mrblackray mrblackray

Widziałam Hellraisera i podobał mi się.Jednak z perspektywy czasu,film mógłby być jeszcze bardziej mroczny.Tworząc remake z większym budżetem,twórcy mogli by zapewnić lepsze,bardziej mroczne dekoracje,no i lepsze efekty.Świat Hellraisera to świetne pole do popisu dla osoby z perwersyjną wyobraźnią ;) i właśnie kogoś takiego potrzebuje Barker by pomógł mu na nowo stworzyć legendę :),czego mu życzę,bo nie mogę doczekać się premiery.

• szarit szarit

Bardziej mroczny? w dzisiejszych czasach gdy z horroru robią komedio-horror?nie żartuj sobie dzisiaj mają problem by zrobić jakikolwiek horror co miałby klimat i atmosferę grozy,a nadmiar efektów specjalnych zabija mrok,no chyba że zdarzy się cud i sam Clive Barker zrobi scenariusz i osobiście dopilnuje by to miało ręce i nogi.

• mrblackray mrblackray

Nie żartuję sobie.Dobre filmy nie są znakiem jakieś konkretnej epoki czy mody,to tylko kwestia by danym projektem zajęli się ludzie utalentowani i z wyobraźnią.Nawet jeśli teraz powstają horrory - gnioty nie znaczy,że trzeba z tego gatunku w ogóle rezygnować.Mówiąc o efektach specjalnych nie oznacza w założeniach ich nadmiar.Jeżeli wszystko jest 'dawkowane' z wyczuciem to można uzyskać niesamowite rezultaty.

• szarit szarit

Lubię horrory ale ciężko w dzisiejszych czasach o naprawdę porządny i dobrze zrobiony horror który potrafiłby połączyć scenariusz,fabułę,mrok,klimat i efekty specjalne,a już szczególnie w remekach.Np nowy Omen tj z 2006r.świetny aktor w roli głównej sprawnie zrobimy,bardzo dobre efekty specjalne ale i tak nie czuło się w trakcie oglądania sensu zrobienia tego filmu skoro na 99% był kopią poprzednika,lepiej nich zrobią porządną kontynuacje zamiast remek.

• masquerade__ masquerade__

Cóż, ciekawa jestem, jak będzie wyglądał Hellraiser przy obecnych możliwościach, chociaż nie przepadam za remake'ami, szczególnie filmów z lat osiemdziesiątych. One mają swój bardzo specyficzny urok.

• mysterpi mysterpi

Raczej nie ma na co się napalać. jak sobie patrze co do tej pory zrobił reżyser i scenarzysta w jednej osobie to jakoś nie widzę tego filmu.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: