glass_foals glass_foals

Choć nie jest to kino najwyższych lotów,pokazuje to,co dzieje się naprawdę,dramat wielu nastolatek.Każdy rodzic powinien obejrzeć ten film i chronić swoje dziecko przed czymś tak strasznym i obrzydliwym...

• smoczur smoczur

Cieszę się, że ktoś uważa tak jak ja. Ten film jest ważny społecznie. Reżysersko głowy nie urywa, ale zastanówmy się, czy da się zrobić arcydzieło na temat młodocianych prostytutek? Szalenie trudne ukazać rzeczywistość, żeby nie była wybielona, bez owijania w bawełnę, a tematyka jest ważna i powinna być poruszana. Trzeba było ukazać syf i ten film syf ukazuje, bardzo bezpośrednio i o to chodzi. Rodzice, owszem, ale gimnazjaliści też powinni oglądać ten film, nagminnie. Żeby zobaczyli jak się kończy takie postępowanie. Jest wstrząsający, ohydny, ale prawdziwy. A ludzie jak zwykle skupiają się na tym, że nie jest to oscarowe dzieło. Największy błąd jaki można popełnić, to obejrzeć ten film i powiedzieć: "beznadziejny". Tu o treść chodzi, a nie o formę.

• glass_foals glass_foals

Zgadzam się w stu procentach z tą opinią :) Myślę,że takie filmy bardziej trafiają do odbiorcy niż przesłodzona i utopijna wizja z happy endem. Nie oceniajmy książek po okładce-ja również myślałam,że ten film nie będzie ambitny,"oscarowy",ale rzeczywiście trudno dobrze i dogłębnie przedstawić problematykę "Galerianek".
      Choć to dobitny obraz,takich filmów można by zrobić mnóstwo-osobny film to osobny problem współczesnego świata...

• glass_foals glass_foals

A co do formy,uważam,że reżyserka poradziła sobie świetnie.

• Ghoost667

Dobra nie oceniając formy tylko treść i tak wypada to cieniutko. Może i jestem młody ale jeśli miałbym dziecko w gimnazjum na pewno nie nakłaniałbym go do oglądania tego tfu tfu filmu bo i po co, problem galerianek wcale nowy nie jest nowa jest tyko nazwa. I wcale nie jest to problem na tak wielką skale jak nie którzy sądzą. Jeśli miało by to młodzież przestrzegać przed problemem prostytucji ok niech przestrzega ale w postaci filmiku krótkometrażowego a nie długiej formy. Jeśli robi się film to powinno się go robić dobrze, a nie po łebkach jak w tym wypadku.

• baska205 baska205
    ocena: 1

film pokazuje tylko jedna wielka patologie kazdy normalny rodzic widzac ze corka dzien w dzien wraca do domu w nowych ciuszkach z telefonami zrozumie ze jest cos nie tak bez ogladania tego filmu jak dla mnie film denny ale to tylko moje zdanie.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: