martinesek1 martinesek1

Istota z 1981 to znakomity film, jeden z najciekawszych horrorów jakie obejrzałem, a ten remake? Ten remake ma złe i dobre znaczenie - złe dlatego, że będzie z pewnością słabszy, a dobre - że da nagłośnienie pierwowzoru z 1981, dzięki czemu więcej ludzi obejrzy pierwszą, najlepszą i niezastąpioną wersję. I tyle.

• Marcus_gd Marcus_gd

Oj stary nie bądż taki pewny, że już będzie gorszy. Czym się sugerujesz?
    tym, że większość obecnych remaków faktycznie odstaje od pierwowzoru? są przecież wyjątki (nie będę teraz przytaczał przykładów) czy poprostu już z góry jesteś nastawiony na "nie"? Zależy poprostu kto się weźmie za film, kto w nim będzie grał i jakim budżetem będzie dysponował. Oglądałem ten film chyba z 15 lat temu, a może i więcej i pamiętam jakie zrobił na mnie pioronujące wrażenie, ale teraz gdy powróciłem do niego to już nie był taki przekonywujący. Dlatego jestem za remakami i chętnie je oglądam. Pod jednym względem są lepsze. Efekty, które bardziej działają i wpływają na widza...

• martinesek1 martinesek1

Tyle, że "Istota" to dobry film. I głupota robić z niego remake. Nie lepiej zająć się filmami, które były kiepskie(z tych starych) i żeby robić z nich coś lepszego opartego na podobnych motywach? A tak zajmują się dobrymi produkcjami, a często wychodzą klapy, bez względu czy są wiernymi kopiami, czy nie. Wystarczy przytoczyć: "Puls", "Wicker Man", czy inne. Ogólnie mówiąc blado wypadają. Choć niektóre np. nie przypominają remake'a, a reklamują sie oryginałem, jak "Krwawe święta"(które akurat globalną katastrofą nie były - raczej drobną). Ja bym zostawił "Istotę", albo zrobić film np. załóżmy(tu wymyśle): "Istota: (tutaj pole do popisu dla "świetnych tłumaczy" w Polsce)", który nie miałby tej samej fabuły, a podobną, która opowiada historię podobnego problemu co Carla Moran, tyle że z całkowicie innym scenariuszem i czynnikami. Taką nieświadomą kontynuację. To by było OK. Ale no cóż - niech powstaje, niech powstaje... I tak obejrzę - jak zwykle.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: