Film oglądałem dawno temu, a więc postanowiłem go sobie wczoraj odświeżyć i obejrzeć ponownie. Ostatnim razem oglądałem go bodajże w 1995 roku gdy był emitowany dwukrotnie na Polsacie. Widziałem już większość filmów Johna Carpentera i jedyne co mogę powiedzieć to to, że powinien on kręcić tylko horrory, bo filmy z innych gatunków już niekoniecznie mu się udają. Tak jak "Gwiezdny przybysz". Zupełnie nie było czuć klimatu z innych filmów Carpentera. Przez większość czasu oglądamy to, jak kobieta uczy kosmitę jak się zachowywać na Ziemi. Może i bawiło i ciekawiło mnie to jak oglądałem film 15 lat temu, ale teraz taki schemat po prostu nudzi. A w latach 90 film podobał mi się bardzo, dlatego oglądałem go wtedy 2 razy (nie pamiętam czy był później powtarzany w telewizji, ale gdyby był to pewnie również obejrzałbym powtórkę).
Nie jestem w stanie dać większej oceny niż 5/10 temu filmowi. Moim zdaniem jest to jeden ze słabszych filmów Johna Carpentera, ale nie mówię, że jest zły. Bo historia mimo to - ciekawa. Poza tym fajna scena końcowa jak przybysz odlatuje.
- baza filmwebudziś urodziny mająNajbliższe odcinki
-
Chirurdzy
za 5 dni (Polska)
odcinek: s8e23 -
Gra o tron
pojutrze (USA)
odcinek: s2e10
-
- filmweb.tvPolecane
- nasze produkcje
4:35 odtwórz wideo CANNES 2012: Zakończenie festiwalu