MANIACki MANIACki
ocena: 10

Oglądnąłem ją już kilka-może-nawet-dziesiąt razy przy różnych okazjach i wciąż
uważam, że jest naprawdę świetna. Kadry, charaktery, postaci, sposoby animowania
ruchów, aktorzy amerykańscy, humor - każdy element jest na najwyższym poziomie.

Tak, to nie jest bajka kierowana dla dzieci, choć dzieci też mogą ją oglądać - często ją
puszczam swojej córeczce.

Nie, nie jestem wielbicielem Wesa Andersona, to pierwsza jego produkcja, która
naprawdę mi się spodobała.

Tak, wiem o czym mówię, zawodowo zajmuję się animacją (2d) i znam wszelkie etapy
produkcji, od pomysłu po premierę.

Naprawdę, błyskotliwa animacja i polecam osobom, które takich właśnie produkcji
szukają - nie sposób jej porównywać do disney'owskich przebojów 3d, etc - to po prostu
INNA BAJKA;)

Pozdrawiam wszystkich, którzy dostrzegli jej urok.

• KarolkaDJ2001 KarolkaDJ2001
    ocena: 9

Zgadzam się z powyższą wypowiedzią!!
    Polecam ten film, który jakby nie było jest bajką i to bardzo wyjątkową!

• Kniaz4815 Kniaz4815

Ja się nie zgadzam bo "prawie" robi różnicę.

• MANIACki MANIACki

prawie, ponieważ żeby kogoś nazwać geniuszem, niestety musiałby jeszcze troszkę więcej. Tą produkcją się na razie tylko do tego geniuszu zbliżył. Dla mnie to naprawdę wartościowe określenie. Pozdrawiam:)

• Kniaz4815 Kniaz4815

Zdecyduj się czy mówisz o Andersonie czy o filmie bo z nazwy tematu wynika że o filmie i jak tak to odebrałem.

• MANIACki MANIACki

Pisałem o filmie, w odpowiedzi do Ciebie również chodziło mi o dzieło Andersona. Założyłem w niej podświadomie, że twórczość autora jest tożsama z samą jego osobą, zatem jeżeli ktoś tworzy coś, moim zdaniem, bliskiego geniuszu, mogę go określić podobnie. Jeżeli logika, którą się kieruję jest mylna - w porządku, natomiast wiem jedno - dyskusja o tym jest całkowicie niepotrzebna, zatem zakończmy ją na etapie, że nie zgadzasz się z 'prawie'. Pozdrawiam.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: