uwieziona uwieziona
ocena: 7

Film jest niezły i choć to nie arcydzieło, zasługuje wg mnie na zdecydowanie wyższą ocenę. Takie mocne 6. Jest ciekawy i moim zdaniem warto obejrzeć. Nie kierowałabym się tym negatywnym odzewem.

• pawelski1000

dałem 5, w tym jeden za lokalizację filmu w Europie.

• siwulec83_3 siwulec83_3
    ocena: 2

Hmm ten film jest słaby bardzo słaby. Emanuelle Seigner grała wyjątkowo słabo. Fabuła jest strasznie naciągana. Rozbroiła mnie scena, w której Emanuelle odwiedziła w piwnicy detektywa, troche sobie pogadali ta się połozyła na jego kozetce i nagle zasnęła, dektetyw powspominał sobie swoją rodziną tragedie <był swiadkiem morderstwa swojej matki> i również zasnął. Scena, w której odnaleziono zwłoki przy fontanie na miejsce zbrodnie przyjechał tylko jeden samochód z gołwnym bohaterem <żadnego koronera, miejsce zbrodni niezabezpieczone>. Dario Argento jest legendą filmów gorzy ale ten film mu kompletnie nie wyszedł

• uwieziona uwieziona
      ocena: 7

A co jest naciąganego w tym, że facet łapie piękne i naiwne dziewczyny "na taksówkę" i katuje je przez wzgląd na swoje kompleksy i przez chorobę psychiczną, a glina próbuje go złapać? Jak już to klasyczna fabuła. Wyjątkowo słabo gra wielu aktorów i chyba jeszcze takowych nie widziałeś, skoro tak piszesz. Może nie zagrała b.dobrze, ale popadanie w 2 skrajność jest tutaj dużą przesadą. Co do sceny też nie rozumiem, co w niej takiego nadzwyczajnego-spędzili już trochę czasu razem, przegadali parę tematów, pracują nad sprawą, poszli do Jego biura gdzie dalej rozmawiali i analizowali i w wyniku tragicznych wydarzeń i zaginięcia siostry kobieta ze zmęczenia po prostu zasnęła. On nie chciał Jej budzić wiedząc co przeszła, chciał dać Jej odpocząć i Ją przykrył kocem a sam usiadł w fotelu i z wycieńczenia też przysnął. Zresztą przez głowę przechodziły mu tragiczne obrazy z przeszłości i pewnie przez sen świadomie bądź nie chciał na chwilę o niczym nie myśleć i nie pamiętać. Rzeczywiście nadzwyczajne i niedorzeczne i ludziom to się normalnie nie zdarza. A powspominać sobie można wakacje nad morzem, a nie taką tragedię. Widać jaki masz stosunek do takich zdarzeń i będąc obojętny uczuciowo, nie potrafiąc zespolić się z wydarzeniami i klimatem filmu nic dziwnego, że Ci się ten film nie podobał. Czepiasz się czegoś na siłę podczas kiedy zwyczajnie nie potrafisz się skupić na filmie i Jego całości. Poza tym ten thriller niesie za sobą trafne przesłanie i ma nie głupią fabułę. Brody też się spisał (zresztą jak zwykle), ciekawy portret psychologiczny mordercy (opierający się w imię klasyki i logiki na zaburzonym procesie pierwotnej socjalizacji), płynna akcja i mocne sceny. Film wg mnie kompletnie niedoceniony. Mam wrażenie że głównie przez fanów gatunków w stylu science-fiction czy typowych filmów akcji.

• siwulec83_3 siwulec83_3
        ocena: 2

Nie należe do typowych fanów filmów akcji i s.f<....co do gry aktorskiej całkowicie zdaję sobie sprawe ze wielu aktórów gra marnie a są na topie, więc mam prawo wymagać od Adriena Brody i Emanuelle <których bardzo cenie> w tym filmie nie było dla mnie nic co mogłoby mnie przykuć do TV jest masa lepszych filmów. Nie wiem czy moja osoba jest obojętna uczuciowo socjopatą raczej nie jestem, a cały ten profil psychologiczny, który wg Ciebie jest on ciekawy dla mnie jest hmmm typowy , może naoglądąłem się już tylu filmów ze zaden z nich nie jest w stanie mnie czymś zaskoczyć. Od filmu wymagam dobrej fabuły, który mnie wciągnie czymś zaskoczy...tu mi tego napięcia brakowało co do filmów o seryjnych mordercach widziałem masę lepszych< . dla mnie ten film jest słaby, co do gry Adriena nic takiego nie napisałem dał radę, ale jesli scenariusz kuleje żadne aktorstwo tego nie uratuje, nie w tym filmie

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: