MikeWodzowski MikeWodzowski
ocena: 7

Film ewidentnie przywałuje stare dobre czasy horroru lat 80-tych.
Sposób filmowania, oszczędne dialagi, muzyka itp.
Rezyser umiejętnie buduje nastrój grozy, chociaż w pewnym momencie staje się to troszkę nużące. Zwiedzanie pustego domu można by przyciąć o 10 minut.
Końcówka jest mocna i wynagradza czekanie na "ten" moment.
Jest to przyzwoita produkcja, myślę jednak ze nie spodoba się wszystkim. Dzisiejsze kino grozy "made in USA" przyzwyczaiło nas do szybkiej narracji, ostrych krwawych scen.
Tak wiec nastawiając się na takie kino zawiedziecie się. Zadowoli was tylko ostanie 10 minut :)

7/10

• użytkownik usunięty

Film jest świetnie zrobiony, prawdziwy ideał jeśli chodzi o wykonanie w sposobie filmowania... Oglądając ten film miałem wrażenie, że został nakręcony w latach 80 a nie współczesnych, nawet wyczekiwałem do końca napisów aby zobaczyć datę 2008 ;D Wszystko idealnie pasowało stare volvo, kasetowy walkman, ubiór aktorów, zdjęcia... Dla mnie gitara.

• BartSimpson BartSimpson

Dla mnie rowniez :). Lubie takie klimaty zdecydowanie bardziej niz "horrory", gdzie ludzi sie szlachtuje jak za przeproszeniem prosiaki.
      Swietne zdjecia i charakteryzacja na lata 80-te, no i ten suspens! :)
      Tak na marginesie, to sam wtedy mialem bardzo podobnego walkmana i identyczne sluchawki ;)

Pozdr.

• Isz_ Isz_

Ja też czekałam do końca napisów, bo coś mi ta data nie pasowała ;D ale to znaczy, że dziś jeszcze da się nakręcić dobry horror! Mimo, że jestem fanką wypruwania flaków i kończyn latających w powietrzu, tym razem liczyłam na coś z dreszczykiem - i nie zawiodłam się. 7/10. :)

• bzykubd

No niestety, ale to marny horror bazujący na kultowym Rosemary Baby.
    Jak dla mnie, nic ciekawego. Nie oczekiwałem amerykańskiego kina z ostrymi i krwawymi scenami, mimo to bardzo mnie zawiódł.
    Moja ocena 4/10, za muzykę.

• Bina_WS Bina_WS

W stu procentach się z Tobą zgadzam. Jestem wielką wielbicielka tego typu gatunku filmowego i ten film mnie nie zawiódł. Jest nastrojowy, budujący napięcie. Super muzyka budująca klimat i.... nieoczekiwane zakończenie. Mam dość oglądania filmów typu 100 krwawych zbrodi przypadającąch na metr taśmy filmowej. Takie produkcje jak DOM WOSKOWYCH CIA nie możan nazywać horrorami.... wolę nie pisać.... czym ja takie produkcje nazywam.
    Podsumowując, bardzo spodobała się mi scenografia i charakteryzacja lat 80-tych. Po kilku minutach oglądania, widz zaczyna się zastanawiać, czy ten film faktycznie nie został wyreżyserowany w latach 80-tych, ponieważ cała scenografia potrafi skutecznie zmylić.
    Fajny film, daję 7/10:)

A' propos... na pewno ten film nie bazuje na innym wielkiej klasy filmie Romana Polańskiego ROSEMARY BABY... To jakiś absurd. Kto oglądał te dwa filmy zapewne się ze mną zgodzi. Niby czym są do siebie podobni????

• Indra_5 Indra_5

Tak samo nie wierzyłam w datę, którą na początku zobaczyłam. Na prawdę film zdawał się być " w starych czasach" nakręcony, mimo braku ciągłej akcji filmu nie chce się wyłączyć, tylko patrzeć dalej.

SPOJLER !!!
    SPOJLER!!!!
    SPOJLER!!!!!
    SPOJLER !!!!
    Niżej SPOJLER !!!!!
    SPOJLER!!!!!!!!!!!

Nie spodobał mi się fakt, że niby na faktach autent. więc panna przeżywszy całą akcję, opowiedziała ją, jednak, nie dowiedzieliśmy się, co dalej z "dzieckiem". (w końcu opowiadając to, była świadoma ciąży z "czymś")......i mogliby pokazać co zrobiła z tą ciążą..

• kryslav kryslav
    ocena: 6

i właśnie dzięki temu, że przywołuje na myśl te dobre lata hamerykańskiego horroru, coś w tym filmie jest, coś w nim siedzi. dzięki temu czuć delikatny klimat. co do zwiedzania domu, to w całości się z Tobą zgodzę - przyciąć trochę. ode mnie brawa dla Ti Westa oraz ludzi od scenografii i kostiumów za odwagę. udało im się bowiem przemycić tamte lata w teraźniejszość i stworzyć coś oryginalnego w dzisiejszych "papkowato-miałkowatych" czasach. jeśli fabułę mocniej rozwinąć, to byłoby znacznie lepiej

SPOILER
    końcówka owszem dobra i zaskakująca, że przeżyła i narodzi dziecko samego Pana Ciemności
    SPOILER

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: