac horror/thriller chcemy zobaczyc krew, pobac sie, pozgrzytac zebami etc... P.S. Z takimi gnojami jak z tymi z tego filmu to tylko "Za genitalia i na latarnie"

Racja. Przecież "na żywo" znajdzie się takich opryszków jak oni.

Jestem tylko ciekawa co zrobili głównej bohaterce ..
            Wiadomo, zabili ją - ale jak ?

• pepe_44 pepe_44

Napewno zgwałcili...

• karolinex karolinex
              ocena: 6

Pewnie najpierw zgwałcili bo coś tam mówili że teraz się nią zajmą dorośli mężczyźni czy coś w tym stylu. A później cholera wie, ale jak synek był taki popieprzony to co dopiero tatuś?

Szczerze mówiąc nie spodziewałam się takiego końca filmu..

• mocuch mocuch
    ocena: 9

"W momencie, gdy panienka uruchamia komórkę i zamiast na policję dzwoni do kolesia, który jest związany drutami, a tym samym odkrywa się przed prześladowcami stwierdziłem, że na dalszy ciąg szkoda czasu."

Przecież ona nie dzwoniła do chłopaka tylko na policję a połączenie wykrył drugi aparat poprzez połączenie bluetooth. Heheheh, zauważyłeś jeszcze jakies "irracjonalne" zachowania tych dorosłych? Bo ja narazie zauwazyłem tyle, że ten film chyba cię przerósł.

• mkcafe mkcafe

Zgadzam się, a poza tym nie sądzę, żeby ktokolwiek w takiej sytuacji potrafił się zachować racjonalnie.

• identyfikator1992 identyfikator1992
        ocena: 9

To tak jak z tą prędkością w tym lesie, adrenalina chyba też robi swoje...

• mkcafe mkcafe

Dokładnie tak. Myślę, że to naturalne, że w zaskakujących sytuacjach popełniamy błędy. Dopiero z perspektywy czasu uświadamiamy sobie, że było sto innych, lepszych sposobów na rozwiązanie problemu. Oni jednak nie mieli na to czasu i byli zdani na spontaniczność. Ich pobyt w Eden Lake zamienił się w koszmar, nie mogli przecież przewidzieć takiego zwrotu wydarzeń, więc po prostu robili to, co im pierwsze przychodziło na myśl.

• szarobury1321 szarobury1321

mnie się "podobało" jak Ona tak szybko i bezszelestnie znalazła się na dachu tej szopki w lesie... :)
          film brutalny, aż dziw bierze, jak jeden popaprany (wyniósł to z domu patrząc na tatusia) gówniarz może mieć aż taki wpływ na innych....

• vulnerable vulnerable

no, fajnie tylko, że jedyny przykład jaki podałeś na potwierdzenie swojej tezy świadczy jedynie o twoim debiliźmie. dla mnie film mordeeerczo wiarygodny i przez całe 90 minut miałem ochotę przy********gówniarzom. a po końcówce odebrało mi mowę omg. jak najbardziej dobrze zgrany/zagrany flm

• bourgeoise bourgeoise
    ocena: 1

dawno nie widziałam takiego wkurzającego shitu 1/10

• marcinsss89 marcinsss89
      ocena: 8

żal mi was wszystko było w filmie realne, a wy tacy znawcy oglądacie na haju chyba przecież ona nie dzwoniła tylko połaczyła sie z nim hahahaha

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: