Film dużo słabszy i mniej ambitny niż jedynka. Dwójka wykorzystuje elementy fabuły zarówno z dwójki jak i czwórki oryginalnej serii Halloween. Dodaje jednak jakiś własny, metafizyczny wątek, który moim zdaniem jest beznadziejny i kompletnie nie pasuje do takiego filmu. Po raz kolejny jest dużo krwi i ogólnie dużo sieczki lecz tutaj miałem wrażenie, że te mocne sceny miały być najważniejszym elementem tego filmu, czego wcale nie odczuwałem w poprzedniku. Jak dla mnie zresztą ich ilość jest przesadzona i w pewnym momencie film kompletnie nuży. Od samego początku klimat jest mroczny i utrzymuje się praktycznie do końca filmu. W rozpoczęciu mamy zdecydowanie zbyt długi sen głównej bohaterki. Później dowiadujemy się, że Loomis jakimś cudem żyje. Swoją drogą jego postać w tej części jest naprawdę słabo scharakteryzowana. Nie dość, że zupełnie nie przypomina tej z oryginalnych części to też kompletnie nie pasuje do tego filmu. Tym samym gra aktorska McDowella wypadła mniej przekonująco niż w pierwszej części. Ogólnie dodano jeszcze kilka głupich pomysłów, jak choćby Myers mordujący bez maski. Film jako całość zupełnie nie przypominał mi Halloween, utracił ten swój klimat. Moja ocena: 3/10.
- baza filmwebudziś urodziny mająNajbliższe odcinki
-
Chirurdzy
za 5 dni (Polska)
odcinek: s8e23 -
Gra o tron
pojutrze (USA)
odcinek: s2e10
-
- filmweb.tvPolecane
- nasze produkcje
4:35 odtwórz wideo CANNES 2012: Zakończenie festiwalu