lavrenzo84 lavrenzo84

Nie ma sensu sobie psuc wrazenie z filmu ktory bedzie fantastyczny.Lepiej zeby to byla nie spodzianka zarowno fabularnie jak i aktorsko !.

Najpierw film !!!.

• lavrenzo84 lavrenzo84

ja wiem ze jak bede ogladac film to bedzie dla mnie jedna wielka niespodzianka !.Wszystko bedzie dla mnie nowe i bede mogl poznawac ten swiat i bohaterow i habule bez zadnych spojlerow ;].

• sarev0k sarev0k

Kurcze, a ja już z 15 razy czytałem ;d

• JustDepp JustDepp

No chyba sobie żartujesz. Książka jest świetna. Moim zdaniem książka to chyba zawsze jest lepsza od filmu.

• lavrenzo84 lavrenzo84

haha czyli zepsuliscie sobie film !.Bo juz znacie dokladnie historie i fabule wiec gratuluje madrosci ! ;].Wspolczuje wam ze niebedziecie sie cieszyc z filmu tak jak ja i wielu ludzi na swiecie ;].Dla was to wszystko juz bedzie znane a dla nas bedzie nowe i nie zwykle jedyne w swoim rodzaju tajemnicze ;].

• lavrenzo84 lavrenzo84

Naprawde wam wspolczuje !.No ale coz czytajcie dalej ksiazki fantasy !!! .

• Misior_pl Misior_pl

To ja ci współczuje!

• lavrenzo84 lavrenzo84

czego wspolczujesz skoro to nie ja przeczytalem ksiazke ale ty ;].To nie dla ciebie bedzie film niespodzianka i wydarzeniem tylko dla mnie ! ;].Ty i duzo z was juz wiedza cala Historie i fabule a ja nie ;] haha.Tralala.Mamy was ! ;].

• Galadh Galadh

Dlaczego (znowu) piszesz o sobie w liczbie mnogiej?

Jest Ciebie dwóch?

• Gotrek09 Gotrek09

Może jest owładnięty czarem Pierścienia, i mówi w liczbie mnogiej jak Smeagol xD

• ToxicRoots ToxicRoots

przeczytałem co ma(ją) do powiedzenia i rzygłem

• montecharismo montecharismo

Ja również ci współczuję.

• Wookie_LG Wookie_LG

i ja współczuję lavrenzo. Słuchaj koleś, jak miałem taką samą "niespodziankę" itp. kiedy czytałem książkę, to raz.
          Dwa, to fakt, że hobbita człowiek przeczytał ze 4 razy zanim Peter się wziął za trylogię.
          Trzy - tylko współczuć można typkowi, który jeszcze nie przeczytał książki wydanej 70 lat temu...

• gege13 gege13

hehehe ale zepsujesz sobie ksiazke bo : cytuje 'Dla was to wszystko juz bedzie znane' ..... o tym pomyslales/las?????? ;p

• lolek14

Pewnie nie. Nie każdy przecież czyta książki. Są przecież gazety i... inne napisy.

• Master_and_Commander Master_and_Commander

Niektórzy czytają karton po mleku ;)

• Mala_Lady_Punk Mala_Lady_Punk

... lub etykietki na domestosie.

• Georgiana_1 Georgiana_1

...albo bilety autobusowe.

• LordRahl

Ja wolałem nie psuć sobie książki wielokrotnie gorszym filmem i przeczytałem zanim obejrzałem.

• wigles wigles

Na razie to ciężko, żeby było na odwrót. Premiera za kilka miesięcy...

• lotr12345

Czas apokalipsy Coppoli jest lepszy niż książka na motywach której powstał

• Agie Agie

Ja książkę czytałam w tamtym roku, kiedy nie było jeszcze pewności, że zostanie zekranizowana. Szczerzę mówiąc, liczę na to, że film będzie od niej lepszy i mroczniejszy, bo widoczne jest na pierwszy rzut oka, że "Hobbit" był pisany z myślą o młodszych czytelnikach.

• evenstar evenstar

wtf? trzykrotne przeczytanie trylogii lotr'a nie zmieniło ani trochę mojego podejścia do oglądania ekranizacji. nawet za dwudziestym którymś razem :D
      być może powinieneś sam zastosować się do swojej rady i sięgnąć chociaż po jedną książkę, tak od czasu do czasu, od święta. :3

• lavrenzo84 lavrenzo84

A po co mam czytac Hobbita ?.Skoro film bedzie za rok i wszystko najciekawsze zobacze w filmie i bede sie cieszyl jak dziecko w kinie z kazdej minuty bo wiem ze to wszystko bedzie dla mnie niespodzianka i tajemnica ;].!.A o to chodzi !.

Wy nie stety przeczytaliscie juz wiec nic dla was nie bedzie niespodzianka ;].Przykro mi ze musicie teraz cierpiec !.

• Brutal Brutal

Koleś, rozwalasz mnie xD Cóż, Ja również przeczytałem tę książkę i to już daaawno temu... I muszę przyznać że faktycznie zazdroszczę ci tego że będziesz poznawać tę historię na świeżo. Ale za to ty będziesz miał spojler przed przeczytaniem książki he he he... Ano tak, ty zapewne książki już nie przeczytasz, no bo niby po co, prawda lavrenzo84 ?
          I tutaj to właśnie Ja ci współczuję :-)

• Wookie_LG Wookie_LG

Brutal ma rację. My znamy film po przez książkę, ale ty będziesz znał oryginał (książkę) po przez jej ekranizację

• evenstar evenstar

a słyszałeś coś takiego, że film zawsze różni się od książki? :) z resztą lepiej jest według mnie najpierw przeczytać książkę a potem obejrzeć film.

• gege13 gege13

dla mnie niespodzianka bylo wszystko jak czytalem wiec ja juz przezylem to co ty dopiero zobaczysz...

• Blase Blase

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

• lavrenzo84 lavrenzo84

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

• lavrenzo84 lavrenzo84

I tak mi sie wydaje ze mimo wszystko macie zal do siebie ze juz znacie historie i fabule no nie ;].W zasdzie nie musicie wogole filmu ogladac bo znajac zycie i tak sie zawiedziecie i jak zwykle to wy wezmiecie sie za krytykowanie filmu najbardziej ;].Taki wasz los ;].

Czytajcie dalej te wasze ksiazki fantastyczne i cieszcie sie ;] a filmy zostawcie nam milosnikom ;] ktorzy wola filmy niz ksiazki ;].My delektujemy sie obrazem i dzwiekiem i aktorstwem w przeciwienstwie do was ;].

• Cleaa Cleaa

Cóż, ja oczywiście wolę książki, dlatego na przekór temu co pisze autor, polecam wszystkim którzy być może jeszcze się wahają .;-))
          "I tak mi sie wydaje ze mimo wszystko macie zal do siebie ze juz znacie historie i fabule no nie"
          Raczej się mylisz.
          "Thorin na końcu ginie. "
          Niestety... ale ktoś musiał. Gdyby przeżyli wszyscy, byłoby zbyt różowo. (ale Kiliego i Filiego mógł Tolkien oszczędzić...:( )

• batiamus batiamus

właśnie się waham czy przeczytać pierwsze książkę czy poczekać na film. Chyba jednak przeczytam książkę bo na końcową scenę filmu trzeba czekać prawie 3 lata :(
            dzięki za spojler :\

• Cleaa Cleaa

Wybacz, mogłam się powstrzymać... Odnośnie Bitwy Pięciu Armii - mam nadzieję,że będą to niezapomniane sceny pod względem wizualnym i muzycznym... bo jest co pokazać.

• batiamus batiamus

spoko jakoś to przeżyję :) mam nadzieję że dzięki książce jeszcze bardziej nie będę mógł doczekać się filmu:D

• Mr__X Mr__X

Proszę pana lavrenzo84, proszę zbesztać jeszcze Petera Jacksona, który przeczytał książkę, by zrobić film dla takiego przygłupa jak ty. Przez takich żałosnych ignorantów, którzy nie potrafią pisać, dniami i nocami siedzą przed komputerem oraz mających bezsensowne i bezwartościowe poglądy jest na tym świecie zbyt dużo. Najlepsze jest to, że potem takich debili wybierają do rządu. Proponuję zakończyć tą dyskusję, gdyż ma ona irytujący wydźwięk, głównie przez założyciela tematu. Jedynym pozytywnym aspektem jaki widzę w tej całej konwersacji jest to, że dało mi to do zastanowienia się: 'Czy to ja zwariowałem, czy to społeczeństwo to społeczeństwo zgłupiało?' Tyle w temacie.

• xinska xinska

Biorąc pod uwagę śmieszność Twoich wypowiedzi stwierdzam, że jesteś albo bardzo mały i g*** wiesz o wszystkim, albo jesteś człowiekiem tak zaściankowym, iż nie docenisz geniuszu, jakim jest napisanie książki od początku, a nie scenariusza na jej podstawie.
          Nawiasem mówiąc, pomimo, że książkę przeczytałam kilka razy i tak mam zamiar cieszyć się kunsztem gry aktorskiej, zmianami fabularnymi, etc. Jeśli Ty nie rozumiesz fenomenu Tolkiena to nikt Ci już nie pomoże.

• skuter1998 skuter1998

uważasz się za miłośnika bo nie czytasz książek :/

• Basiek11 Basiek11

"My delektujemy sie obrazem i dzwiekiem i aktorstwem w przeciwienstwie do was ;]."

Owszem, ty delektujesz się obrazem i dźwiękiem, lecz dopiero wtedy, gdy je zobaczysz lub usłyszysz. My, mole książkowe z wyobraźnią, potrafimy to robić gdy są jeszcze jedynie słowami na kartce. Aktorstwem się nie zachwycimy - możemy za to zostać urzeczeni kreacją postaci. Poza tym, znamy się na poprawnej pisowni i wiemy, że zdanie kończy się nie tylko kropką, ale też wykrzyknikiem lub pytajnikiem.

• Wookie_LG Wookie_LG

lavrenzo, prawdziwy fan i miłośnik (nie tylko Hobbita, ale kina w ogóle) uznałby za punkt honoru, przeczytać oryginał przed obejrzeniem jego ekranizacji, chociaż by tylko po to, aby ocenić film jak najwłaściwiej. No bo jak ocenić ekranizację, nie znając książki??

• LordRahl

Telewizja ogłupia co widać od razu po "miłośnikach" w przeciwieństwie do literatury. W filmie masz wyłożone wszystko na tacy, czyli wystarczy leżeć i srać pod siebie w trakcie seansu.

• Rotting Rotting

Wyobraźnia jest o wiele silniejsza od poznawania treści za pomocą ekranizacji.

• Brutal Brutal

He he he, to było dobre Blase ! Najlepiej zaspojlerować lavrenzowi84 wszystkie ważniejsze wydarzenia z książki, nie ma to jak chamski spojler hi hi hi ^_^

• Pumo Pumo

Nie oglądaj filmu! Zepsujesz sobie książkę!
    Dość bezsensowny tok rozumowania, moim zdaniem. Jakbyś przeczytał "Gandalf się potknie" w książce, to zaskoczenie będzie takie samo, jakbyś zobaczył jak potyka się w filmie. Nie no, ja nie umiem pojąć jak można wymyślić coś tak nielogicznego.
    LUDZIE! Nie czytajcie książek! Jak ktoś zrobi kiedyś ich adaptacje, będziecie mieli przerąbane, bo popsujecie sobie niespodziankę! I będzie wam można już tylko współczuć.

• lavrenzo84 lavrenzo84

haha ale sie ladnie wqrzacie bo przeczytaliscie ksiazke i poprostu zazdroscicie mi i wszystkim ktorzy nie przeczytali i w kinie beda miec nie samowita niespodzianke Hibbita ! ;].Przykro mi moi mili !

• lavrenzo84 lavrenzo84

Jedynie co mozecie robic to teraz nazekac i nazekac ;] bo w tym jestescie najlepsi wy mole ksiazkowe.

• Mr_Pink____ Mr_Pink____

Dalej pajacujesz? Może chcesz poznac kolejne spoilery?

• lavrenzo84 lavrenzo84

to ze dajecie i piszecie spojlery to tylko pokazuje jak bardzo mi zazdroscicie i wielu innym ktorzy nie czytali ksiazki Hobbita ;].Chcecie zniszczyc nasza radosc i nasze wspaniale nowe chwile w kinie z filmem Hobbit w 2012 roku ! .Ojjj nie ladnie nie ladnie tak !.

• Galadh Galadh

Naprawdę sądzisz, że jest Tobie czego zazdrościć?

• gege13 gege13

zalosny jestes...... kogo to obchodzi ze ty bedziesz mial jakas niespodzianke hweheheh.....burak.... mysle ze tacy ludzie jak ty wogole niepowinni widziec takich dziel.... bierzesz ksiazke pod uwage jako spoiler.... wypowiedzialbym sie inaczej na twoj temat ale nie tutaj... nie zazdroszcze ci tylko mi cie zal ;p ... z fartem .....

• histyadam

dajcie spokój pewnie jakiś warszawiak :D ( chodzi mi o tych żałosnych warszawiaków ze wsi , z których śmieją się w całej Polsce ) i w dodatku nieuk i troll weź sobie podetnij żyły i oszczędź ziemi twojego ciężaru

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: