tymoteuszb
ocena: 10

Film genialny - dlaczego? Inni wcześniej napisali, nie będę się powtarzał. W 1996: In The Nursery - nagrali soundtrack który wybitnie uzupełnia dzieło. Widziałem pod koniec ubiegłego wieku tę wersję, posiadam CD z nagraniem. Szukam DVD lub lepiej BD z tą ścieżką dźwiękowa. Powstało mnóstwo wydawnictw. Posiadam 2 różne z nadętą muzyką symfoniczną i nie zamierzam dłużej kupować, zanim się nie upewnię, że trafiłem na to właśnie. Wprawdzie potrafię sam dograć dźwięk do materiału filmowego, lecz nastręcza to wiele pracochłonnych zabiegów. Widziałem w YuoTube fragmenty z tą muzyką, więc ktoś to wydał. Sklepy internetowe nie podają takiej informacji. Będę wdzięczny za sugestie.

• zgliszcz

kurcze a ja akurat chciałem zapytać o muzykę, kiedyś oglądałem na vhs w wersji z psychodeliczną muzyką z jakichś chyba syntezatorów i potem szukałem co to było i nic. może the Nursery to właśnie to czego szukam. lecę sprawdzić, dzięki i pozdrawiam

• tymoteuszb

Zapewne mamy na myśli to samo.

• zgliszcz

kurcze ale trochę inaczej to pamietam, muzyka in the nursery jest bardziej rozbudowana ale podobne klimaty, to co oglądałem na vhs brzmiało jak jakieś archaiczne syntezatory albo jakiś przesterowany theremin, nie jestem pewien czy to to. może tez lipna jakośc vhs zrobiła swoje i co innego słyszałem:) w każdym razie in the nursery daje radę i z chęcią dopadł bym skądś dobrej jakości ost, w ogóle chyba warto było by przyjrzeć się im bliżej.

• tymoteuszb

mam tamtą wersję nagraną na VHS (niestety od połowy filmu) - muszę poszukać i porównać.

• zgliszcz

kurcze było by super, to były te psychodeliczne syntezatory o których wspominałem? z orkiestrą symfoniczną nie ma tego klimatu:) da sie tam gdzies doszukać informacji o tym kto robił muzykę o ile to nie było in the nursery? kurcze fajnie że ktoś zainteresował się tym samym:)

• kelly-jackie kelly-jackie
    ocena: 9

ja polecam bardziej alternatywne klimaty z muzyką the washing machine ogląda się można powiedzieć wybornie (:

• pytty_2 pytty_2

Cóż, w mojej wersji, również z "psychodelicznymi syntezatorami" , w napisach jest podane, iż za muzykę (gitara, syntezator) odpowiada Reiner Viertlböck.
    Niestety, jak na razie nie udało mi się nigdzie na necie znaleźć tego soundtracku ;(
    Podług mnie, ta wersja, mocno podnosi rating tego filmu. Oryginał (o ile to oryginał, bowiem wersji jest mnóstwo) aż tak nie zachwyca niestety.
    Także jest to dal mnie jeden z niewielu przypadków, gdy poprawiony, lekko pokolorowany i z inną muzyką film dostaje ocenę o 4 oczka wyższą.
    Psychodeliczne syntezatory i fortepian (scena niedoszłego morderstwa Jane) rządzą! ;]

• barin10 barin10
    ocena: 9

Czy można gdzieś on-line zobaczyć wersje z tym soundtrackiem? Przesłuchałem jeden kawałek na YT i jestem oczarowany, z inną wersją niż In The Nursery nie oglądam.

• zgliszcz

http://search.4shared.com/postDownload/eileF0dh/in_the_nurse... można pobrać tutaj, na amazon też jest za kilka funtów. pozrawiam

• tymoteuszb

Właśnie o tym mowa - mam CD. Kłopot w tym, że nie pracuję w telewizji (sprzęt i programy - moja była z tvn tego nie zrobi), aby zsynchronizować film z dźwiękiem ;)

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: