jamona89 jamona89
ocena: 7

jestem zawiedziona ze zmienili zakonczenie.To bardzo dziwne skoro scenarisz napisal Boris Akunin.Czyzby nagle zechcial zmienic zakonczenie?

• vampiirike

Może chodziło o to, by czytelnik oglądając film nie wiedział do końca kto jest Anwarem. Ja najpierw obejrzałem film, a potem przeczytałem książkę i byłem nieźle zaskoczony, kiedy okazało się, że kto inny był szpiegiem.

• suriyawong

Żeby tylko zakończenie było inne niż w książce. Co prawda jeszcze go nie widziałem, bo dopiero się to w odcinkach na TVP zaczęło, ale zmiany biją od samego początku i to niektóre całkiem niepotrzebne.
      I dlaczego Waria jest tu taką idiotką? Książkę czytałem 4 dni temu i nie przypominam sobie, by to tak wyglądało.

• MakoR MakoR

SPOILER?
        Jak sie konczy (kto byl szpiegiem) ksiazka a jak film?

• alea alea

Spoiler:)
          W książce Anwarem - efendi jest D'Evre, a nie Pieriepiołkin i naprawdę nie podoba mi się pomysł tej zamiany. Nie wiem, po co to zrobiono. Waria nie jest taka zła, a bardzo podoba mi się aktor, grający Fandorina. Dużo bardziej, niż Mieńszykow w "Radcy stanu", choć ogólnie, tamten film jest o niebo lepszy od "Gambitu". Bardzo lubię i książkowego, i filmowego D'Evre, tylko za każdym razem, gdy oglądam "Gambit" ogarnia mnie straszny żal, że aktor, który go grał, już nie żyje.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: