gal_anonim2

który od początku do końca jest jednym wielkim oszustwem. Nie tylko pod względem treści, oszukuje widzów, ale też dzięki oszustwom powstał. Wypowiedzi i historie naukowców zostały zmanipulowane, sami goście okłamani co do tematyki filmu. Oszustwo to na tyle starano się utrzymać przy życiu, że np. P.Z. Myersa, których zaproszono na premierę filmu, nie wpuszczono na nią, kiedy przyszedł...

A zawartość merytoryczna filmu? To jest jedna wielka bzdura, na którą się mogą nabrać tylko kompletni ignoranci, nie mający pojęcia ani o nauce, metodologii, jak i o samej teorii ewolucji i teoriach pokrewnych...

• michal_bierzynski

Prawdę mówiąc zakwalifikowanie tego film do kategorii dokument zakrawa o smutny żart. Smutne jest to, że pomijając, że jest to jeden wielki błąd logicznym podbudowany totalnym brakiem zrozumienia tematu, zakrawający o propagandę, logika jest następująca: skoro ewolucja jest złą teorią naukową (faktycznie będąc jedną z najpiękniejszych jakie człowiek odkrył i opracował) to inteligentny projekt jest prawdziwy ergo bóg istnieje. (Standardowy tekst każdego ewolucjonisty) Nawet jeśli uda się obalić w/w teorię znajdując skamieniałości królika w kambrze jedyne co pozostanie to szukanie nowej teorii i wtedy każda pożąda osoba powie: myślałem, że wiem okazało się że się myliłem i teraz nie wiem.

• zooo_2 zooo_2
      ocena: 1

Dokładnie tak. Tylko ich (kreacjonistów) problem polega na tym, że aby w ogóle móc mówić o tych swoich bredniach, muszą podważyć ewolucję. Ewolucja ich po prostu wyklucza i dlatego tak zajadle ją próbją gryźć od lat z tej i innej strony.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: