soledad soledad

powstało już filmów o Iraku, o Wietnamie, o Holokauście. To ważne tematy, ale ile można je
wałkować. Rzeczywistość pokazuje, że kino i tak nie ma wielkiego wpływu na politykę, i jeśli
któraś gnida w garniturze uzna, że warto urządzić jakąś rzeź czy wojenkę, to i tak ją ludziom
zgotuje. Osobiście wolałbym, aby takich filmów powstawało mniej, a były lepsze, bo
epatowanie przemocą, cierpieniem, krwią i niesprawiedliwością nie gwarantuje dobrego
filmu. Nie wystarczy poruszać trudnych tematów, by móc liczyć na uznanie krytyki. Jak dla
mnie to kolejny przeciętniak. 6-/10

• Shade83 Shade83

a gdzie ty w nim miałes mase krwi i przemocy?Jak towim zdaniem można zrobić dobry film tego typu nie pokazując okrucieństwa wojny?choć ten film wcale przemocą nie epatował, z jednym się zgodzę że filmy tego typu niczego nie zmienią, bo ktoś w garniturze i tak urządzi wojenkę gdzie mu się podoba, ale te filmy sa potrzebne , żeby przeciętnym ludziom otworzyć oczy na pewne sprawy i tyle, po to powstają, więc poluzuj, dla ciebie przeciętniak dla mnie bardzo dobre kino.

• langsoir langsoir
    ocena: 7

a wg mnie amerykanie powinni kręcić więcej filmów wojennych, bo są w tym prawdziwymi mistrzami :) Jeszcze nie zdarzyło mi się obejrzeć takiego, który by nie był świetny. Po prostu umieją to robić jak nikt inny :)

• majkellz

Ludzie po prostu lubią temat wojny bo ta, towarzyszyła człowiekowi od zawsze. Takie inspiracje zawsze będą aktualne. Nawet jak ludzie przestaną się tłuc (w co nie wątpię, patrząc chociażby po zacietrzewieniu ludzi komentujących w internecie), to i tak będą cały czas robić o tym filmy. Wojna to po prostu za mocny temat, żeby produkcji z tego gatunku robiono mało. Twórców jest wielu, potencjalnych odbiorców wielu wiec to, że @soledad obejrzał parę dobrych filmów i wydaje mu się że jest krytykiem, nie zmieni tego stanu rzeczy :)

• tomasz_nowak6
    ocena: 7

w stanach jest duze zainteresowanie tego typu filmami ,dobry filmek ale na jeden raz

• tomucho77 tomucho77
    ocena: 8

Jak dla mnie mocny, dynamiczny i wstrząsający film. Jest to męskie kino na najwyższym poziomie ... oby takich filmów kręcono więcej w USA !

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: