szarobury1321 szarobury1321
ocena: 6

jeden ze słabszych filmów animowanych ostatnich lat; nie dorasta do pięt chociażby -epoce lodowcowej- czy -madagaskarowi- (ze względu na pingwiny i juliana, oczywiście).

• justareader justareader
    ocena: 7

Nemo jest skierowane raczej do młodszej publiczności.Co do postaci Doris (?)była cudowna, nie wiem czego się czepiasz O_O

• szarobury1321 szarobury1321

żadnej doris się nie czepiam, nawet nie wiem, o którą postać chodzi, bo nie kajarzę w zasadzie nikogo ;)

Niebieska rybka cierpiąca na brak pamięci krótkotrwałej(WTF?) Ta która próbowała bratać się z rekinami,czy gadać z wielorybem po "wielorybiemu".

dzięki za wyjaśnienie i nie bierz mnie za ignoranta, ale zupełnie tego filmu nie pamiętam... choć na pewno oglądałem.

Nie biorę.Sama nie pamiętam większości filmów które oglądałam,bo po prostu nie były tego warte. Ta baja była przyjemna ale bez przesady.Z całego filmu pamiętam głównie tą rybkę O_O

• milkaway milkaway
    ocena: 10

Powiedziałabym, że jest na poziome "Epoki lodowcowej", a oba filmy znacznie lepsze od "Madagaskaru" (którego od przeciętności ratują tylko pingwiny i lemury). "Nemo" to jeden z najlepszych filmów animowanych zeszłego dziesięciolecia, wzrusza, bawi i poucza.

na szczęście każdy ma swoje zdanie i zgadzam się z Tobą tylko w kwestii madagaskaru :)

• LukeInside LukeInside

Słabizna, a dajesz 6?! I to pisze ktoś, kto ocenił oba Underworld'y i "final destination 2" na 9, a Wiedźmina (jedną z największych kompromitacji polskiego kina fantasy) na 8/10! Nemo być może nie jest filmem wybitnym, ale posiada świetny klimat, niesamowitą scenerię, b.dobrą grafikę i animację, masę pomysłów na przedstawienie świata podwodnego, oraz morał, który przy okazji nie jest suchy i nie boli. Obejrzałem go oczekując głupawych gagów i klasycznych motywów Disney'a/Pixar'a, a otrzymałem dobry film, który można polecić każdemu bez względu na wiek! Dla tych, którzy siedzą trochę w temacie informuję, że film na imdb posiada ocenę 8.1/10 (w porównaniu Herkules ma u nas 7.8, a na imdb - 6.8) Kto widział oba filmy, ten wie o czym piszę. Ci, którzy mają możliwość i znają j. angielski - polecam obejrzeć, jeśli jeszcze nie widzieli (polski dubbing jest popłuczynami wersji ang.)

na więcej niż 6 ten film wg mnie nie zasłużył i nie ma co się oburzać... ani czepiać moich ocen dla innych filmów.

-oszukać przeznaczenie- - prawda, każda część jest przewidywalna, bo bazuje na tym samym schemacie, ale moim zdaniem druga część została najlepiej zrealizowana i ma najciekawszy scenariusz.

jeśli chodzi o -wiedźmina- to może rzeczywiście film nie jest najwyższych lotów a tak wysoka ocena zależy od mojej słabości do powieści i opowiadań i do samej postaci geralta... :) a michał żebrowski się obronił. poza tym - "polskiego kina fantasy"? a jest takie?...

-underworld- to świetnie zrealizowana historia i nie mogę się doczekać kolejnej części :)

• LukeInside LukeInside

Ja się nie oburzam, ani nie czepiam, tylko stwierdzam, a to znaczna różnica :) Każdy sam pokazuje jak podchodzi do filmów i jaki ma gust poprzez oceny - jedni obiektywnie, drudzy emocjonalnie (czyli "jak bardzo go lubię", a od tego jest serduszko jako "ulubiony") Pozdrawiam. p.s. "polskiego kina fantasy" - jest, bardzo skromne, ale jest.

• uwieziona uwieziona
              ocena: 8

Wytykasz Mu filmy, więc się czepiasz. A jeśli oceniasz tak skrajnie i pewnie kogoś na podstawie tego, jak ocenił jakiś film i w ogóle i do tego nie widząc, dlaczego tak ktoś dany film ocenił i dodał np. dany film do ulubionych, to ja Ci współczuję.

• Pulser_X Pulser_X
            ocena: 8

Ja się nie zgadzam z Twoją opinią ale szanuję. Mnie "Gdzie jest Nemo" podobał się bardziej niż takie "Zaplątani" np.

• Til Til

6 /10 zgadzam się.

• Lepkam Lepkam
    ocena: 9

Ja dałem 9/10 z sentymentu. To był właściwie mój pierwszy film animowany na którym byłem w kinie (w 1 klasie podstawówki na wycieczce szkolnej), bardzo mi się spodobał, a teraz jest dla mnie po prostu klasyką, tak samo jak Toy Story. Do tego dokładam jeszcze "Mój brat niedźwiedź" i są 3 ulubione, animowane filmy mojego dzieciństwa. :)

No i Nemo jest legendą - przecież jak się przychodzi do sklepu i widzi rybkę tego gatunku, to nigdy nie używasz nazwy gatunku (błazenek jakiś tam), tylko po prostu mówi się - Nemo. ; D

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: