Qaziqs

5 i 6 część to były słabsze niż wczesniejsze części ale i tak oglądało się dosyć fajnie. 7 część to już jest równia pochyła. Nie przypominam sobie filmu na którym bym sie aż tak nudził przez 2h i 20 minut. Moja dziewczyna z która to oglądałem zasneła.

O to jak mozna by streścic ten film:
0 - 30 minut Bohaterowie robią smutne miny i szeptają

30- 59 minut - efektowny pościg jak w matriksie. Łał widziałem to tylko357 razy wcześniej w innych filmach

60- 150 minuta - Bohaterowie siedzą w namiocie. W miedzy czasie robią smutne miny, szeptają, raz tańczą i raz się kłuca. dialogi zajmują jakieś 5 minut. Powoli tracę nadzieje i uświadczam się w przekonaniu że pościg na motorze będzie najlepszą rzeczą w filmie

151-215minuta - Bohaterowie robią smutne miny i szeptaja. W miedzy czasie zostaje wyjasnione czym sa Insygnia Śmięrci ale niestety nie załapałem o co chodzi bo bardziej byłem zajęty tupaniem nogą o podłagę i ogladaniem sufitu.

215-220 Zgredek umiera. Moim zdaniem perfekcyjnie zagrana rola i pewna nominacja do Oskara.
Dziwie się że ten majstersztyk ma ocene tylko 7,5 . Myslę że ocena 9.2 -9,7 była by bardzie adekwatna bo takie perełki jak Insygnia Śmierci cz.I naprawdę zasługują na więcej.

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy w tym filmie występowały wątki humorystyczne? Kilka razy odniosłem wrażenie że rezyser silił się na dowcip niestety ani razu nawet sie nie usmiechnałem więc nie jestem pewny. Może tylko mi się zdawało.

• homek_2

Widać to nie twoje klimaty.

• haters_gonna_hate
    ocena: 8

Proponuję najpierw przeczytać książki bo nie da się ukryć, że najwięcej z filmów wyniosą ci, którzy mają to za sobą.

• TheDiamentowa
      ocena: 9

Zgadzam się z osobą wyżej.
      Jeśli nie czytałeś książki to się nie dziw,że film Ci się nie podobał.Jak przeczytasz książkę to zrozumiesz o co chodzi :D

• terman terman

mój kolega chodzi do dobrego liceum o profilu humanistycznym i nauczyciele mu mówią ze harry potter to słaba książka oparta na wielu innych zerżniętych opowieściach. Oglądąłem wszystkie części i ta insygnia cz1 była dla mnie najgorsza zdecydowanie, najlepsza oczywiście cz1 3 i 4

• homek_2

Może nie powinni być nauczycielami, skoro wygadują takie bzdury.

A jeśli chodzi o filmy, to dla mnie Insygnia 1 to najlepsza część.

• terman terman

nie wiem czy bzdury bo nawet w telewizji(nie wiem czy nie w DzienDobryTVN) mówili o tym że to polak napisał Harrego Pottera a autora po kilkunastu latach wzięła zgapiła imiona głównych bohaterów i główne watki lekko zmieniła(choc o tym sie nie mówi głośno). Dla mnie harry potter to spoko opowieść dobrze napisana dobrze się czyta ale nie można jej porównywac p: do Wiedxmina który jest jak dla mnie przynajmniej jedną klase wyżej

• homek_2

Polak napisał? Większych głupot na ten temat nie słyszałem, włączając wszystkie opinie o satanizmie:)

• terman terman

naprawdę--ponoć mają stare zapiski z tego, sam tego nie oglądałem ale mama mi opowiadała bo ogląda każdy odcinek tego programu....z resztą to samo jest z filmem Incepcja który w 99% został stworzony na komiksie Kaczora Donalda a nikt o tym w telewizji nawet nie wspomniał.

• dawo160496 dawo160496

"z resztą to samo jest z filmem Incepcja który w 99% został stworzony na komiksie Kaczora Donalda" mam nadziej, że żartujesz.

• terman terman

http://www.fakt.pl/Harryego-Pottera-wymyslil-Polak,artykuly,... tu jest link do tego---źródło jednak niezbyt prawdziwe

ale w internecie jest tego pełno, w dzien dobry tvn bardziej rozwinęli ten temat

• homek_2

Haha taak, imię ma takie samo, nawet nie wiadomo, czy to prawdziwy news, a potem ludzie wygadują bzdury. Rowling planowała serię od 1991 roku, wymyśliła cały świat ze szczegółami, a o swoich inspiracjach sama niejednokrotnie opowiadała.

• terman terman

prawdy nikt się nie dowie jednak uwazam że film harry potter jest lepszy niż książka mimo tego że jest on uboższy o szczegóły czm jestem starszy tym więcej mankamentów dostrzegam w filmie a kiedyś sie nim rajcowałem

• homek_2

Prawda jest oczywista, a że ludzie się nudzą to wymyślają takie skandaliki.

Żaden z filmów nie jest lepszy niż książkowa część, choć Insygnia 1 są blisko.

• terman terman

to czy ekranizacja jest lepsza czy nie o tym decyduje każdy z osobna: wolisz książkę ja zdecydowanie film.

• homek_2

Z oczywistą prawdą chodziło mi o Rowling i jej autorstwo HP. Naturalnie że każdy woli c innego, ale faktem jest, że książka jest o wiele bogatsza. No i w filmie nie sposób ukazać całej wyobraźni Rowling.

• arctic_doll

A mi się ten film najbardziej właśnie podobał. Chociaż nie zauważyłem powalającej gry aktorskiej to muszę przyznać, że całokształt zrobił świetny klimat. Szkoda, że druga część kompletnie mnie rozczarowała.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: