lysak lysak

Pierwsze co mnie mocno w tym filmie zainteresowało to typowo niemiecki konkretyzm, stawianie spraw jasno i konkretnie, bez owijania w bawełnę. Od początku sprawiało to, że patrzyłem na ten obraz z zainteresowaniem, bo jeszcze chyba w kinie nie widziałem tak natychmiastowych rozwiązań.
Jednak już przed połową zaczął mnie męczyć natłok wątków, który stawał się przesadny. Każda sekunda filmu była naszpikowana jakimś wątkiem, że naprawdę szło się w tym pogubić. Ale oglądało się z wielkim zainteresowaniem i do końca trzymało mnie w napięciu. Uwagę mam jeszcze co do pójścia bardziej w stronę kina akcji bez skupiania się zbytniego na psychologii, gdzie przy takim temacie można było naprawdę się popisać. Główny aktor był niesamowicie charakterystyczny, całościowo bardzo mnie ujął. Scenariuszowe rozwiązania mimo wszystko zasługują na brawa, bo czasem konsekwencja kulała.

• jaffat

Odnośnie pójścia w stronę akcji to zabieg był raczej przymusem jeśli chcieli sięgnąć po szerszą widownię, gdyby zajeli się bardziej psychologią zapewne zainteresowanie byłoby rzędu 10% z tego co jest teraz. Oczywiście ja osobiście nie uważam, że byłby to zły zabieg aczkolwiek w obecnych czasach trzeba też patrzeć na to pod kątem zarobkowym :) Pozdrawiam

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: