ewelahh ewelahh
ocena: 7

co sądzicie o tej ostatniej scenie, gdzie córka Sama pali lalkę na grillu? czy to znowu jest efekt uboczny zmiany rzeczywistości przez cofanie się w czasie? i mimo, że teoretycznie nic nie zmienił, bo przecież powrócił do samego początku czyli do pożaru i siostra zginęła, czyli tak jak miało być, to zawsze musi coś pójść nie tak? a może to jest jakieś nawiązanie do siostry(ona była zła. córka też jest)?

• jolka45 jolka45
    ocena: 6

mi się wydaje, że to delikatne przygotowanie widza do 4-tej części. chociaż może się mylę .. :)

• afisiafisia

a może córka to reinkarnacja siostry...

• Verushka Verushka

haha, raczej lekka nadinterpretacja. Podejrzewam, że chodzi tutaj o podkreślenie faktu, że przeszłość zawsze zostawia jakiś ślad w teraźniejszości.

A tak naprawdę chodzi o to, żeby zakończenie zostawić otwarte z miejscem na liczne domysły. To sprawia, że film zdaje się być bardziej ambitnym, no i oczywiście ciekawszym ;)

• Wookie_LG Wookie_LG

nie wolno zapomnieć, o pozostawieniu możliwości dokręcenia kolejnego filmu

• dudix3 dudix3

Święta prawda, zawsze o tym mówię. Nadinterpretacja nie ma sensu i na dodatek chodzi o uczynienie filmu bardziej ambitnym. Szukacie odpowiedzi która może nawet nie istnieć, tak ja k w tym temacie.
          http://www.filmweb.pl/film/Kill+List-2011-608508/discussion/...

• ana481516 ana481516

Też o tym pomyślałam jak skończyłam oglądać :D

• YouBetterLookAtYourself YouBetterLookAtYourself

wątpię, żeby to było przygotowanie do 4-ki,
      pod koniec 2-ki jak widziałam, że to dziecko, że ten obraz się poruszał jak na niego patrzył to tez myślałam, że noże coś o tym będzie 3-ka

ale może z tą 4-ka kto wie
      OMG hehe

• fisti fisti
    ocena: 10

Myślę że zło wygrało w tym filmie mimo wszystko.. i że to ma powiązanie z ta siostrą jego.. bo motyw z ogniem... no sama nie wiem.. też mnie to zaskoczyło :)

• użytkownik usunięty

ja myślę, że ta zdolnośc mogła zostac przekazana córeczce, kto wie, może mała Jane cofnęła się w czasie i zobaczyła jak jej tata pozwala umrzec cioci

• snowflake snowflake
      ocena: 5

w twojej teorii jest wada, mianowicie: w całej serii bohaterowie mogli przenosić się w czasie lecz do swojego Ja z tamtego okresu, czyli dziewczynka mogłaby się cofnąć co najwyżej do własnego okresu płodowego.

• zoom50

Hmm tak było w jedynce, ale przecież Sam przenosił się tam gdzie go nie było, więc jest to możliwe

• snowflake snowflake

nie wiemy czy przenosil sie tam gdzie go nie bylo, czy poprostu po przeniesieniu sie np nie szedl sobie na miejsce zbrodni... w koncowce widac ze jak cofnal sie to do swojego ciala z owego okresu czyli ze niby tam byl (troche zamotalem ale weisz o co B :)

• zoom50

Hmm, ale wiesz ale on pojawiał się tam o tej godzinie, która była na aktach. A ciężko by było przejść z np. Nowego Yorku (przykład, nie wiem gdzie mieszkał podczas zbrodni) do Las Vegas (przykładowe miejsce zbrodni) w 5 minut

• Memex
    ocena: 9

A moim zdaniem to już jest sprawa genów. Może już od dawna w tej rodzinie miał coś z głową no i się to przenosi z pokolenia na pokolenie...

• hate_91 hate_91

najlepiej jak by skończyli na 3 części 1 była najlepsza druga gorsza no i ta taka średnia im dalej tym gorzej .

• kakakamil

Ja miałem taką koncepcję przy tej scenie palenia lalki na grillu
        Gdyby nie ten pożar i śmierć,siostry, główny bohater Sam , nie założył by rodziny ze swoją pierwszą dziewczyną i nie urodziła by się jego córka.
        Dlatego myślałem, że córka cofnęła się do przeszłości i podpaliła dom swego przyszłego ojca ,aby świat / przyszłość potoczyła się, tak jak potoczyła

Ale tak jak wyżej napisano ,wcześniej bohaterzy cofali się tylko do swojej przyszłości
        Lecz, może nastąpiła ewolucja tego daru i to będzie tematem 4 części. Nie wiem sam , ale koncepcja chyba fajna, co nie ?
        Nie wyjaśniono przyczyn pożaru co wg mnie jest sprawą ważną

• level level
          ocena: 7

Ale w takim rozumowaniu po co jego córka miała by podpalać dom? Siostra "pokochała" tak mocno Sama(czyt. zmieniła się w tą złą) dopiero kiedy ten uratował ją podczas pożaru. Także wcale nie musiałoby być tego pożaru - cała jego rodzina żyje, siostra się nie zmienia, więc Rebecca również żyje, Sam zakłada własną rodzinę, rodzi mu się córka.

• mejstej mejstej

dokładnie!
            w ogóle było wcześniej pokazane jak on się cofnął i uratował siostrę a rodzice zginęli (nie wiadomo czemu zewnątrz wszedł po drabinie) (cofnął się 2 razy?)
            i własnie dlatego że wbił do jej pokoju po drabinie i ją uratował ta świra (?) dostała.
            a w 2. możliwości pokazali jak on ją zabił - nie mógł po prostu otworzyć otworzyć drzwi? i wszystko byłoby OK?
            się tylko niepotrzebnie denerwuje..

Tak 1 była najlepsza i robiła wrażenie, bo nie było wiadomo za bardzo o co chodzi,
        2 gorsza była bo juz wiadomo, że może cofać czas i ogólnie historia była dla mnie średnio interesująca, ale nie nudna
        3 nawet mi sie podobała, wiadomo nie to co jedynka ale lepsza niż 2-ka'
        I już sama nie wiem czy najlepiej jakby już skończyli, czy jak maja zamiar to niech robi,a ( i to bd oglądać) wiem.... masakra hehe

tak zpokolenia na pokolenie w dwójce cos chyba o tym było i zresztą ten synek (bohatera z 2-ki) odziedziczył to po ojcu ;pp

• NiezbytMily92 NiezbytMily92

A nie przyszło wam do głowy że koleżka zabił swoją własną siostre i to mogło odbić mu poważny uraz na psychice (kiedy sie obudził w samochodzie to dość dziwnie sie zachowywał a żona z córką jakby nigdy nic) czemu nazwał swoja córke imieniem swojej siostry ? Przede wszystkim zastanawia mnie kto podpalił ten dom (w filmie było coś nawiązane do tego że to było podpalenie) O.o. Moim zdaniem to zrobił główny bohater (mógł nawet sam o tym nie wiedzieć bo przecież po cofnięciu sie w czasie nic nie pamietał co sie działo od tamtego wydarzania po dzisiejszy dzień), wg mnie był psycholem jak jego siostra a jego piromańskie zboczenia przeszły na córkę...

• manna140ola manna140ola
      ocena: 10

zastanawiasz sie czemu nazwal swoja corke jak swoja siostre ? ... juz ci mowie ... moim zdaniem nazwal ja tak by uczcic w jakis sposob swoja siostre ktora w koncu przez niego zginela moze tez chcial w ten sposob pokazac rodzicom jak bardzo kochal swoja siostre i nie chcial zeby o niej zapomnieli ... nie wiem czy ktos zrozumial o co mi chodzi ;]

zrozumialem :D

Ale... po głębszych przemyśleniach doszedłem do wniosku że...

On zabił siostrę
    Która zabijała jego partnerki
    Ale gdy ją zabił
    Narodziła sie dziewczynka
    Która ma równie dobrze nasr*ne w główce co i siostra miała
    Więc tak czy siak zaczną ginąć ludzie (prawdopodobnie w pożarach)
    A kolezka sie o tym dowie i zacznie sie cofac znowu i znowu żeby nie doszło do narodzin jego córki
    No i macie ten swój Happy And
    Taki Happy And jak Happy Tree Friends

• hate_91 hate_91

"Ale... po głębszych przemyśleniach doszedłem do wniosku że...

On zabił siostrę
      Która zabijała jego partnerki
      Ale gdy ją zabił
      Narodziła sie dziewczynka
      Która ma równie dobrze nasr*ne w główce co i siostra miała
      Więc tak czy siak zaczną ginąć ludzie (prawdopodobnie w pożarach)
      A kolezka sie o tym dowie i zacznie sie cofac znowu i znowu żeby nie doszło do narodzin jego córki"

co ty wg gadasz , film wg jest o czym innych a ty zaczynasz snuć domysły o wywoływaniu pożarów przez dziecko xD . To po pierwsze

pozatym z filmu wychodzi na to że ludzie mają umiejętność zmieniania swojej przeszłości aby mieć wpływ na teraźniejszosc (czy też przyszłośc jak kto woli ) wiec ja nie wiem o co teraz w tym temacie zaczyna powoli chodzic bo na siłe zmieniasz fabułę . To po drugie

"Dlatego myślałem, że córka cofnęła się do przeszłości i podpaliła dom swego przyszłego ojca ,aby świat / przyszłość potoczyła się, tak jak potoczyła"

Proszę Cię kakakamil nie myśl za dużo bo to się staję absurdem jak dziecko co się urodziło mogło się cofnąć do przeszłości i to jeszcze INNEJ OSOBY xD , no leże teraz . Jeśli juz idac twoim rozumowaniem dziecko moglo sie cofnąc tylko do własngo okresu płodowego , a tam razczej ... no nie ma bata :D nie ma wg o czym tutaj dywagować .

"Ale tak jak wyżej napisano ,wcześniej bohaterzy cofali się tylko do swojej przyszłości" =>> "cofali się tylko do swojej przyszłości"

Mam nadzieję ,że to tylko literówka xD .

"Lecz, może nastąpiła ewolucja tego daru i to będzie tematem 4 części. Nie wiem sam , ale koncepcja chyba fajna, co nie ?"

Czy ja wiem ... takie to troche cyrkowe mi się wydaje było ... dzieci czy też ludzie cofają sie do przeszłosci innych .

Po nicku widze że hejterem jesteś, no gratuluje

• hate_91 hate_91

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Oceniam jak mi się podoba, raczej to nie twój biznes , mnie jakoś nie bardzo obchodzi co ty tam oglądasz i jakie oceny dajesz

• hate_91 hate_91

Będe robił co mi sie spodoba. Samowolka i nic nie poradzisz

• hate_91 hate_91

• hate_91 hate_91

Ja nie muszę cie wyzywać przynajmniej. To jest najlepszym dowodem na to że reprezentuje większy poziom od cb. To by było na tyle hejterze

• hate_91 hate_91

pfff , wiekszy poziom xD to było dobre . A tak wg to żadnych obraźliwych tekstów do ciebie nie wysyłałem , więc czytamy ze zrozumieniem . Chyba że jesteś bardzo wrażliwy no ot z tym już nie na forum niestety . I teraz to by było na tyle . żegnam .

Zamykam temat

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: