• BoromirzGondoru BoromirzGondoru

na 100% kupie kilka figurek :)

• SamwiseTheBrave SamwiseTheBrave

To swietnie :) na pewno kupie te figurki bo jestem kolekcjonerem tego typu gadzetow :) jesli sa wsrod Was inni fani figurek z LOTRa, ktorym brakuja poszczegolne figurki z "Kolekcji Postaci Filmowych" jaka ukazywala sie w Polsce (i nie tylko) to prosze o info na numer gg 21504243. Chetnie sie wymienie/ kupie/ sprzedam :)

• zonk_2 zonk_2

Od lat jestem wielkim fanem Tolkiena, ale nie wydałbym ani grosza na te wszystkie figurki, zabawki i inne pierdółki. To tylko półkowe łapacze kurzu, niepraktyczne i większości słabo wykonane przez co wyglądają kiczowato (mowa o tanich figurkach za kilkadzięsiąt PLN). Większość z tego badziewia powstaje w Chińskich fabrykach gdzie ludzie pracują w syfie po to żeby jakiś biały grubas napchał sobie portfel kasą zarobioną na tej całej komercyjnej szopce.
    Prawdziwy fan zamiast zabawek będzie szukał rarytasów takich jak książki, listy Tolkiena, płyty ze śpiewaną poezją z jego książek i wersje reżyserskie filmów. Jeśli miałbym skusić się na jakiś gadżet, to byłby to autentyczny, kuty miecz , laski czarodziejów albo biżuteria wykonana na wzór tych z filmu. Tylko to już jest wydatek od kilkuset do nawet kilku tysięcy złotych, jeśli chce się dostać solidny produkt, a nie kolejną chińską podróbkę.

• kamilxxx09 kamilxxx09

Popieram cię w 100%. A tak w ogóle to fajnie by było mieć takiego Narsila w domu:)

Masz 800zl na zbyciu = masz Narsila w domu :)

• kamilxxx09 kamilxxx09

A gdzie taki miecz mozna kupic? A tak przy okazji jak juz mówimy o mieczach to moze jak wyjdzie Hobbit to wyjdą tez bronie z tego filmu jakis młot toporek albo miecz Thorina.

Prosze Cie bardzo szanowny kolego :)
            w tej chwili Narsil kosztuje 880 a Anduril juz 1000zl... ale jest to licencjonowany produkt :)

http://www.goods.pl/list/3/3/Miecze_LOTR.html

• khazad7_2 khazad7_2

Hehe.... No może Narsila w domu nie mam, ale Sztylet i Miecz króla nazguli, miecz Sama, Żądło Froda, Glamdring Gandalfa, Laskę Gandalfa Białego i Laskę Sarumana w domu mam :-)
        Hobby drogie, kurzu nie łapie, bo systematycznie eksponaty wycieram. Ale radość z posiadania licencjonowanych broni z filmu które są wiernymi replikami tego co w filmie widać a nie zwykłymi podróbami których jest pełno na rynku, jest po prostu ogromna :-)

Pozdrawiam kolekcjonerów broni z The Lord of the Rings :-)

khazad podrzuc chlopakom zdjecia swojej kolekcji ;) slinka im NA PEWNO pocieknie :D ja juz ja widzialem i moge potwierdzic ze jest na czym oko zawiesic ;) pozdro :)

• khazad7_2 khazad7_2

Jak ktoś będzie chciał, to sam się zgłosi. Zawsze mogę przesłać na maila :-)
            A tutaj niestety ale możliwości takiej by pokazać fotki na forum nie mam...
            No ale w zdjęciu profilowym jest Laska Gandalfa Białego którą trzymam ;P

Nie wiesz co mowisz :) jest roznica miedzy recznie malowanymi figurkami ktore kolekcjonuje a chinskimi zabawkami. Poza tym zdanie "Prawdziwy fan zamiast zabawek będzie szukał rarytasów takich jak książki, listy Tolkiena, płyty ze śpiewaną poezją z jego książek i wersje reżyserskie filmów" jest tak czesto powielane przez wszystkich ze az nudne. To co wymieniles - ksiazki, listy, filmy itd. - juz wszystko mam szanowny kolego :) tak sie sklada ze komercyjna szopka za ktora trzeba slono zaplacic to wlasnie ta bizuteria i miecze :) popatrz np na allegro i ocen autentycznosc mieczy tam oferowanych oraz bizuterii :) prawdziwe militaria na licencji New Line Cinema kosztuja od 600zl w gore. Jesli stac Cie na taki wydatek to kupuj ale nie krytykuj czegos o czym nie masz pojecia bo to o czym ja mowie przewyzsza czesto ceny mieczy i na pewno nie jest badziewiem :) chcesz to podaj mi swojego maila a udowodnie Ci jak bardzo sie myslisz odnosnie jakosci i wygladu kolekcjonowanych przeze mnie figurek, szachow itd :)

• zonk_2 zonk_2

to co pisałem odnosi się do tych zabawek Ravensburgera i masowo produkowanych figurek, po kilkadziesiąsiąt złotych. Po premierze pełno będzie tego badziewia na necie. Nie musisz mi niczego udawadniać bo dobrze wiem, że są figurki, które można uznać za małe dzieła sztuki : ), ale za nie też trzeba trochę grosza dać i szukać tych wyjątkowych a nie łapać pierwsze lepsze gnioty. z To tak jak z mieczami. Można kupić na alledrogo żądło za 150zł, które zdąży rozlecieć się w transporcie i można kupić takie za 700zł które będzie w pełni użytkowym mieczem. Z biżuterią to samo, lipne pozłacane pierścienie kosztują 30zł, złoty pierścień wykonany na zamówienie 2 tys, a platynowy prawie 10tys.

Zwracam Ci honor i w tym momencie przepraszam ze troche tak naskoczyłem na Ciebiue :) po tym co napisales teraz moge otwarcie powiedziec ze Twoje zdanie rowniez popieram :) teraz sie zrozumielismy :) odnosnie mieczy znalazlem nawet na allegro "cos" co ma byc imitacja "Żądełka" za 50 zl... prawdopodobnie jest to plastik... po kontrakcie ze Sprzedawca on sam potwierdza ze produkt jest z Chin :D moze admin nie usunie mojego posta za to ale wstawie Ci linka ;)

http://allegro.pl/miecz-zadlo-na-tarczy-film-wladca-pierscie...

Pozdro i zapraszam do znajomych :)

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: