VvX VvX

data premiery:
2005-08-26 (Polska)
2005-01-07 (Świat)

A niedawno byl artykul o tym ze polscy widzowie coraz mniej chodza do kina. No jak maja chodzic jesli pokazuja filmy z takim opoznieniem?!?!

Hostage
data premiery:
2005-09-16 (Polska)
2005-03-09 (Świat)

House of Wax
data premiery:
2005-08-12 (Polska)
2005-05-06 (Świat)

Charlie and the Chocolate Factory
data premiery:
2005-09-09 (Polska)
2005-07-13 (Świat)

Batman Begins
data premiery:
2005-07-29 (Polska)
2005-06-15 (Świat)

The Grudge
data premiery:
2005-01-21 (Polska)
2004-10-22 (Świat)

Man on Fire
data premiery:
2004-10-15 (Polska)
2004-04-21 (Świat)

... filmow jest od groma

Ale to jeszcze nic, w porownaniu z Equilibrium
data premiery:
2003-07-25 (Polska)
2002-10-18 (Świat)

• Aki Aki
    ocena: 6

Zapomniałeś jeszcze o 4,5 i 6 epizodzie Gwiezdnych Wojen :D
    Hahaha
    To dopiero była komedia.... "Zaledwie" 20 letnie opóźnienie :D
    Pozdrawiam

Link
    http://gwiezdne.wojny.filmweb.pl/Gwiezdne,Wojny,-,Epizod,4%3... [gwiezdne.wojny.filmweb. ...]

• Sharis Sharis
      ocena: 7

Film "Narodziny" z Nicole Kidman miał premierę światową 2004.09.08, a kiedy ukaże się w Polsce to do tej pory nie wiadomo... :/

• milczacy milczacy

Pojawi się w Polsce i to już dziś.... ale tylko na DVD :(

• Veda12 Veda12

Jak podali tylko polską premierę zremasterowanych GW, to tak wyszło. W końcu moja mama jakoś musiała kiedyś GW ogladać, a na pewno oglądała w Polsce.
      Pozdrawiam

• Arantxa Arantxa

Ja też to wtedy oglądałam w kinie. I było to na przełomie lat 70-tych i 80-tych, co i tak pozostawia jakieś opóźnienie w stosunku do premiery światowej (chodzi o Epizod 4), ale w tamtym czasie różnica 2 czy 3 lat w stosunku do premiery światowej nie była niczym niezwykłym.

• kubisz kubisz

Filmweb dla Polski podaje date premiery wersji "odnowionej", ktora byla wlasnie w 1997r. Spokojnie, stara wersja nie byla az tyle opozniona, ale to juz beda lepiej pamietac nieco starsi filmwebowcy, niz ja.

• kubisz kubisz

Filmweb dla Polski podaje date premiery wersji "odnowionej", ktora byla wlasnie w 1997r. Spokojnie, stara wersja nie byla az tyle opozniona, ale to juz beda lepiej pamietac nieco starsi filmwebowcy, niz ja.

• budzik_3 budzik_3

A pozniej maja pretensje ze kopie pojawiaja sie w internecie,jak by przy kazdej premierze byla swiatowa premiera takiego problemu by nie bylo.Bo poca mam isc do kina jak ogladalem ten film na kompie.

A tak wogole to film byl niezly.

• Paulaa Paulaa

masz racje;/ w Polsce zawsze jest takie opoznienie ;/ pozdrawiam ;* ;];]

• VvX VvX

Kolejne dwa do kompletu

Bride and Prejudice (The Bollywood Musical)
    data premiery:
    2005-09-02 (Polska)
    2004-10-06 (Świat)

House Of Flying Daggers
    data premiery:
    2005-04-15 (Polska) (!!!!!!!!!!!!)
    2004-05-17 (Świat)

Hero
    data premiery:
    2003-09-05 (Polska) (!!!!)
    2002-10-24 (Świat)

Wimbledon
    data premiery:
    2004-12-24 (Polska)
    2004-09-13 (Świat)

Sky Captain and the World of Tomorrow
    data premiery:
    2004-11-26 (Polska)
    2004-09-14 (Świat)

Robots
    data premiery:
    2005-06-03 (Polska)
    2005-03-10 (Świat)

Bewitched (z Nicole Kidman)
    data premiery:
    2005-10-07 (Polska)
    2005-06-24 (Świat)

The Manchurian Candidate (thriller z Denzelem Washingtonem)
    data premiery:
    2004-07-30 (Świat)
    Polska... brak, pewnie juz nigdy nie bedzie

The Descent (swietny horror)
    data premiery:
    2005-07-06 (Świat)
    Polska... na razie brak

The Cave (zapowiada sie na ciekawy horror)
    data premiery:
    2005-08-26 (Świat)
    Polska... na razie brak

The Dukes of Hazzard
    data premiery:
    2005-08-05 (Świat)
    Polska... na razie brak

Poprostu nie wiem, szkoda komentowac

• budzik_3 budzik_3

Kolejny dowod ze jestesmy sto lat za murzynami

• rafi_6 rafi_6

to jeszcze nic:
        BARAKA
        data premiery:
        2005-06-10 (Polska)
        1992-09-15 (Świat)

• budzik_3 budzik_3

No ale coz dokumentalne filmy sa czesto malo zauwazane dopiero to zmienia jakis festiwal lub cos w tym stylu

• Arantxa Arantxa

The Manchurian Candidate chyba wyszedł już w Polsce na DVD, nie pozostawia to złudzeń co do pokazania go w kinie. Szkoda. A przecież dawali zapowiedzi w kinie (kilka miesiecy temu puszczali trailer w Cinema City).

• oliina oliina
    ocena: 5

no właśnie!!! po co czekać na polską premierę jak można ściągnąć jak ktoś bardzo chce zobaczyć jakiś film i się go nie może doczekać, bez sensu =(

• tonieja89 tonieja89

Zgadfzam się i mnie to wkurza. Naszczęśćie King Kong będzie jeden dzień po premierzaświatowej. (dlatego na niego pujde)

• Future Future

Kontrolerzy :
        Na węgrzech w 2003 roku
        Polska 2005-01-14 (bodajże)
        USA 2005-04-01
        i tak powino być

• Future Future

Wczoraj patrzyłem w Emule . I co ............ już można sciągnąc , nieźle . Ale napisów narazie nie ma . (Do premiery zostało jakieś 3,5 - 4 miesięcy)

• __rEsPeCt__ __rEsPeCt__
    ocena: 10

ej no qrde macie problem jak chcecie wczesniej obejrzeć filmik to... ściągnijcie go sobie !! a nie... qrna jak ludzie chca to widze ze umieja sobie znaleźć problem :| i zamiast szukać tych dat kiedy jaki film miał premiere światową a kiedy w Polsce to lepiej załatwcie sobie ten film na kompa :| jejq.... a nie ktorzy zamaiast chodzic do kina tylko dlatego ze premiera swiatowa byla 2 dni przed polską, to mogła by sie pouczyć ortografii bo ja rozumiem ze niektórzy maja dyslekcje tak jak np ja :) ale zeby napisac "pujde" (-- tak jak tu własnie ejst napise to jest już szczyt kalectwa :|... zreszta nie wiem o co chodzi autorce postu z tym ze ludzie dziwia sie ze polacy nie chodza do kina..... nio i ona skomentowała to tak ze nie potrzebnie sie dziwia jak są takie spóźnienia... ja nie oglądam filmu tylko dlatego zeby byc najszybszą ale dlatego zeby do mojego zycia coś wniósł....ehhh... nie wazne czy miesiac czy pół roku później... zreszta jak mówie... istnieje Kaaza i Emule :|

• VvX VvX

Wiesz, sa jeszcze tacy durni ludzie na swiecie ktorzy dali sie omamic i chodza do kina, wydaja pieniadze tylko po to zeby sie nacieszyc przez te 1.5-2h. Nie wspominajac o tym ze aktorzy, tworcy filmu dostaja cos za swoja prace. Kretyni jednym slowem

• iGr iGr

Hehe a ja was wszystkich przebije:

Kontrolerzy:
    2005-01-14 (Polska)
    2003-11-20 (Świat)

W niemczech widzialem juz na DVD filmy ktore u nas jeszcze premiery nie mialy:P

• tunia tunia

A ja lubię chodzić do kina, podoba mi sie ten nastrój. Niekiedy wolę poczekać, bo oglądanie filmu na komputerze mnie nie kręci...jestem w miarę cierpliwa, poczekam nawet ten rok, ale moim zdaniem warto. Teraz czekam na Człowieka ringu i napewno pójde do kina

• VvX VvX

Gdybys przesledzil caly temat to bys wiedzial ze nikogo nie przegoniles ;P. Wstarczy popatrzec kilka postow wyzej :)

• GhostDeath GhostDeath
        ocena: 9

Tutaj nie chodzi, że jesteśmy zacofanym krajem, tylko o kasę i układy firmy promują filmy, na które łożyły kasę i nie ważne, czy gniot, czy nie WAŻNE, by kasa z tego była.Podobnie jest z polską muzyką puszcza się, byle co w koło macieja tylko dlatego że, to KASA i UKŁADY :)

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: