fabio fabio
ocena: 9

pedalski, fascynujący i szalenie inspirujący!!!

• fushia fushia
    ocena: 10

Amen!

• karolinab_7 karolinab_7
    ocena: 8

Idealnie powiedziane.

• ranelwen ranelwen

film jako film, może i nie jest super zrobiony ale dzięki niemu, oprawie muzycznej, mogę choć trochę zasmakować w czasach, w których niestety nie dane było mi się urodzić. Glam Rock!

• matt_sane

Ja właśnie mam wrażenie, że w ogóle nie oddaje Glam Rockowego klimatu.

• karolinab_7 karolinab_7
        ocena: 8

Jaki więc powinien być ten glam rockowy klimat?

• matt_sane

Inny? Nie wiem jak mam to opisać i nawet nie chce się zastanawiać. Nie widzisz rozbieżności pomiędzy klimatem "R&FoZS&SoM" a tym filmem?

• nikola100 nikola100

uwielbiam ten film, umiem słowo w słowo zacytować z pamięci każdy cytat : D

• fabio fabio

idealne współczesne uzupełnienie(kontynuacja?)

http://www.youtube.com/watch?v=HHv0jW4p_xA&feature=relmf...

• ayla82 ayla82

No ja sie nie zgodze,Scisors Sisters zrobili typowy pastiż, teledysk jest troszke bardziej przesmiewczy niz zainspirowany glamem.
      To jest moim zdaniem wspolczesny glam: http://www.youtube.com/watch?v=sRYNYb30nxU
      I jest SUPER!!!

• fabio fabio

The Darkness (ang. ciemność) – brytyjska grupa wykonująca muzykę z pogranicza hard rocka i heavy metalu.

Scissor Sisters – amerykański zespół muzyczny, założony w Nowym Jorku w roku 2001, wykonujący muzykę pop-rockową z elementami glam rocka, disco i kabaretu.

• ayla82 ayla82

Niewazne jak ich zaszufladkowali na Wikipedii. Ten kawalek to czysty glam, no chyba ze chcialbys mi wmowic ze to jest Heavy Metal albo Hard Rock... to ja wtedy przepraszam....

• fabio fabio

http://www.myspace.com/thedarkness

gatunek: Klasyczny rock / Metal / Rock

• ayla82 ayla82

No tak, bo przecierz grupa grajaca Klasyczny rock / Metal / Rock musi pod grozba kary trzymac sie tego nurtu i absolutnie nie moze nagrac nic innego........ Tak jak Chylinska grajaca rocka nie mogla nagrac plyty w nurcie pop/dance, a Malenczuk, artysta rockowy, nie mogl nagrac plyty w duecie ze Steczkowska z piosenkami Kabateru Straszych Panow. No nie do pomyslenia,co?

• fabio fabio

"The Darkness - brytyjski zespół muzyczny założony w 2000 roku w Londynie. Grupa gra klasyczny rock, glam rock i glam metal, jednak sami członkowie zespołu twerdzą, że jest to klasyczny hard rock.

W muzyce zepołu słychać wpływ takich rockowych gwiazd lat siedemdziesiątych i osiemdziesiątych, jak: Queen, AC/DC, Elton John, Def Leppard, Judas Priest, Thin Lizzy, Cheap Trick, T.Rex, Led Zeppelin oraz Van Halen. Od innych współczesnych zespołów rockowych, The Darkness odróżnia wysoki falset wokalisty Justina Hawkinsa."

• ayla82 ayla82

a jednak??

• fabio fabio

z tą różnicą że oglądając i słuchając Darkness mam ochotę wstąpić do młodzieży wszechpolskiej...

• ayla82 ayla82

ja mam zupelnie odwrotne odczucia. za to scissor sister wywoluje we litosc. ale o gustach sie nie dyskutuje;-)

• fabio fabio

kto lepiej wygląda w szortach? Jake Shears czy Justin Hawkins?!

• ayla82 ayla82

myslalam ze chodzi tu o muzyke i ewentualnie show a nie ksztalt posladkow... Jake wyglada calkiem niezle, za to Justin napewno zachowuje sie oryginalnie i wyglada "ciekawie";-) Pozatym moim zdaniem muzyka the Darkness jest o wiele lepsza - mimo ze dziwna - i wyzwala skrajne emocje. albo sie to kocha albo nienawidzi.

• fabio fabio

"Glam Rock był stylem, w którym przepych i pragnienie oczarowania widza stawało się istotnym celem, czasami nawet spychając treść muzyczną w tło."

• Michu490 Michu490

Nie powiedziałbym że Def Leppard czy Motley Crue stawiali wygląd nad treść muzyczną.

• Kaguro Kaguro

pedalski? Wielu ludzi zazdrości glam rockowcom takiego wzięcia u kobiet.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: