"Gdzie tu masz ignorancję? Przecież nie oceniła" - powiedziała, ze nie ocenia, ale jej wypowiedź ma wyraźnie podtekst krytyczny. Jakakolwiek wypowiedź, szczególnie negatywna na temat filmu, którego się nie widziało to dla mnie oznaka ignorancji. Tymbardziej jesli tym filmem jest kultowy klasyk będący filmem na bardzo wysokim poziomie. "Halloween" to film,który każdy powinien obejrzeć, a potem wyrobić sobie o nim zdanie i się nim obnosić,a wyłączenie go po 20 minutach "dlatego, że był nudny" to nic innego jak ignorancja.
""Klasyk" :) - Odwieczny argument ;)" Jesli coś zyskało to miano oznacza że zyskało sobie zarówno przychylność publiczności i rzeszę oddanych fanów (->film kultowy) jak i przychylność krytyków, tak więc jest to odwieczny argument, bo dobry. Oczywiście nie bronię nikomu mieć własnego zdania, nikt nie musi myśleć "to jest zajebiste bo to klasyk", wręcz nie popieram takiego toku myslenia, gdyż bardzo nie lubie konformizmu czy snobizmu. Jednak nie lubię również gdy osoba będąca ignorantem oczernia film (nawet jesli mowi, ze tego nie robi), ktorego wczesniej nie widziała. "I gdzie tu wysoki poziom? Toż to totalna amatorka." To, że film jest niskobudżetowy, nie wyprodukowany przez wielkie studio typu 20th Century Fox czy Warner Bros. nie oznacza amatorki. Akurat w przypadku "Halloween" mamy tani film poparty talentem, świetną reżyserią i muzyką Carpentera tworzacymi unikalny klimat. "Ja z kumplami mógłbym lepszy horror nakręcić." Chciałbym to zobaczyć. Masz moje błogosławieństwo. Pokaz mi owoc swojej pracy a ja obiektywnie go ocenie. Lubie inicjatywy amatorów-zapaleńców tworzacych niszową sztukę.
Koleś, my się nie nastawiamy na światowy sukces ;p Wiesz co to znaczy kręcić dla siebie? Takie małe hobby. Nie mam tyle kasy ani czasu, żeby się bawić w poważniejszą reżyserkę.
/topic/1489631/reply/4817988/edit/forum/reply/4817988/canEditw odpowiedzi na post:icansee
skąd wiesz, że ja jestem "debilem", a Ty nim nie jesteś? Twoje ocenianie mnie po jednej wypowiedzi wiele nie różni się od mojego skrytykowania owego filmu po obejrzeniu 20 minut.
/topic/1489631/reply/6495672/edit/forum/reply/6495672/canEditw odpowiedzi na post:grzegorz_cholewa
dobra kurde film moim zdaniem dobry ale szału nie ma dupy nie urywa ale powinnaś wiedzieć ze jak najeżdzasz na kultowy film Carpentera to spotkasz się z krytyką a Ci którzy popierają Twoje zdanie siedzą cicho bo już nie raz się na tym przejechali pozdro
/topic/1489631/reply/6732664/edit/forum/reply/6732664/canEditw odpowiedzi na post:Sylvja
irishfolkfan --->To nakręć,a nie będziesz gadał "ja mogę to ja mogę tamto"w gębie to nie jeden jest mocny.A jak przychodzi co do czego zacytuję klasyka "to dupa zbita"I taka jest prawda nie masz nic konkretnego do powiedzenia to lepiej nic nie mów.
/topic/1489631/reply/6995385/edit/forum/reply/6995385/canEditw odpowiedzi na post:werewolf1231
ciekawy jestem ile latek mają ci co im się ten film nie podoba ??? pewnie młodzi jesteście to wam się nie dziwie że nudą wieje i takie tam :) ja z dzieciństwa pamiętam że bałem się jak cholera podczas oglądania mało tego zdecydowanie lepszy od tego nowego H. który wyreżyserował Rob Zombie - takie jest moje zdanie i wcale nie musicie się z tym zgadzać ;)
/topic/1489631/reply/7046909/edit/forum/reply/7046909/canEditw odpowiedzi na post:christos_2
Ostatnie 15 minut rekompensuje nudne momenty. Ale i tak moim zdaniem szału nie ma. To nie to co "Szczęki", "Obcy", "Coś", "Duch", "Koszmar z ulicy Wiązów" gdzie czuło się ten klimat... tak czy siak obejrzeć można. Mimo wszystko po raz enty przekonałem się że klasyk, "klasykiem" dla każdego być nie musi :)
/topic/1489631/reply/7232987/edit/forum/reply/7232987/canEditw odpowiedzi na post:Sylvja
Całkiem udana produkcja, choć spodziewałem się czegoś mocniejszego.Wystawiłem z czystym sumieniem 7 bo film choć niezbyt sraszny to ma świetny mroczny klimat.
/topic/1489631/reply/7308524/edit/forum/reply/7308524/canEditw odpowiedzi na post:Sylvja