gm95
ocena: 9

A temat tworzę, żeby ludzie się nie kierowali tymi widocznymi, które film objeżdżają.
Ogólnie Gamer ma naprawdę ciekawą fabułę - nietypowy pomysł, z żywymi grami
komputerowymi jakoś mi się bardzo podoba.
Nie wiem jakie to ma dla zwykłych widzów znaczenie, ale w filmie jest też bardzo dobra
muzyka, a przede wszystkim rewelacyjne Sweet Dreams Marylina Mansona.
Oczywiście efekty specjalne robią wrażenie, zwłaszcza ciekawie są oddane wrażenia gracza
podczas meczy.
I na koniec dochodzi Gerard Butler, jeden z najlepszych aktorów jakich znam, który znowu
pokazał, że może zagrać każdą powierzoną rolę.

• wesoly_kostek23 wesoly_kostek23

No dokładnie. Mnie film bardzo się podobał, ponieważ mieliśmy tu coś dla fanów kina akcji, dla tych co lubią mocne i mroczne historie (nie wiem czy u was to samo ale u mnie wizja świata przedstawionego w filmie wywołała ciarki na plecach), a nawet coś dla tych którzy uwielbiają filmy z przesłaniem. Gamer to wszystko w sobie posiada i spokojnie mogę stwierdzić iż film jest rewelacyjny (a więc 9/10) i dziwię się tak słabej ocenie tego widowiska na filmwebie.

• Gasolla Gasolla

Podpisuję się pod pozytywnymi opiniami - film nieoczywisty, spójny i bardzo efektowny (nie efekciarski), potencjał scenariusza wykorzystany maksymalnie (w 1,5 h więcej upchać by się nie dało), za muzykę też duży plus (dla mnie, jako dla zwykłego widza, dobór dźwięków ma ogromne znaczenie ;), Butler akurat nie należy do moich ulubionych aktorów, ale się sprawdził, Michael C. Hall, którego uwielbiam w roli Dextera, też dał radę. 9/10 urzeczona klimatem seansu!

• Depp_fan
    ocena: 8

świetny film! dobra obsada i muzyka - uwielbiam Michael C. Hall i Butler'a! scena w której Castle tańczy i śpiewa - taka gorzko- słodka. bardzo dobry pomysł a wizja takiej przyszłości chyba każdego napawa strachem. 8/10 wyjatkowy i niepowtarzalny film :) GORĄCO POLECAM! warto poswiecic te 1,5 h

• olahanaj

Nie przepadam za filami akcji, ale podobał mi się film. Dla mnie klimat troszkę Orwellowski i to mnie najbardziej urzekło.

• Zadymek

Mi ten film też się podobał i zgadzam się z opinią wesoly_kostek23 bo w tym filmie każdy chyba znajdzie coś interesującego.

• Venomix Venomix

super film. niska ocena wynika pewnie z tego, że ludzie go nie zrozumieli, albo liczyli na zwykłe kino akcji, a tu niespodzianka - film z przesłaniem.
    dla mnie mocne 9/10

• PrusFCB PrusFCB

Mi również się podobał ; ]

• jacek999
      ocena: 5

Z przesłaniem, czy bez niego, końcówka słaba. Dla mnie trochę zbyt szybkie przejście z bezsilnego, podwładnego Keble'a do happy endu i liter końcowych.

• doliwaq doliwaq

Ja też uważam, że film jest bardzo dobry. Poszedłem do kina na niego "na czuja". Nie znałem ani opisu, ani żadnych recenzji nie czytałem, nie wiedziałem o czym będzie, ale bardzo mi się spodobał. Ma się tą intuicję:)

• Eleazar Eleazar
    ocena: 10

Ja też uważam że dobry. Po obejrzeniu trailera tego filmu spojrzałem na ocenę filmweba i w sumie nie zrozumiałem: film zapowiada się świetnie, o co w ogóle chodzi. Potem te komentarze pod filmem. No ekstra. Musiałem sam obejrzeć i ocenić. I nie żałuję, to dobrze stracony czas, bo film jest fantastyczny i pokazuje, co stanie się, gdy postęp pójdzie za daleko (normalnie jak w "Ja, robot"). Fabuła genialna, efekty specjalne i strzelaniny tak samo. Jak dla mnie wypas, dziwi mnie że aż tyle jest osób, którym film się nie podoba. Bywa...

• 0wner2 0wner2

Popieram, film jest rewelacyjny. Poryci twórcy dwóch genialnych, aczkolwiek porąbanych Adrenalin nie stracili tu swojego stylu, ale pokazali historię poważną i mroczną, nie do śmiechu. Jak dla mnie 9/10.

• jacek999
    ocena: 5

Kolego,
    jeśli uważasz, że film był "dobry", to daj mu notę 7, a nie 9, która określa filmy "rewelacyjne". No, to chyba, że źle to w nagłówku określiłeś.
    Dla mnie osobiście średni, stąd stosowne 5.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: