_TTT_ _TTT_

a to nie jest czasem przerobiona wersja niemieckiego filmu o tym samym tytule? Amerykanie mają tupet... Tak samo bylo z filmami Rec, The Ring itp...

• androgenius
    ocena: 6

jest

• Chomato Chomato

Cóż, wszystko jest oparte mniej-więcej na faktach, tzn. na eksperymencie słynnego psychologa amerykańskiego psychologa, więc Twoja teza jest akurat tutaj bez sensu. Zresztą pisanie o tupecie też nie ma racji bytu, bo chodzi o zarobek i niedostępność nieamerykańskich produkcji dla amerykańskiego widza.

• numermander numermander

Chomato, "...niedostępność nieamerykańskich produkcji dla amerykańskiego widza"? O jakiej niedostępności mówisz? Większość amerykańskich "coverów" ostatnich lat to przeróbki filmów akcji, horrorów, kryminałów. Krótko mówiąc nie są to filmy specjalnie ciężkie do przyswojenia nawet dla większości widowni zza oceanu, więc ich przeniesienie na amerykańską ziemię nie jest tu chyba warunkiem koniecznym do zrobienia z nich filmów intelektualnie dla amerykanów akceptowalnych. Wątek zarobkowy producentów z USA jest natomiast jak najbardziej na miejscu.

• _TTT_ _TTT_

Dlatego Ameryka kojarzy mi sie przede wszystkim z komercją

• użytkownik usunięty

Marna przeróbka z iście amerykańskim zakończeniem

• suckinsyn suckinsyn

osobiście widziałem jedynie niemiecki odpowiednik z początku poprzedniej dekady ale wersja amerykańska jakoś do mnie nie przemawia samą formą, trailerami i obsadą. Niemiecka mi się bardzo podobała, ta po samych zapowiedziach mnie zniechęciła.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: