impaler1 impaler1

to chory i popieprzony pomysł. Jak można zprofanować tak klasyczny film?! Nie da się zrobić lepszego Pinheada niż ten który na zawsze wpisał się w klasyke gatunku. To samo spodkało Freddyego i Jasona!!! Nie lepiej wymyślić wspaniałą kontynuację? Na pewno też świetnie by się sprzedała niż jakieś nowe gówno!

• teddy_2

Absolutnie zgadzam się z twoją opinią.
    ZAKAZAĆ KRĘCENIA RE - MAKÓW !!!!!!!!!!!!!

• Bloodbane Bloodbane

Absolutnie się zgadzam z wami, panowie ! Dlaczego nie nakręcili chociażby Freddy vs. Jason 2 tylko ch*jowy remake świetnego "Piątku 13" i jeszcze lepszego "Koszmaru z Ulicy Wiązów" ? Zapewne producenci chcieli zarobić podwójnie - z osobna na Jasonie i drugi raz na Freddym... żenada.
      Potem oryginały są spychane na bok, ponieważ debilne bachory wolą rimejki bo jest więcej krwi i lepsze efekty specjalne, po za tym lepsza promocja. W Polsce nawet nikt nie wydał "Halloween" Carpentera a "Teksańska Masakra piłą mechaniczną" Hoopera i "Suspiria " Argento są wydane w wersji "polowej", nikt nie promuje starych, klasycznyj i kultowych filmów grozy zamiast nich remake'i które są kupowane i wypożyczane przez laikow. Żadnych filmów Fulciego, Bavy... Godne pochwały są tak naprawde wydanie "Piątku 13stego" 1980, "LŚnienia" 1980 , "Egzorcysty", "Koszmaru z ulicy wiązów 1-7" , "Omen 1-3" i właśnie "Hellraisera 1-4"...
      Absolutnie mówię NIE remake'om, gdyż nie spotkałem się jeszcze z remake'iem który by chociażby dorównywał oryginałowi.
      Pozdrawiam

• klajsterbelej klajsterbelej

Zgadzam się z wami, jeśli chodzi o nowe remake'i ;)
        "Absolutnie mówię NIE remake'om, gdyż nie spotkałem się jeszcze z remake'iem który by chociażby dorównywał oryginałowi."
        Trzeba wziąć pod uwagę, że takie filmy jak "Mucha" Cronenberga, "Plazma" Russella czy przede wszystkim "Coś" Carpentera to też remake'i( wprawdzie film Carpentera nie do końca, ale ogólnie jest uznawany za remake), a są to wspaniałe horrory, "Coś" to arcydzieło.
        Pomimo faktu, iż uwielbiam film Barkera i jego dwie kontynuacje, to nie mam nic przeciwko nakręceniu nowego "Hellraisera", o ile weźmie się za to ktoś kompetentny. Dużym problemem są też wymagania producentów, którzy często żądają spłycenia i złagodzenia filmu, co psuje efekt końcowy. Oczywiście nie twierdzę, że nowa wersja w jakikolwiek sposób dorównywałaby oryginałowi, już nie mówiąc o przebiciu go, to jednak mogło by powstać coś przynajmniej dobrego.

• Bloodbane Bloodbane

Moj post dotyczył nowej fali remake'ow rozpoczetej przez kasowy remake "Teksanskiej masakry piła mechaniczną" w wersji Nispela.
          "Mucha", "Plazma" i "Coś" są to remake'i zrobione nie z przyczyn finansowych a z sentymentu - oryginalne filmy z lat 50 były juz nieco archaiczne a ludzie, którzy tworzyli ich remake'i czyli Carpenter, Cronenberg i Chuck Russell doskonale orientowali sie w temacie, nadali swoim wersjom włsny klimat, i wymowę, uwspólcześnili je. Jednym słowem Mucha, COś i Blob to rzetelne i godne pochwały remake'i. (które niebawem doczekaja się kolejnych - czekaja nas remake'i tych wszystkich trzech filmow w niedalekiej przyszlosci ;// )
          Pozdrawiam :)

• warhammer warhammer

freddy vs jason to totalne gowno i profanacja klasyki,nienawidze tych wszystkich komedio-horrorowych adaptacji. a co do hellraisera to z reguly kazdy remake jest pozbawiona jakiegokolwiek klimatu profanacja nastawiona calkowicie na zysk. wiec nie spodziewam sie zeby i tym razem bylo inaczej. uwielbiam hellraisera i jest to film na ktorym sie wychowalem,wiec tym bardziej krytycznie podchodze do jakichkolwiek remakow,musieli by atmosfera przewyzszyc pierwowzor 100 x .a w to watpie.takze coz.

• impaler1 impaler1

No właśnie jaką ochotę miałbym na tandetnego Fulciego ale o zdobyciu tych filmów niema nawet co mażyć, a o Teksańskiej nawet się nie wypowiadam, tak samo jak o starych Wzgórzach Mają Oczy

• Grenadier Grenadier

Remake'i mają sens jeśli dotyczą filmów bardzo starych, np: lata 50-te, 60-te oraz jeśli są słabo zrobione. Podam pewien przykład, jest film wojenny dotyczący ofensywy w Ardenach w 1944 roku, sprzęt nie historyczny, fakty pokręcone ale fabuła dosyć dobra, i tu mamy miejsce na remake. Co do Hellraisera i innych świetnych horrorów to racja, PO CO?! Tylko po to by nakęcić to samo jeszcze raz, jaki to ma sens jak coś jest już dobre, lepsze nie będzie. Choć Halloween Zombiego był całkiem niezły, no ale wykorzystał to czego nie pokazał Carpenter.

• Bloodbane Bloodbane

W newsach na filmwebie dowiedziałem się, że to nie będzie remake tylko SEQUEL !! =D
        Mam nadzieje, że to sprawdzone pogłoski bo to by oznaczalo, ze pozostała we mnie choć niewielka część wiary w dobre intecje i polot Hollywood

• shamar shamar

I to gorzej. Juz lepszy remake niz kolejna gowniana czesc.

• Bloodbane Bloodbane

właśnie wolę sto gównianych sequeli niz remake który zajmie miejsce oryginlnej, najlepszej pierwszej cześci

• Bloodbane Bloodbane

w przypadku gdy wchodzi do ogolnego obiegu remake w tych czasach, starsza wersja popada w niepamięc i niebyt dla ciemnych mas. Tylko koneserzy i fani maja swiadomosc o istnieniu klasykow, a głupie nastolatki nie mają pojęcia o istnieniu "Czarnych Świąt"1974, "Teksańskiej masakry piłą mechaniczną"1974, "kiedy dzwoni nieznajomy"1979, "balu maturalnego"1980, "piątku trzynastego"1980 i niezasłuzenie zostaja one zapomniane a ich miejsce zajmują nowe, badziewne gówna, psujące ich dobrą pamięc. To smutne i niesprawiedliwe ale prawdziwe.

• shamar shamar

nikt nie pamieta o nowych wersjach filmow , ktore wymienileś. No moze " Masakra " sie przebiła.

Poza tym robia wlasnie ( ja tego nie pojmuje ) kontynuacje starej "Masakry" , która ma dziac sie po starej czesci pierwszej. Nie pytaj o co chodzi...

PS - coafam słowa, że "dobrze , że remake " po tym jak z filmu sado-maso maja zrobić papke dla dzieci.

• impaler1 impaler1

Powiem tak! Obejrzałbym remaka ale starych filmów z lat 50 i 60 tych bo niektóre już mocno sie zestarzały, ale filmów z lat 80 do teraźniejszych nie powinno się odnawiać. Popatrzcie co się dzieje! teraz zamierzają z profanować już nawet PAMIĘĆ ABSOLUTNĄ!!!!!! CZy nie można zapłacić komuś za dobry scenariusz i nakręcic kontynuację tego filmu a nie wpierdalać się w remaka!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• DarkSquall DarkSquall

Amerykańce dla dolara zprofanują nawet najbardziej kultowy horror .
      Obejrze a czemu nie.
      95% remak'e ów to shit , ale ostatnio widziałem remake Night of The demons i nawet dało się to oglądać.

• grimfather grimfather

Kontynuacji było wiele - każda gorsza od poprzedniej. Kolejne odcinki tasiemca przeznaczone są na rynek DVD lub telewizyjny, na którym wielkiej kasy nikt nie zbije, za to rimejki cieszą się popularnością. Starzy widzowie obejrzą, bo będą chcieli się przekonać, co z tego wyszło. Nowi natomiast i tak pewnie pójdą na to, bo to horror, do tego przeróbka klasyka, więc czemu nie? Prawda jest taka, że gówno z tego będzie. Nie chce mi się dwa razy pisać tego samego, więc wkleję tu urywek tego, co napisałem przy Halloween 3: "Reżyser nakręcił tylko jeden dobry film (pierwszy) "Armia Boga: Proroctwo", a i to nie było dzieło, którym powinno się chwalić. Pozostałe jego filmy to same chały lub kontynuacje przebojów. W przyszłym roku ma szanse zepsuć dwa klasyki horroru - Hellraiser i Halloween 3. Poczekamy, zobaczymy. Ja jednak się nastawiam na średniaki, które fani będą oceniać na góra 5/10."

• shamar shamar

Znaczy, że robią kontynuację Halloweenow Zombiego ? Pierwsze słsyzę.

• impaler1 impaler1

Ale ten film jest z tego co wiem narazie tylko w planach

• grimfather grimfather

Dobrze, że Zombie sobie zdał sprawę, że ciągnięcie rimejkowej serii nie ma sensu i zabrał się za swój film. Szkoda, że producenci tego nie zauważają i będą gwałcić klasyki nędznymi przeróbkami tak długo, jak długo się da wycisnąć z nich trochę kasy. Smutne.

• garfield_7 garfield_7

A ja i tak, obejrzę to z przyjemnością.

• grimfather grimfather

Ja też, ale będę na pewno bardziej krytyczny, niż ktoś, kto nie widział oryginalnej wersji.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: