zastanawia mnie w tym filmie jedno - dlaczego strażnicy tak szybko weszli w tak agresywne
role? ok, na poczatku zachowywali sie w miare normalnie, co może doprowadziło do
zbytniego rozluznienia wiezniów, ale potem w celu utrzymania dyscypliny szybko zaczeli
zachowywac sie agresywnie. dlaczego nie mogli potem odwolac sie do argumentu kasy -
chcecie kase, badzcie grzeczni, my tez bedziemy i wyjdziemy za 2 tyg, my mamy tylko
utrzymac spokoj i nie utrudniajcie nam tego. to samo wiezniowie - czemu nie uświadamiali
straznikow - upokarzasz mnie, spojrz jakim jestes czlowiekiem i co to o tobie mowi,
zastanow sie co robisz i po co tu jestes. dlaczego nic nie zrobili z wiedza, ze jest to tylko
eksperyment, a tak szybko wcielili sie w swe role, wykazując do tego taka niepotrzebna
przeciez nadgorliwosc. przeciez to normalni ludzie byli, sumienie mieli, wiedzieli, ze to
eksperyment, wiec co sie stalo? zastanawialam sie nad tym tez pod katem swiadomosci
swoich praw. widzialam podobny eksperyment przeprowadzony niedawno i trudniej bylo
ludzi zlamac, bo byli pewniejsi swoich praw, wtedy moze ta pewnosc nie byla jeszcze tak
powszechna... ALe może macie inne zdanie, albo cos mi umyka?
- baza filmwebudziś urodziny mająNajbliższe odcinki
-
Pamiętniki wampirów
dzisiaj (Polska)
odcinek: s3e22 -
Na Wspólnej
dzisiaj (Polska)
odcinek: odcinek:1618
-
- filmweb.tvPolecane
- nasze produkcje
4:35 odtwórz wideo CANNES 2012: Zakończenie festiwalu