krugerus krugerus

Nie dość że motyw jest podobny do the simpsons... Rodzice, córka, syn, niemowle no i pies (autorzy zapomnieli jeszcze do plagiatu dorzucić kota), to jeszcze kawały w tej bajce są daremnie przygłupawe, opierają się na totalnej głupocie i niczym więcej.

• Crime_renegade

To znaczy Mam rozumieć że wg. Ciebie każdy film w którym występuje tzw "Typowa amerykańska rodzina" jest plagiatem Simpsonów? Niestety nie przedstawiłeś żadnych powalających dowodów by poprzeć Swoją tezę. Twoja Opinia jest podyktowany niechęcią do "Głowy rodziny". Ja osobiście uważam Griffinów za bardziej zabawnych i ciekawszych niż "Klan Homera". Jeśli Ci się nie podoba to po prostu nie oglądaj, a nie wystawiaj szkalujących opinii nie mających poparcia w faktach. Acha i jeszcze jedno twierdzenie że w Simpsonach gagi są bardziej intelektualne bądź bardziej wyszukane zakrawa na kpinę.

• Felek4777

Powiem tak FG jest troche podobna to Simpsonow
      - Ojciec to głupi grubas lubiacy popic i pojesc
      - Kilka scen, lub fabuła jest bardzo podobna do tych z simpsonow na przyklad tak samo gra w pokera peeter jak homer to Hit me. Kradzenie żywności homerowi i peterowi równierz są podobne. I scena uzależnienia lois od hazardu jest podobna do tego z simpsonow
      ale powiem jedno . Pisales to dawno dopiero traz popatrzylem na date :D FAMILY GUY WZOROWANE JEST NA SIMSONACH ALE FG LEPSZE :D

• gontarek gontarek
    ocena: 10

O k...a! jak piszesz że FG jest podróba TS, to jest to tylko dowód ze nie oglądałeś FG. Słyszysz? Nie oglądałeś!!NUUBIE! K...a wszędzie przewija sie t temat że FG to plagiat, nawet już mi sie tego nie chce komentować!!piszesz ze FG to totalna głupota. A TS to co? Gagi sa na poziomie przedszkolnych żartów.FG w porównaniu do TS to intelektualny wykład.

• BarEET BarEET

Simpsonowie sa tandetni, w ogole mnie nie smiesza. FG jest o niebo lepszy

• 83nd1n6_Un17 83nd1n6_Un17

tez nie dostrzegam podobienstwa miedzy simpsonami a family guyem. a jesli chodzi o film to bardzo kiepsciutki. ale co bede dalej sie rozpisywal jak widze jaka inteligencja sie popisujecie

• onw onw

ja za to widzę podobieństwo ale nie powiem żeby to była podróba simpsonów. po prostu zahaczają o te same klimaty. kłótnia który serial jest lepszy nie ma sensu. przy obu sie można pośmiać ale tez oba maja jakieś daremne cechy. np. w simpsonach słabym akcentem jest często ckliwe zakończenie, brakuje kropki nad i, przez co momentami robi sie z tego nudny film familijny z morałem, sentymentalna breja. za to w family guyu (widziałem tylko film: 'stewie's story') wygląda to tak jakby niektóre motywy były nieodciosane, brakuje im szlifu, przez co dobry lub przynajmniej średni pomysł przeradza sie w tandetna płyciznę. przyznam jednak ze niektóre gagi powalają ;)

• potente

dziwia mnie ludzie ktorzy twierdza ze FG nie ma w sobie nic z Simpsonow, zwlaszcza ze tworcy sa Ci sami, wiec logiczne jest ze bedzie sie ludzion jedno z drugim kojarzyc.Nie wiem jak wy ogladacie,ale czas otworzyc oczy :)

• Utylizator Utylizator

A oglądałeś kiedykolwiek Family Guy? Nie sądzę. Radzę najpierw obejrzeć, a potem komentować. W bardzo wielu serialach jest motyw "rodzice, córka syn ew. jakieś zwierzę". I skoro mówisz, że kawały w FG są daremne i przygłupawe, to można stwierdzić, że ty po prostu ich nie rozumiesz. O i to wszystko co miałem do powiedzenia :P A swoją drogą FG jest o niebo lepszy od The Simpsons, w którym w wielu odcinkach wieje nudą...

• maszter maszter

heh najlepsza animacja jaką kiedykolwiek widziałem
    rozrywa na drobne kawałki 'konkurencje'
    niewyobrażalny poziom humoru od 1szej do ostatniej minuty

fenomen 11/10

• Zygfryd666 Zygfryd666
    ocena: 8

A dla mnie tu żarty są trochę na siłę - w Spimpsonach wszystko jest naturalnie i rzeczywiście dużo bardziej inteligentnie (a nie cały czas pierdzą). The Simpson zdecydowanie prowadzi.

Co prawda serialu FG nie oglądałem, a jedynie film, ale porównując filmy, to i tak TS znacznie lepsze - ten jest po prostu głupszy.
    (choć i tak najgłupszy jest South Park, ale zdecydowanie bardziej śmieszny od tego).

6/10 dla FG.

• kangur_msc_CM kangur_msc_CM

czyli simpsonoweie są podróbką Flinstonów ?

• moh moh

A Flinstonowie sa podrobka Jetsonow. Ja tam lubie i Simpsonow, American Dad i Family Guy'a. W Simpsononach jest zupelnie inny rodzaj poczucia humoru od Family Guy. Jedyne, co maja wspolnego to to, ze i to i to jest rysowane. Glupia dyskusja.

• Zygfryd666 Zygfryd666

Dyskusja może i głupia, ale dla mnie Simpsonowie zawsze będą mieli naturalniejsze poczucie humoru (a tu lekko udawane, głupsze i jak napisałem "na siłę").

Family Guy zły nie jest, ale do Simpsonów jeszcze trochę brakuje.

• veo92 veo92

Simpsonowie to legenda, nikt im nie dorówna.
          a Family Guy są spoko, tyle.

• fafikozoom fafikozoom
            ocena: 7

Simpsonowie - 7/10
            Family Guy - 10/10

P.S. nie mów tak na FG po ci przywalę!!!!!!!!!!!!!!!!

• Nicolis Nicolis

a może dowcip jest zainteligentny dla ciebie, bo wymaga jako takiej wiedzy o świecie i pop kulturze

• Zygfryd666 Zygfryd666

'jako taka wiedza o świecie i pop kulturze' to według ciebie inteligencja?

• lukarian1313 lukarian1313

koles zupelnie nie ogarniasz. simpsonowie są tylko ok, family guy to majstersztyk i nikt tu nikogo nie podrabia

• VolfinaDeVolf VolfinaDeVolf

W South Parku pada bezcenny tekst: ,,Simpsonowie lecą od 20 lat i zrobili już wszystko, więc nie ma sensu się przejmować."

• seth3241 seth3241

Nienawidzę takich porównań, ale skoro już poruszyliście ten wątek, to muszę się nieco wtrącić. To, że naprawdę trzeba mieć troszkę wiedzy ze świata, także dotyczącej stereotypów bo takowe są w Simpsonach wyśmiewane, jest faktem. Często różne sytuacje porównywane są do słynnych amerykańskich osobistości (zwłaszcza Homer często się do nich odnosi) dlatego warto się troszkę orientować. W Family Guy żart jest banalny i nie wymagający jakiejkolwiek wiedzy, czyli coś co nadaje się dla 5 latka, którego śmieszy bekanie, sranie i żyganie - taki humor dla mało wymagających widzów, tyle ode mnie.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: