użytkownik usunięty

Tytułowy bohater pod pantoflem żony, mały lisek medytuje, żenada. Książka była przeciwieństwem tego.

• kangur_msc_CM kangur_msc_CM

A co to jest to całe lewactwo, o którym, to ostatnio tyle się mówi?

• użytkownik usunięty

prawa pedałów, feminizm, ekologia, rusofilia................sporo

• kangur_msc_CM kangur_msc_CM

i medytacja?

it's nice to be lewak :D

• użytkownik usunięty

yeah, it's too

A być moherem to zaszczyt!

• solaxee

Śmierdzi od ciebie jakimś nazizmem na kilometr

Tak tak, bić pedałów, rąbać lasy etc.

• użytkownik usunięty

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

• solaxee

I leci report

• użytkownik usunięty

Nazizm to narodowy socjalizm, czyli lewica właśnie. W NSDAP mówili do siebie towarzyszu i było mnóstwo pedałów(wygoogluj gejstapo), interesowali się buddyzmem i medytacją, tow.Hitler był wegetarianinem.

• solaxee

Co mnie to obchodzi? Słowa takiego chama jak ty są nic nie warte

• użytkownik usunięty

cham ten który zaczyna kłótnię

• nanna321 nanna321
    ocena: 7

No nie jeśli tu jest jakieś lewactwo to raczej w relacjach zwierzęta - ludzie, coś jak biedny proletariat - wredni kapitaliści, czy w bardziej współczesnej wersji biedne kobiety - źli mężczyźni, wstrętni, nietolerancyjni hetero - fajni, kolorowi homo itp. To co mi się nie podoba, to usprawiedliwianie kradzieży. Jasne, pod koniec kradli, bo musieli, ale zaczęło się od tego, że lisek kradł, bo lubił, a cała reszta zwierzątek dostała za to po dupie. Lisek to taki cwaniaczek, niby fajny, ale cwaniaczek, ma pozytywne cechy, w końcu chce poświęcić swoje życie, ale nie do końca mogłam go polubić. Cóż powiedzmy, że to postać złożona, ale jeśli mają to oglądać małe dzieci, to ktoś powinien im to wytłumaczyć.
    Druga typowo "lewacka" rzecz, to pochwała różnorodności. Jest taki moment, kiedy ruszają na akcję ratunkową, a lisek rzuca hasło jak z jakiejś manify, czy innego zlotu idiotów.
    To tyle w kwestii lewactwa w tym filmie. Niestety, bycie pantoflarzem, ani medytacja się nie kwalifikują.

• użytkownik usunięty

Dobrze to opisałaś. Co do reszty - nie zauważyłaś, że mąż pantoflarz jest reklamowany przez lewactwo, podobnie jak medytacja?(oczywiście tylko wschodnia, o chrześcijańskiej mowy nie ma!) Ostatnio i tawariszcz P***kot się chwalił, że medytuje i TVNy go chwaliły.

• nanna321 nanna321

Jeśli chodzi o Palikota, nie jestem na bieżąco, nie mam telewizora. Z wyboru. Wolę nie mieć telewizora niż ryzykować, że przypadkiem zobaczę Jerzego Urbana.
        Co do medytacji, to bardziej kojarzy mi się z New Age lub zachodnimi pseudo buddystami, szukającymi jakiejś protezy, która zastąpiłaby im utraconą, chrześcijańską duchowość, a nie wymagała przestrzegania jakichś surowych zasad moralnych. Cała ta bzdurna medytacja pozbawiona jest oczywiście prawdziwego kontekstu religijnego, zarówno wschodniego jak i zachodniego i sprowadzona do prostej techniki relaksacyjnej. W takiej formie jest do zaakceptowania i dla lewicy, która to z definicji jest przecież antyreligijna.
        Co do pantoflarza, to wydaje mi się, że to takie zjawisko ponadczasowe, niekoniecznie związane z lewicą (weź na przykład taką Lady Macbeth). Inna sprawa, że lewacki feminizm, moim skromnym zdaniem, dąży do obcięcia facetom jaj i przyszycia ich kobietom. I najlepiej żeby taka operacja była refundowana przez NFZ.
        Ja podziękuję

• użytkownik usunięty

"Jeśli chodzi o Palikota, nie jestem na bieżąco, nie mam telewizora. Z wyboru. Wolę nie mieć telewizora niż ryzykować, że przypadkiem zobaczę Jerzego Urbana."
          Też tak chcę ale nie jestem w domu sam.
          Widzę, że rozumiesz sprawy medytacji i znasz termin pseudobuddyzm. Po raz kolejny Cię pochwalam. Ta filozofia(bo co to za religia która odrzuca istnienie Boga/bogów? jest zakłamana bardziej niż komunizm. Zachwalają, że wegetarianizm i pacyfizm, a tymczasem ani jedno, ani drugie. Tu w maksymalnym skrócie:
          http://demotywatory.pl/3523762/Buddyzm

• Smileguy Smileguy

Chciałbym zaznaczyć że filmweb, to portal o tematyce filmograficznej a nie ideologicznej bądź politycznej, dlatego ta dyskusja nie ma sensu.

• użytkownik usunięty

• tytusandronikus

• użytkownik usunięty

Twojej dziewczynie i matce również.

• tytusandronikus

A dziękuję, przekażę. Ale czemu mnie nie pozdrowisz?? Dziwne..

• nanna321 nanna321

Przepraszam, ale wydaje mi się, że rozmowa cały czas dotyczy treści filmu, a przynajmniej moja pierwsza wypowiedź, drugą można potraktować jako dygresję. Filmy nie są wolne ani od ideologii, ani od polityki, to też dyskusje na te tematy są jak najbardziej na miejscu.

• użytkownik usunięty

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: