to-co-bierzesz to-co-bierzesz

Ludzie ale się cieszę, widząc pianę, którą toczą wasze sfrustrowane pyski!
Reakcja na ten film to nalepszy papierek lakmusowy polskiego społeczeństwa.
Kurcze, lubię ten kraj, ale mentalnośc powala - nie śmiej się, nie chwal się, nie ciesz się. Bo inni mają gorzej i ich tylko wkurzysz swoim szczęściem.

A wiecie co w tym najlepszego? Że kultowym filmem, dla wielu ulubionym, jest "Dzień Świra"

Nie da się ukryć, zestawienie głównych postaci z obu filmów ukazuje porażający kontrast : ))) Adaś Miauczyński koi nasze serca Polacy, bo widzimy w nim siebie. A ta wesoła panna z filmu wkurza, bo nie potrafimy już beztrosko się śmiać. A jak widzimy, że inny dorosły umie, to z zawiści nie możemy po prostu wytrzymać.

• Ingeborg Ingeborg
    ocena: 9

A ja tam umiem się śmiać :) i film uważam za zajebisty. "Dzień świra" zresztą też :D

• to-co-bierzesz to-co-bierzesz

no to przeczysz moje teorii :) Fajnie :)

• Ingeborg Ingeborg
        ocena: 9

Również tak uważam :) Prawda jest taka, że w większość przypadków Twoja teoria jest słuszna. I to dopiero jest smutne :)

• cerkoslaw cerkoslaw

Muszę przyznać Wam rację.
          To jeden z niewielu filmów, po których człowiek po prostu się uśmiecha.
          Zapewne wielu chciało by mieć pogodę ducha jak Poppy, ale nie każdy może.

• Andrzejkkk Andrzejkkk

Ja również bardzo lubię zarówno "Happy go lucky" jak i "Dzień świra". Moim zdaniem nie ma w tych filmach nic sprzecznego, wręcz przeciwnie. "Dzień świra" jest karykaturą naszej sfrustrowanej mentalności, dlatego odbieram ten film podobnie jak "Happy(...)". Podobna treść w bardzo różnej formie. Oba filmy świetnie oddają rzeczywistość, dla mnie są niestety trochę czymś w rodzaju lustrzanego odbicia, bo sam bywam sfrustrowany i ciesze się, że takie filmy mi to uświadamiają. Pozdrawiam.

• Wojtulek Wojtulek
    ocena: 7

"Happy Go Lucky" jest b. fajny. Niestety "Dnia Świra" nie przeszedłem - co w nim takiego zabawnego? Dla mnie to bardziej dołujący dramat.
    Tak niska ocena ocena "Happy Go Lucky" troszkę martwi :/

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: