nathalie.de nathalie.de
  • Simple_man Simple_man
    ocena: 8

Po latach wróciłem do tego filmu nie pamiętając prawie nic.
    Jako, że przed seansem przejrzałem tą stronę moje wrażenia z filmu były jeszcze silniejsze, co skutkowało z moją reakcją.

Sceny w których sytuacja całkowicie wymyka się spod kontroli, 77 jest uwięziony w sejfie, próba gwałtu i dowiedzenie się, że 82 nie żyje (co dość poważnie mnie poruszyło, ponieważ zdążyłem polubić tą postać i liczyłem na to, że film zakończy się pozytywnie dla niego)

W tym momencie przez wściekłość ( prawdopodobnie dla tego, że wiedziałem o prawdziwości owego eksperymentu) musiałem przerwać seans na jakieś 10 minut żeby po prostu ochłonąć...

Do tej chwili w mojej czołówce postaci filmowych/książkowych których się z całego serca nienawidzi była Siostra Ratched z lotu nad kukułczym gniazdem.
    Jednak chora sytuacja pokazana w tym filmie i genialnie zagrana rola strażnika Berusa jest jeszcze gorsza.
    Co może kierować takim człowiekiem (jak w sytuacji siostry Ratched oschłość którą ona stosuje aby nie zmienić swojego podejścia do pracy) żeby mimo tego, że wszyscy ,,strażnicy" w większości będący bezmyślnym tłumem mieli opory.

Klimat który zbudował ten film, fakt, że taki eksperyment istniał i genialna gra wybranych aktorów sprawiła, że Berus jest nieznośna i przez co również genialna.

Ile trzeba żeby odbiorca filmu ZNIENAWIDZIŁ postać tak mocno, że nie mógł znieść wszystkiego co zrobi.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: