Fractal Fractal

Moje ulubione "kwiatki" to:

1. Co zrobią naukowcy widząc że w trakcie eksperymentu ich koledze spadła maska i naraził się na działanie super groźnego wirusa? Nic, zapytają czy wszystko ok a on powie że spoko spoko, ale weźmie ze 3 dni wolnego haha :D

2. Z czego robią szyby w laboratoriach pełnych niebezpiecznych zwierząt? Ze szkła cukrowego, żeby w razie np. pożaru nawet dziecko mogło pięścią je rozwalić :D

3. Ilu terrorystów potrzeba żeby wziąć szturmem w biały dzień super ważne laboratorium i wykraść z niego super zaawansowany i strzeżony wirus który może wykończyć całą ludzkość? Żadnego, wystarczy jedna małpa :D Wpadnie z wrzaskiem, rozwali parę szyb, ochrona spanikuje i ucieknie a pojemnik z wirusem ot tak sobie leży i czeka aż małpa go weźmie :D

4. Jak tylko pojawił się śmigłowiec z facetem ze snajperką wiedziałem od razu że małpy go rozwalą, motyw oklepany jak glaca Jackie Wrighta - tego dziadka z Benny Hilla ;D

5. Dzięki temu filmowi dowiedziałem się że Amerykanie mają sądy i więzienia dla małp. Jedne usypiają a drugie idą do pierdla. Ciekawe.

6. Ilu amerykańskich antyterrorystów potrzeba żeby wkręcić żarówkę? A chyba z dwudziestu, i pewnie bez wsparcia lotnictwa nie dadzą rady :D
W tym filmie okazali się głupsi od małp, które zresztą używały niezbyt wyszukanej taktyki ataku "rzucę się z wrzaskiem na przeciwnika" Dobre :D

Nie widziałem "Planety Małp" ale widzę że niektórzy twierdzą że "Geneza" go przerosła. Muszę zatem zapamiętać - unikać jak ognia "Planety Małp" ;]

• grot84
    ocena: 7

Oj tam, Oj tam. Po pierwsze to jest film amerykański :) wiec jak na film z tego kraju lista jest nadwyraz krótka :) to na plus dla filmu.
    Polecam obie części planety małp oraz rimejki :)
    Film całkiem spoko jak na "super wirus zmienia małpy w mózgowców a wykańcza ludzkość i to wszystko przez chęć zysków i szalonego naukowca"

• kerszi

1: Oni nie wiedzieli, że jest taki groźny dla ludzi, i od razu może zabić
    2: Chyba chodzi Ci o okna, bo w swoich pokojach to małpki miały solidne szyby
    4: Trzeba czymś zapełnić czas, dużo innych rzeczy też można było się domyślić

Spojler:

A mi film się podobał, ma swój klimat. Tylko czemu małpy zachowują się jak ludzie, nawet po tych lekach,
    żeby jakiś lek działał na zmiane organizacji mózgu, a w tym i calego genomu,
    to potrzeba dużo więcej czasu niż pare lat. Co ciekawe Cazarowi wykształciły się organy mowy,
    w sumie na koniec filmu, ale zaczął mówić, no i ta solidarność małp, planowanie, wiedzieli co ludzie zrobią,
    gdzie trzymają leki, ludzkość wykształcała to przez tysiące lat a szympansy ........... dla mnie to troche niepojęte, ale
    cóż to film sf.
    Zdjęcia i efekty specjalne wg mnie zrobione na miarę mistrzostwa, czasami ciężko odróżnić,
    kiedy małpki są wygenerowane przez komputer a kiedy żywe. Film dla mnie dobry, obejrzałem do końca
    i mam po nim dobre wpomnienia, wcześniejsze filmy z serii planeta małp jakoś mi nie przypadły do gusta

• charalaw charalaw
      ocena: 9

Co do tej szybkiej ewolucji to było to wyjaśnione w taki sposób, że synapsy mózgowe nie tylko się regenerowały, ale również zwiększały swą ilość. Trafne są Twoje słowa "to film sf". Czasami już myślę, że za mało osób to widzi ;)

• raphael1331 raphael1331

^^no, jak np autor tematu, któremu ktoś wmówił, że to dokument... czy on wogóle zauważył, że to film?? ;)

• joansharp joansharp
          ocena: 5

Film, choćby sf powinien być realistyczny. "Kwiatki" wytknięte przez autora tematu nie są objęte, hmmm "dowolnośćią i fantazją", jaką daje ten gatunek. Jeśli każdy błąd w filmie chcecie tłumaczyć "bo to film sf" to pozdro...

• Ather Ather

nie kazdy film sf musi należec to gatunku hard sf

oczywiście masz rację, zbytnio uogólniłem moją wypowiedź. chodziło mi raczej o to, że nie rozumiem podniecania się takimi błędami gdyż są one tak bardzo powszechne w hollywoodzkich produkcjach (mam na myśli typowe kwestie jak np wspomniany motyw ze zniszczeniem śmigłowca przez małpy).

• aka_cs aka_cs

Efekty na miarę mistrzostwa? W życiu się z tym nie zgodzę. Byłam mocno rozczarowana komputerowym modelem szympansów.

• lok2 lok2

Zgadzam się z niektórymi punktami, niektóre rzeczy były w tym filmie dość naiwne.

• mejki mejki
    ocena: 8

Nie ma to jak doszukiwać się takich dennych błędów w filmie Sci-Fi.. czytając te punkty myślałem że pod punktem 6 znajdzie się pytanie "Jakim cudem w tym filmie występowały małpy ?"

• raddar

Oczywiście można przyczepić się do tego czy owego. Nie wiem ja u was ale u mnie jednak wzbudził kilka głębszych refleksji.
      1. Nasz stosunek do zwierząt , innych gatunków .Mamy jako ludzie chyba wiele na sumieniu. Czy gdyby doszło do przewagi zwierząt nad nami (nieważne w jaki sposób) to powinniśmy liczyć na litość z ich strony?
      2.Jak daleko jesteśmy od samozagłady? Wiem , temat oklepany ale i intrygujący.Myślę że ludzie od dawna balansują na krawędzi. Możecie się zgodzić lub nie ale takich koncernów jak ten pokazany w filmie jest na pęczki w rzeczywistości. Teoretycznie jest możliwe ze komuś coś wymsknie się spod kontroli. Czegoś nie dopilnują lub podejmą zbyt wielkie ryzyko.To jest zresztą ludzka cecha - pchanie się w nieznane . To nas wyewoluowało i to nas może zgubić.
      3 Będąc na miejscu naukowca z filmu powinniśmy pomóc Cezarowi i inteligentnemu gatunkowi małp , czy wiedząc że będą stanowić konkurencyjny gatunek i w przyszłości zapanują nad nami powinniśmy schować sentymenty i zlikwidować je jak najszybciej .

Odnośnie samego filmu to uważam go za jeden z lepszych produkcji s-f coś na poziomie dystrykt 9

• vikidindus

E tam, nie ten poziom co Dystrykt, ale i tak AVE CEZAR

• iwonka_sl

Chyba???

• Lordzik123
    ocena: 10

Odnośnie ptk 3 to Cezar nie włamał się do laboratorium po tego wirusa tylko wyniósł go z domu tego doktorka który miał go w lodówce... Film jak dla mnie świetny. Dawno nie oglądałem czegoś równie dobrego w takim klimacie.

• k0k0s

PKT 4. W każdym trailerze był motyw z helikopterem :-] . Tylko nie zaprzeczaj, że nie widziałeś zajawek

PKT 3. A to gdzie jest powiedziane, że to jest super tajne laboratorium? Zwykła komercyjna placówka nastawiona na zyski (kolega za dużo się filmów naoglądał)

PKT1. Zadaj jeszcze pytanie po co stworzono lek, który okazał się śmiercionośnym wirusem który to uczyni w przyszłości z małp gatunek dominujący ehh

Filmy to rozrywka, a nie wyższa filozofia. Kolego Fractal , mam do Ciebie prośbę. Proszę wymień mi kilka ciekawych propozycji filmów najlepiej SF którę, nie są naciągane, bez idiotyzmów , realistyczne , ze spójną przez cały czas fabułą etc. Bo krytykując owy film, za jakby nie patrzeć błache "idiotyzmy" sądzę, że porównujesz go do takich superprodukcji :]]]

" Nie widziałem "Planety Małp" ale widzę że niektórzy twierdzą że "Geneza" go przerosła. Muszę zatem zapamiętać - unikać jak ognia "Planety Małp" ;] " Tym stwierdzeniem strzeliłeś sobie w kolano. Planeta małp to klasyka, a po 2 to pewnie kilka smaczków było dla Ciebie nie zrozumiałych jak np, znikający prom kosmiczny.

Pozdrawiam

• joansharp joansharp
      ocena: 5

Jak chcesz kilka porządnych filmów s-f to obejrzyj choćby Moon, czy K-PAX... "Geneza..." to film średni, przeznaczony raczej dla fanów "Planety Małp" i nastawiony na rozrywkę. Przykro to mówić, ale niezbyt dobrze swoją rolę spełnia.

• k0k0s

No cóż, pomimo młodego wieku jestem fanem Planety Mało.
        Moon nudny. K-Pax 20 na 10 :] a Geneza również szał :D

Pozdro Dżoana :]

• ezi86 ezi86

Ad.1. Sceny jakoś nie pamiętam nie przykuła mojej uwagi. Wiem że miała miejsce ale nie pamiętam ze szczegółami.
    Ad.2. Chciałbym zauważyć że w części gdzie "badali" zwierzęta i prowadzili testy mały nawet usiłując zbić szyby nie były w stanie tego zrobić. Rozbijały szyby jedynie w części "komercyjnej" czy też biurowej lub salach komputerowych w miejscu gdzie małpy były trzymane nie "stłukły" ani jednej.
    Ad.3. To jest film sci-fi było powiedziane że małpa rozwija się znacznie szybciej niż człowiek w tym samym wieku i to od razu genetycznie po matce. Dodatkowo otrzymała jeszcze dawkę tam w jak ty to nazywasz więzieniu. Dlatego też mogła być znacznie bardziej inteligentna od przeciętnych terrorystów.I tak jak kolega pisał nie jest to jakieś rządowe laboratorium chronione wojskiem a zwykła prywatna placówka.
    Ad.4. Lepszym rozwiązaniem by było jakby facet ze snajper rozstrzelał wszystkie małpy? wtedy byłoby mniej oklepane - bo nie rozumiem?
    Ad.5. Nie wiem o jakich sądach mówisz. W placówce testowali na zwierzętach i aby to nie wyszło na jaw musieli uśpić wszystkie mały. Ta jedna "Cezar" była jakby zwierzątkiem domowym:P, a że ugryzła faceta postanowili umieścić ją w czymś w rodzaju zoo. Na ogół dzikich zwierząt się nie usypia chyba że nie da się ich w inny sposób schwytać gdyż jest ich i tak już mało..
    Ad.6. Masz rację zachowali się może i głupio ale pomyśl, czy sam w takiej sytuacji mógłbyś się domyślić że ta małpy są aż tak mądre i będą w stanie przeprowadzić jakiś "taktyczny atak" po prostu myśleli że postrzelają sobie do głupich zwierząt.

Po prostu trzeba troszkę pomyśleć jak się ogląda film. Nawet amerykański sci-fi :)

• k0k0s

Ad.4. Lepszym rozwiązaniem by było jakby facet ze snajper rozstrzelał wszystkie małpy? wtedy byłoby mniej oklepane - bo nie rozumiem?

uśmiałem się do łez :]

• shamar shamar

zapomniałeś o tym, że małpy cyrkowe znaja język migowy i budują na nim zdania jak ludzie.

• ezi86 ezi86

polecam National geografic, animal planet albo jakiś inny kanał tego typu:)

• shamar shamar

malpy cyrkowe ukladaja zlozone zdania? No ciekawe

• ezi86 ezi86

czasem małpę jest dużo łatwiej nauczyć czegoś niż człowieka...i to już nie jest sci-fi :)

• Detoksynator Detoksynator

To jest film SF typowo rozrywkowy, a nie oparty na faktach dramat, także tak bardzo się nie czepiaj, ajj ;D

• użytkownik usunięty

Zgadzam się z tobą absurd na absurdzie i głupota na głupocie a najlepsza jest śmiechawa z rozmów Cezara z Orangutanem tym cyrkowym ;p no popatrz Orangutan nie potrzebował nawet wirusa aby być inteligentnym, mieć świetny zasób słownictwa i znać perfekcyjnie język migowy, kojarzyć słowa... żeby sobie pogadać z Cezarem ;D hahahaha no cóż ty się dziwisz, jakie społeczeństwo takie mamy kino.

• saitek saitek

Można też trochę pomyśleć i stwierdzić, że te małpy wcale tak idealnie się ze sobą nie porozumiewały ale przekazano widzom sens ich wypowiedzi ? :) To tylko taki domysł. Niestety nie absurd na absurdzie bo ezi86 wszystkie zarzuty ładnie odparł. :) Ten film naprawdę nie jest zły jak na s-f..i człowieku mówisz o absurdach w Genezie a dałeś 8 Green Lantern'owi. Ten film to dopiero chłam....zmasakrowali tą postać. Już lepiej obejrzeć dwa pierwsze odcinki nowego GL TAS. :)

• użytkownik usunięty

Najwidoczniej jesteś mało wymagającym i ograniczonym człowieczkiem i potrafiącym się zadowolić byle kinowym chłamem, ja z kolei nie jaram się byle shitem i wymagam od kina czegoś o wiele więcej a nie prostackiego podejścia do scenariusza i rozwoju wydarzeń... a jeśli chodzi o Green... zresztą tłumaczyć ci nie muszę dlaczego taka a nie inna ocena... a jeśli chodzi o ezio86 to takie wyjaśnianie jest po prostu dla mnie błache... Głównie mi chodzi o to, że jak na kino rozrywkowe bardzo mało w tym filmie się działo jeśli chodzi o bunt oraz próby jego stłamszenia, z kolei jeśli już scenarzyści bardziej stawiali na samą genezę, relacje Cezara pomiędzy swym Panem czy też innymi ludźmi oraz to co działo się w laboratoriach i w tym więziennym zoo to zrobiono to bardzo nieudolnie, prostacko i bez najmniejszego stopnia zaciekawienia mojej osoby, która zamiast świetnie się bawić wyłapywała tylko błędy w tym słabym filmie.

• demola demola

"Najwidoczniej jesteś mało wymagającym i ograniczonym człowieczkiem i potrafiącym się zadowolić byle kinowym chłamem, ja z kolei nie jaram się byle shitem i wymagam od kina czegoś o wiele więcej a nie prostackiego podejścia do scenariusza i rozwoju wydarzeń... "

Po przeczytaniu twojego komentarza aż chcę się zawołać "dzięki Ci Panie za takich ludzi", takich osób jak Ty nam trzeba, wymagających i z szerokim światopoglądem. Szkoda tylko, że wśród tych wszystkich twoich zalet jest jedna wada, brak elementarnych zasad kultury. Mieć swoje zdanie, rzecz święta i bynajmniej, nie jest to powód do obrażania kogokolwiek.

Co do filmu to da się go obejrzeć, choć do ideału dużo mu brakuje.

• Tomsi79 Tomsi79

"Najwidoczniej jesteś mało wymagającym i ograniczonym człowieczkiem i potrafiącym się zadowolić byle kinowym chłamem, ja z kolei nie jaram się byle shitem i wymagam od kina czegoś o wiele więcej a nie prostackiego podejścia do scenariusza"

Użytkownik, którego zacytowałem ocenił film "kosmiczne jaja" jako "genialny". Wszystko na temat.

• smerfetka smerfetka

Mam wrażenie, że celem niektórych podczas oglądania filmów jest jedynie wyszukiwanie błędów/niedociągnięć. Trochę to śmieszne, tym bardziej jeśli chodzi o film sci-fi. Just enjoy it ;)

• Zakerr Zakerr
      ocena: 6

Ja na przykład, jak oglądam to nawet nie specjalnie takie błędy wyszukuję. Według mnie, wiele ciekawiej ogląda się doszukując szczegółów w filmach. No ale to już zależy od stylu oglądania ;)

• użytkownik usunięty

Skoro film jest nie interesujący i ogląda się go byle go oglądnąć to wtedy wyszukuje się błędy, no niestety tak to jest u mnie a co do filmu to powtarzam skoro bardziej stawiali na geneze, rozwój intelektualny małpy czy też małp niż na solidną akcję to mogli to zrobić z głową, bo tak prawdę mówiąc akcji w tym filmie ilość była znikoma.

• saitek saitek

Wiesz co ? Chciałem być chamem i odpowiedzieć ci tak jak ty odpisujesz. Chciałem ci kazać possać i powiedzieć ze mam w dupie twoje zdanie...ale tego nie zrobię ;) Nie znam cię i nie chce mi się ciebie przekonywać. Dlatego rozmowy na takich forumkach nie mają sensu bo trafi się jakiś pan oświecony, który uważa, że inni powinni mu buty czyścić. Dostałeś odpowiedzi na te niby "błędy" i uznajesz je za błahe bo niszczą twój pogląd o filmie.

I na koniec: dałeś Tronowi: Dziedzictwo 7 ....hah pozdro :) Wypomniałem ci tez ocenę (8) dla GLa więc zamilcz "człowieczku". Takie syfiaste kino akcji oceniasz wysoko a w miarę dobre małpki tak nisko.

• użytkownik usunięty

Ja się nie czepiam twoich czy też nie twoich ocen co do innych filmów na twoim profilu filmweb (nawet go skrupulatnie nie przeglądałem, bo mowa o tym filmie a nie o innych i reszta mnie po prostu nie interesuje a szczególnie twój profil i twoje oceny czy też inne wypowiedzi), kogoś próbujesz uczyć kultury a sam kulturalnie się zachować nie potrafisz, nie masz w sobie krzty wysublimowanego słownictwa :) Chciałeś być chamem, chciałeś mi kazać possać no i to zrobiłeś :) a tak poza tym przeczytaj sobie uważnie moje wypowiedzi a twoje w stosunku do naszej osoby... i kto tu kogo bardziej obraża i niestosownie się zachowuje... Ohhhh tak bardzo się czepiasz tych niby moich ocen innych filmów, strasznie prymitywne podejście, które jest często spotykane na tym portalu u innych. Po kolejne nie wiem po co zaczątek rozmów o ocenach, które i tak moim zdaniem są mało istotne. Rozmawiam o filmie ...ale na pewno już nie z tobą :)

• saitek saitek

Yyy...chciałem być chamem. Szkoda, że tego nie zrozumiałeś. Te oceny wyciągnąłem żeby pokazać jak oceniasz filmy akcji. Po prostu nie mogę pojąć, że cię rajcują Tron i GL i tam nie widzisz błędów a Geneza to dla ciebie syf.

• użytkownik usunięty

Zrozumiałem to dosłownie, gdybyś rzeczywiście nie chciał mnie obrazić to byś w ogóle nie użył takich obelżywych sformułowań, nie rób choć ze mnie idioty jeśli mogę cię o to prosić...

• saitek saitek

No przecież Ci napisałem w poście powyżęj twojego, że chciałem ! Naucz się czytać ze zrozumieniem.

• użytkownik usunięty

Napisałeś " Wiesz co ? Chciałem być chamem i odpowiedzieć ci tak jak ty odpisujesz. Chciałem ci kazać possać i powiedzieć ze mam w dupie twoje zdanie...ale tego nie zrobię ;)" wię ty naucz się wpierw czytać ze zrozumieniem to co piszesz... dobra koniec tematu bo nie warto się zagłębiać w dalszą dyskusję z tobą.

• saitek saitek

Mogłeś to uznać za ironię albo odebrać to jako fakt, że mimo, że udaję że nie chce cię obrazić to tak naprawdę robię to. Nie odpisuj już mi plis.

• paciepna paciepna
                        ocena: 4

Jakim cudem szympans zaczął mówić? Rozumiem jeszcze inteligencję itd. ale co, prawidłowa budowa narządów mowy, krtani mu się nagle pojawiła?

• saitek saitek

Nie wiem czy to jest aż tak istotny problem.....Ponoć jakieś tam małpy udało się nauczyć wypowiadania paru słów po angielsku. Nie mam pojęcia jak to brzmiało może trochę podobnie jak w tym filmie. Może ten lek spowodował dodatkową mutację itp. ? :) Przecież nikt w tym filmie nie poznał całkowitych skutków tego środka. O i jest wytłumaczenie. :P
                          Generalnie to, że szympansy nie wykształciły swojego języka mówionego jest chyba spowodowane przez ich gorzej rozwinięty mózg i jakiś gen. Bo jak wiadomo migowego da się nauczyć. Dopiero potem problemem jest tutaj budowa narządów mowy bo przecież język szympansów mógłby się opierać na "mlaśnięciach" itp.

• TanKe

bede toba szczery, jak chcesz zobaczyc film bez tego typu glupot to zacznij ogladac filmy dokumentalne
    ja natomiast zaczalem sie zastanawiac skad sie w ogole w tym filmie wzielo az tyle malp, teoretycznie to jest jedno miasto
    nie wiem czy jakbysmy wzieli wszystkie malpy z calej polski to nie bylo by ich mniej, w tym calym "wiezieniu da malp" z ktorego sie nasmiewales bylo ich conajmniej 20, a biorac pod uwage scene ucieczki conamniej 2 razy tyle

• abraxas99 abraxas99

No co ty??Planeta małp jest fajna.A geneza pewnie przerosła i to sporo ale pod względem głupoty

• Silvestris Silvestris

Jak dla mnie dobre kino sci-fi, a że ten gatunek cierpi niestety na brak weny ostatnimi czasy, to z tego powodu jestem zmuszony dać mu 8, może jest to lekko niesprawiedliwe w stosunku do innych obrazów, które takiego miłosierdzia nie uświadczyły z mojej strony, ale może zmobilizuję to środowisko kinematografii do poświęcania większej uwagi gatunkowi, w którym dzięki wyobraźni i kilku dolarom, można polecieć naprawdę daleko;>

• abraxas99 abraxas99

Chcesz dobre S-F za te kilka dolarów to mogę Ci polecić Hunter Prey jak nie widziałeś/aś
        http://www.filmweb.pl/film/Hunter+Prey-2010-498562

• Silvestris Silvestris

Nie widziałem i obczaję na pewno;>

• Pafcio79 Pafcio79

Dziwne też było, że na początku filmu zamknęli badania, pomimo tego, że główny bohater od razu wiedział, że próba ucieczki matki Cezara była spowodowana tym, że była w ciąży i próbowała chronić dziecko, a nie wadliwym działaniem leku. Zamiast wspomnieć o tym szefowi podzielił się tym tylko z kolegą od małp. Później przywrócili badania jak główny bohater przyznał się szefowi, że testował lek na ojcu i pomimo tego, że na ojcu działał niewłaściwie (po pewnym czasie alzheimer nawracał z podwójną siłą) szef natychmiast zgodził się kontynuować badania. Wydaje mi się to troszkę nielogiczne. Tak ogólnie film całkiem dobry. Ciekawie przedstawia genezę.

• kacpera

akurat tu jest wszystko logiczne. Wielka wpadka - zamykamy.Po tym co zobaczyli inwestorzy raczej nie mieli ochoty na wykladanie pieniedzy. Gdyby np w reastauracji zatruto pare osób a za chwile ktos by powiedział:"wait , sory to przypadek, dosypalo nam sie trutki na szczury", to watpie,ze by jej nie zamkneli. A badania zostaly przywrocone dopiero wtedy gdy szef dowiedzial sie,ze lek ma wplyw na wzrost inteligencji. To ze dzialal niewlasciwie nie ma znaczenia, bo wlasnie po to sa wznawiane badania,zeby te niewlasciwosci wykluczyc. Mnie bardziej zastanawia dlaczego nie wiedzieli ze malpa jest w ciazy oraz nie zauwazyli ze urodzila.Ale nie znam sie na malpach, moze tak po prostu maja. A co do postu fractala, oprocz pierwszego punktu , reszta to dopiero prawdziwe "kwiatki":)

• Pafcio79 Pafcio79

Faktycznie wcześniej nie wiedzieli o dodatkowym bonusie oprócz leczenia alzheimera przyrost inteligencji. To, że inwestorzy się wycofali było jak najbardziej logiczne tylko, że szef mógł ciągnąc badania potajemnie i gdy ulepszy lek szukać nowych kontrahentów, ale rzeczywiście szalę o wznowienie badań mógł przeważyć dodatkowy bonus specyfiku.

Do Fractal'a, autora tematu.

Z wielką ciekawością przeczytałem twoje uwagi co do filmu. I mówię to serio. "geneza planety małp" zrobiła na mnie tak wielkie i pozytywne wrażenie, że chciałem się trochę zdystansować do tego obrazu, choćby dzięki takiemu wytykaniu błędów logicznych jakie Ty popełniłeś. szkoda jednak, że podejmujesz się czegoś takiego będąc ignorantem i malkontentem w jednym. jak Ty oglądałeś film, że twierdzisz, iż pojemniki z substancją skradzione zostały przez małpę ze szpitala? jak taki bystrzacha jak Ty nie zauważył, że dopiero po incydencie z maską w czasie testów nad małpą, bohaterowie (czy ktoś tam inny) byli swiadomi, że lek jest zagrożeniem dla ludzi? nie chce mi się dalej rozprawiać bo moi przedmówcy już to zrobili. irytujące jest jednak, że pod pozorem inteligentnej wypowiedzi ściemniasz ludzi, którzy chcą się czegoś dowiedzieć o filmie.
    PS. skoro też tak Cię irytują kwestie dot. np realizmu walki małp z policją to po cholerę wogóle obejrzałeś ten film?! myślałeś, że to dokument o wycieczce do zoo? :)

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: