tiltomasz tiltomasz

Powinno sie dodać,że to film Sci-Fi. Film nierealny,w każdym normalnym kraju nikt policji nie obraża,ani tym bardziej policja nie ucieka podczas zamieszek. W Polsce po takich tekstach do policji dawno by mieli zapewnione pałowanie na dołku,bez względu na wiek. Nie mówiąc juz co by sie działo z nimi w stanach.
Ale ogólnie jako film Sci-Fi,jest dobry. Polecam.

• djkprojects

W Polsce może i tak ale to nie Polska czy U.S. tylko UK

• velarios90

oj to też zależy jacy policjanci się trafią... mało to u nas przypadków, gdy jakiś dres zadźgał gliniarza? Zresztą, przypomnieć wystarczy o sprawie z Włodowej i podejścia Policji do sprawy...

• ObiWanKenobi444

Patrząc na to co w ciągu ostatnich dni dzieje się w Londynie można uznac film za niemalże proroczy.

• jadawin jadawin

Dokładnie. Tak kończy pobłażliwe soc-państwo multikulti.

• titi titi

Kompletnie nie wiem, co ma do tego multikulturowość. Zwykła angielska beneficiarnia z blokowisk.

• użytkownik usunięty

Tak to jest z tą "demokracją" nie popieram systemów totalitarnych ale jestem za tym żeby ktoś trzymał za jaja, za te bójki powinni mieć ścieżkę zdrowia taką jak u nas za komuny, i to kilka razy.

• anndyj anndyj

Na pewno nierealny? Przecież w Anglii policja nawet nie nosi broni, na jej użycie musi być zgoda. Nawet nie wszyscy policjanci mają odpowiednie przeszkolenie, żeby posługiwać się bronią (sic!)

• simon3333

Dokładnie,film nierealny !!!

• Demigod6

najwidoczniej nie wiesz jak jest w UK, to nie Polska stary, tam policjant ci nie zajebie za posiadanie trawy lub pyskowanie.

• tiltomasz tiltomasz

To prawda nie wiem jak jest w UK,ale wiem jak jest w Polsce i USA,w Polsce ze pyskówke wezmą Cie na dołek manto spuszczą,i człowiek wychodzi grzeczny jak zegarek,podobnie w USA,lecz tam nie skręcają na dołek tylko manto spuszczają na ulicy i tez jest spokój. W tak wielkim kraju jak jest USA , nie ma żadnych chorych ekscesów. Nie wspomne juz o Rosji.

• Demigod6

A w UK Ci wpi****lu nie spuszczą (sporadyczne wyjątki) bo jak przełożony się dowie to nie bd mieć pracy ;]

• titi titi

I nie mogę się pozbyć wrażenia, że to Ci się podoba. Może nie dostałeś od nich nigdy lania ot tak, żeby dowiedzieć się, gdzie Twoje miejsce na drabince...

• Hilton Hilton
    ocena: 9

Czuć, że nie byłeś w UK, albo byłeś bardzo krótko i spędzałeś czas w samym centrum Londynu... Tam się dzieją dantejskie sceny chłopie, a Glasgow to już jest w ogóle Sajgon... Wiem, co mówię. Moim zdaniem taką wypowiedzią tylko się ośmieszasz. Film rewelacyjny - bardzo trzyma w napięciu

• tiltomasz tiltomasz

To,że Ty dostałes przy tym filmie orgazmu,to nie wymagaj tego samego od innych i uszanuj czyjąś wypowiedź zanim zaczniesz rzucać jadem. Wiem,że to typowo polskie ale zacznij sie uczyć szacunku i tolerancji,że ktos inny może mieć inne zdanie od Ciebie.

• Hilton Hilton

Drogi Tomaszu - ja powiedziałem: "Moim zdaniem..." Czy odmawiasz mi prawa to własnego zdania. Po prostu myślę, że nie przemyślałeś swojej wypowiedzi, albo nie znasz angielskich realiów. Co więcej - nie dostałem przy filmie orgazmu - zapewniam Cię :) I jeszcze jedna część Twojej wypowiedzi: "Wiem,że to typowo polskie ale zacznij sie uczyć szacunku i tolerancji..." Widzisz, tak się składa, że Polska była i jest krajem bardzo tolerancyjnym, szczególnie wobec obcokrajowców, ale żeby się o tym przekonać trzeba popracować trochę za granicą np. w UK. Tam są dopiero drabinki społeczne. Inaczej są traktowani Hindusi, jeszcze inaczej Polacy, oczywiście na szczycie drabiny są Anglicy etc. Zdarza się, że biały nie chce przyjąć w hotelu ręcznika od Hindusa... Myślę, że w Polsce nie ma tak drastycznych przypadków. Po drugie uwierz mi, że żyjemy na jednej planecie i w każdym kraju są różni ludzie. Nie jesteśmy ani lepsi ani gorsi od innych. Zapewniam Cię.

• Rlyeh Rlyeh
          ocena: 7

Nie wiem gdzie Ty mieszkasz, ale jednymi z najwiekszych rasistow w UK to wlasnie Polacy. Nie jedno miasto ma swoch wlasny "Bliski Wschod". Aglikom to juz w ogole prawie nic nie wolno. Oczywiscie roznie to bywa,

• benek_4

Hilton ma rację, nie raz w Coventry widziałem sceny, jakich w Polsce nie widziałem. UK to inna kultura, nie cackają się, jak ktoś jest winny, ale na to potrzeba dowodów. Przesłuchiwany nie byłem w Anglii, więc nie wiem, na jakie rzeczy można sobie pozwolić, ale takie sceny jak w filmie przecież w tym roku miały miejsce! :)
      Dokładnie takie wydarzenia ;)
      Co do filmu, bardzo mi przypadł do gustu.

• marcingolski marcingolski

zapraszam do uk to zobaczysz!w tym filmie jest zawarta brutalna prawda.dowodem na to sa np. zamieszki z lipca 2011.policja jest niestety bezradna w takich sytuacjach.

• matii289 matii289
    ocena: 8

zastanawiam się w jakimś swiecie zyjezsz pisząc taki komentarz. czy jesteś ślepy, głuchy czy głupi. Na całym świecie rośnie przestępczość i nieposzanowanie do służb mundurowych a to byl tylko niewielki przykład tego jak może być źle

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: