Tigrero Tigrero

Wielka kreacja Russella kolejnym gwoździem do trumny akademii

• pitixpl pitixpl
    ocena: 10

Twoje filmy :
    Podziemny krąg 3/10
    Gladiator 1/10
    Requiem dla snu 2/10
    Zielona mila 2/10
    Skazani na Shawshank 5/10

Jesteś zwykłym trollem. Zgłaszam wszystkie twoje posty oraz twoje konto. Pozdrawiam.

• Tigrero Tigrero

Prawidłowe oceny dla gimnazjalnych arcydzieł.

• klaus_kinski klaus_kinski

Gdyby to był facebook, to był zalajkował.^^

• jarrowka jarrowka

"Gimnazjalne arcydzieła" - ciekawa jestem genezy tego epitetu.

• cameron_baum cameron_baum
        ocena: 4

Dobrze prawisz.
        To nie sarkazm.
        Polać ci!

• Red_Death Red_Death

Dobrze powiedziane...

• użytkownik usunięty

Kości 10/10?! I można tak sobie wypominać do usra...śmierci. Nie może mieć facet swojego zdania co?

• mgolab mgolab
      ocena: 7

Beznadziejny gust to nie powód do zgłoszenia.

• grzegorz_cholewa grzegorz_cholewa

Przecie ma lepszy niż wy wszyscy razem wzięci.

• mgolab mgolab

No nie wiem

Ja widzę jak jest.

• mgolab mgolab

no i super

• cameron_baum cameron_baum

Dokładnie tak :D
          Lepszy ma gust jak wy wszyscy razem.

• hiob_filmweb

trzeba mieć nieźle posrane w mózgu żeby tak oceniać.... dryfujące trzciny 10/10 haha ale zjeb

• gowniarz_wyniosly gowniarz_wyniosly

co jest nie tak w tej ocenie?

On jest idiotą.

wiem, ale chciałem zobaczyć, jak to uzasadni.

A jak ma uzasadniać? "Jakiś nudny stary dramat o którym nikt nie słyszał z pretensjonalnym tytułem". Coś w ten deseń.

No i też, mniej więcej, takiej odpowiedzi się spodziewałem, ale chciałem go przycisnąć, czy w ogóle widział film, w sprawie którego zabiera głos. Jestem pewnien, że nie, ale przynajmniej udowodniłbym mu jakim jest idiotą.

• mikruzzo mikruzzo

Popieram zdanie kolegi wyżej, jesteś zwykłym trollem... skoro już dajesz 1/10 to mógłbyś chociaż jakąś argumentację podać... ale po co, najlepiej napisać "Wielka kreacja Russella kolejnym gwoździem do trumny akademii" tylko jakbyś nie zauważył klaunie, Russell za tą kreacje dostał oskara.

• dawo160496 dawo160496

"Wielka kreacja Russella kolejnym gwoździem do trumny akademii" tylko jakbyś nie zauważył klaunie, Russell za tą kreacje dostał oskara"

Nie chce się czepiać, ale właśnie dlatego tak napisał.

• użytkownik usunięty

Popieram.

• jaycutler
    ocena: 9

Nie będę cię dobijał moim komentarzem i tak masz wyjątkowo przesrane życie.
    Jak to mówią: 228 tyś osób nie może się mylić.

Bzdura, oczywiście, że może.

• panwuy panwuy

efekt motyla 1/10 , i to konkretny troll. nielubic po to żeby sie wyróżnić

Nie, po prostu ma własne zdanie i gust.

A efekt motyla jest faktycznie dość głupim filmem, wielbionym głównie przez gimnazjalistów.

• panwuy panwuy

ok dziadki widze ze wasze ulubione filmy to z lat 60

• JesusChrysler JesusChrysler
              ocena: 6

A to źle?

Dobra ocena dla takiego gówna.

• panwuy panwuy

nie mamy o czym gadac, inne pokolenie. strasznie nudne filmy ogladasz i pewnie jestes nudnym człowiekiem.

Oceniasz "nudę" przez rok produkcji?

• panwuy panwuy

nie, oglądałem Twoje konto. atakujesz moje ulubione filmy to ripostuje

Jestem pewien, że nawet nie widziałeś tych nudnych filmów.

• mon_star mon_star
    ocena: 8

Widzę,że jesteś chyba wielkim hollywoodzkim twórcą,bardzo szanowanym,nagradzanym i cenionym. Powiedz no mój drogi,skoro oceniłeś Gladiatora az na 1 punkt to na ile punktów oceniasz tak wielkie i wybitne dzieła jak ,,Gulczas a jak myślisz...'' czy ,,,YYYYrek kosmiczna nominacja..'' ? Albo filmy z serii mistrzowie horroru?
    Myślę jednak,że nie takie głowy jak Ty z całym szaxunkiem,przyznały Oscara Russellowi.

• LordShadow47

Niewiarygodnie denerwują mnie takie posty, jak można oceniać film bez żadnych do tego konkretnych podstaw. Film jest epickim dziełem (10\10). Ja jak oglądam gladiatora to nie widzę tam Russella Crowea i jego roli, a Maximusa i jego historie co nie zmienia faktu że gra Russella i innych aktorów jest światna.

• minek93 minek93

można day film oceniac według własnego gustu, jednak trzeba podac kokretne argumenty zwłaszcza gdy ocena jest skrajna bądź dotyczy docenionego filmu przez ekspertów i widzów.

• Maugen Maugen

W sumie zgadzam się z założycielem tematu ten film jest do bólu naciągany,wielkie widowisko z efektowną muzyką, Bajeczna historia Maximusa, który traci wszystko by potem......itd.
    Nie wiem ja tego filmu nie kupuje.
    W ogóle filmy które autor nisko oceniał nie są jakimiś wielkimi dziełami, niektóre wręcz kiczowate, więc nie wiem po co od razu taka nagonka na niego.
    Choć nie jest to do końca prawdą, to określenie gimnazjalne filmy niejako do nich pasuje.

• Dwight_ Dwight_

A czy każdy film musi być od razu głębokim, artystycznym i egzystencjalnym przeżyciem? Otóż - na szczęście - nie musi. Filmy takie jak "Gladiator" mają dostarczać emocji i rozrywki. I z tego zadania film Scotta wywiązuje się doskonale. Ocenianie go na 1/10 to albo zwykly trolling albo klasyczny snobizm i pozowanie na tzw. ambitnego widza, bo pomijając już subiektywne gusta, to ogrom pracy jaką cała armia ludzi wykonała na planie tego filmu, by efekt końcowy był tak widowiskowy, tak dopracowany pod względem technicznym, zasługuje na docenienie. Przynajmniej pod względem warsztatu i realizacji "Gladiator" jest dziełem z najwyższej półki.

Określenia takie jak "gimnazjalne arcydzieło" i "film do podstawówki" świadczą tylko o poziomie gówniarstwa autora tych słów, a nie widzów. Równie dobrze ja mogę podsumować jego ulubione filmy jako pretensjonalne, pseudo-artystyczne pierdy, ale nie chodzi chyba o to, by przerzucać się wymyślaniem epitetów.

Daje też 1 bo jego miejsce w setce to śmiech na sali.

• Dwight_ Dwight_

... powiedział krytyk od siedmiu boleści.

Dobrze że nie ty nim jesteś bo ludzkość by popadła w zapaść.

• Dwight_ Dwight_

Nie przeceniaj mojej skromnej osoby - ludzkość jakoś by sobie z tym poradziła. A tak na marginesie: nie śmiałbym oczywiście pouczać cię, o mądry, ale jeśli pozwolisz, to taka przyjacielska porada - jak chcesz pozować na ętylygentnego widza i miłośnika kina artystycznego to usuń sobie te "6" dla "Spider Manów", "Jestem legendą" i szajsowatych horrorów z ocen, bo trochę to głupio wygląda... Przepraszam, że śmiałem zwrócić uwagę. Idę się pokajać i w ramach pokuty obejrzeć 10 razy "Gości Wieczerzy Pańskiej".

Dobrze robisz. Widzisz, lubię nie tylko artystyczne kino. Które horrory? Czy może jesteś na nie za tępy? Może i tak być. Miast ciołku pałować się gównianym Gladkiem porobiłbyś wpisy pod dużo lepszą rozrywkę. Mogą być nawet i horrory na których się nie znasz. :P

• Dwight_ Dwight_

Co do tych nieszczęśnych horrorów - ano masz tam kilka, które kładą się cieniem na nieskazitelnym obrazie twojego wyrafinowanego gustu filmowego. Wybacz, ale jeśli kolejne części tasiemca pod szyldem "Halloween" czy syf jakim są "Kleszcze" oceniasz wyżej od "Gladiatora", to ocierasz się o śmieszność. Wiem, co mówię, bo trochę się jednak na tym znam. Co do mojej domniemanej tępoty, to zapewniam cię, że pracuję nad tym - zostało mi jeszcze 8 seansów z Bergmanem, po których - mam nadzieję - moje horyzonty myślowe się rozszerzą, a gust się wydatnie poprawi, tak więc trzymaj kciuki!

Rzeczywiście się znasz. Mianowicie dość kiepsko. Twój "Gladek" to pospolity średniaczek za dużą kasę, nietrudno o bajery i scenografię ( notabene największą zaletą tego widowiska taniego jak sprzedajna dziwka ), ani to mądre ani jakoś to rozrywkowe. Jak by mi się chciało na czymś takim jak filmweb bawić się w normalne stawianie not dałbym te 6 skoro tak ci zależy na cyferkach. Liczę iż się domyślasz, że na campie można bawić się dużo lepiej. Rzeczywiście - horyzonty sobie jakieś szersze załatw. Potrzymam za ciebie kciuki jak się weźmiesz za kogoś innego niż Bergman - ten jest tak oklepany, że nawet twa ironia z posługiwaniem się jego nazwiskiem wydaje mi się ciężkim sucharem. Więcej grindhousu - więcej luzu, i jakieś pobliskie towarzystwo co kuma takie klimaty, to by się przydało miast się katować niepotrzebnie Szwedem. :P

• Dwight_ Dwight_

Oczywiście, że nie znam się tak, jak ty - dlatego napisałem, że znam się "trochę". Wystarczająco jednak, by odróżnić camp od zwykłej szmiry lub też - cytując klasyka - "dobry szajs od parszywego szajsu".
                      A propos "Gladiatora", to przy odrobinie dobrej woli można tam znaleźć znacznie więcej wartościowych rzeczy niż tylko scenografia (zresztą znakomita). A przy rzeziach na arenie też można się dobrze bawić, o czym wiedzieli już starożytni Rzymianie. Co by nie mówić, wiedzieli jak zrobić dobre show ;) I na cyferkach mi szczególnie nie zależy - wytknąłem ci to z czystej złośliwości ;)
                      Gwarantuję, że luzu mi nie brakuje, choć na pierwszy rzut oka istotnie tego nie widać. Ale spoko - podobno zyskuję przy bliższym poznaniu ;)
                      Trzeba mnie było przed tym Bergmanem powstrzymać wcześniej - oszczędziłbyś mi męczarni. Skoro stary dobry Ingmar już nie jest modny, to wezmę się za coś bardziej na topie - może młode kino tajwańskie, albo nowa fala kina irańskiego...

Hahahaha. Pewnie nieraz bym w to zwątpił czy tak jest rzeczywiście ale wierzę w ciebie.

Wybacz ale na te pierdoły nie będę marnował raczej więcej czasu, od wartościowych rzeczy mam wiele innych mądrzejszych rzeczy. Zazwyczaj jak to leci w telewizji od razu przełączam kanał.

"wytknąłem ci to z czystej złośliwości" - super, niezbyt mnie to interesi co o tym sądzisz.

wezmę się za coś bardziej na topie - modne jest teraz oglądanie egzystencji pingwinów. Pooglądaj coś z kina Arktyki.

• Dwight_ Dwight_

Czy "Pingwiny z Madagaskaru" mieszą się w tym nurcie?

Hmm, możliwe. Lecz każdy true koneser sięgnie po "Marsz pingwinów".

Nie da się ukryć.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: