iwona1510005 iwona1510005

Długo zabierałam sie za oglądanie tego filmu bo EDEN LAKE kojarzył mi się raczej z nazwą jakiegoś typa który morduje ludzi a ja nie przepadam za filmami typu JASON X albo Freddy. Spoiler - zakończenie było bardzo chałowe, liczyłam na coś spektakularnego, oczywiście na logikę jak tylko się zorientowała, ze jest w domu jednego z nich to powinna spadać choćby przez okno a ona słysząc że jeden z rodziców opowiada dziecku przez telefon o kobiecie która wyglada jak trup idzie sobie do ubikacji. Poza tym film wzbudza nie tylko emocje takie jak lęk ale także gniew. Momentami zaciskałam pięści szczególnie jak odzywała sie ta dziewczyna Brada. gdyby to było moje dziecko to lałabym w głupi łeb ile wlezie. Poza tym film świetny, bardzo mi się podobał.

• stantom1982 stantom1982
    ocena: 7

poszła do ubikacji, bo liczyła na to że będzie tam okno i ucieknie

• marcinsss89 marcinsss89
      ocena: 8

mnie też mam głód na takie filmy ten to perełka i nawet zbolałem złe zakończenie bo było mocne jak cały film

• iwona1510005 iwona1510005

niby fakt, zapomniałam, że Amerykanie montują w klozetach okna. Mimo wszystko, nie prościej było wyjść drzwiami zanim się zorientowali kim ona jest niż zastanawiać się czy w kiblu jest okno??

• sendspam sendspam
        ocena: 8

>zapomniałam, że Amerykanie montują w klozetach okna.
        Nie tylko Amerykanie, ale nieważne. Akcja tego filmu rozgrywa się w Anglii, a nie w USA, o czym świadczy akcent bohaterów, ale skąd ty możesz o tym wiedzieć, wszak "nie ma obowiązku znania j. angielskiego w Polsce". Tyle że nie trzeba znać j. ang., aby się zorientować, która to odmiana angielskiego. Wystarczy pooglądać kilka filmów angielskich i amerykańskich.

>Mimo wszystko, nie prościej było wyjść drzwiami zanim się zorientowali
        Przypomnij sobie, że zanim dziewczyna poszła do łazienki, to poprosiła o wezwanie karetki i policji, a wówczas jeden z facetów odmówił i przytrzymał ją na kanapie. Uważasz, że pozwoliłby jej wyjść z tego domu? A gdyby nawet, to jak myślisz, ile czasu zajęłoby mu jej schwytanie już po telefonie? Tym bardziej, że tam było więcej osób.
        Uważasz się za mądrzejszą od głównej bohaterki filmu, a tymczasem jesteś "mądra" jak but.

• Kulerr

no cóż, w niektórych momentach główna bohaterka też zachowywała sie niemądrze :)

weź się koleś uspokój bo Ci żyłka pęknie. I nie wiem kto Ci powiedział, że uważam się za mądrzejszą od bohaterki, wyobraźnia Cię ponosi...

• pitbull_ pitbull_

to angielskiego się trochę poucz

co konkretnie masz na myśli?

• pitbull_ pitbull_

to że Eden Lake nie może kojarzyć się z osobą.

aha, dzięki za wyjaśnienie. Ale o ile mi wiadomo nie ma obowiązku znania j. angielskiego w Polsce. Za to na filmwebie jak zwykle są znawcy od wszystkiego nawet od tego żeby mówić wszystkim kto czego ma się uczyć. A nazwa Eden Lake może mi się kojarzyć z czym mi sie żywnie podoba i nic Ci do tego skarbnico wiedzy....

• qba_26 qba_26

ja lubię takie zaskakujące zakończenia :)

• Soffcik Soffcik

Obawiam się, że swoim komentarzem idealnie wpasowałaś się w wydźwięk filmu :)) Otóż twierdzisz, że "gdyby to było twoje dziecko to lałabyś w głupi łeb ile wlezie". Tymczasem o tym mówi "Eden Lake" - zło rodzi zło, zaniedbanie, brutalne traktowanie, przedmiotowe podejście rodzica do dziecka budzi agresję, czystą przemoc... Tak to przynajmniej odebrałem :) Chyba że nie wychwyciłem subtelnej nutki ironii w twojej wypowiedzi :)

No tak, nie uchwyciłeś tej nutki ironii. Nie jestem zwolenniczką bicia dzieci. Myślę jednak że tym dzieciom przydałaby się porządna dyscyplina

• pannatoffi pannatoffi

Nie wiem dlaczego : "kiepski tytuł"? Nic w nim kiepskiego nie widzę. Gdyby nie naprawdę idiotyczna Jenny [ jak można wymyślić tak spierdzieloną rolę ? ], to byłabym zachwycona filmem. Fajna tematyka, dobra realizacja. Film porusza, nie raz miałam ochotę przypier....dzielić w monitor, słysząc gadane tych dzieciaków. Mi zakończenie w sumie całkiem się podobało nawet :)

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: