Lateralis
ocena: 4

Nie mam pojęcia skąd taka wysoka ocena tego filmu. Dla mnie 4/10 to max. Film nudny i chaotyczny. Moze scenariusz nienajgorszy ale pogmatwany i wymieszany. Bardziej przypomina jakis film dokumentalny, tyle ze o fikcyjnej postaci. Nie polecam.

• Dzasmin Dzasmin

Ja tak samo. Uwielbiam filmy muzyczne i czytając opinie na temat tego filmu, byłam zachwycona jeszcze przed obejrzeniem go. I jak to zwykle bywa - zawiodłam się. Jak dla mnie klapa.

• noonik noonik

zgadzam sie... chaos w filmie to zadna wada, ale w tutaj brak jakiejkolwiek puenty! to niewybaczalne...
    tworcy mieli tak swietny material, genialna obsade i szerokie pole do popisu (glam rock, slawa), a tu taka porazka! ponizej oczekiwan.

• Purslane Purslane

Głównie ze względu na genialną obsadę (McGregor, Bale) spodziewałam się świetnego filmu, ale na moich oczekiwaniach wszystko się skończyło.

• Kondratiuk Kondratiuk

podpisuję się, nic dodać, nic ująć

• Kondratiuk Kondratiuk

proponuję obejrzeć "Sex & Drugs & Rock & Roll" i porównać oba filmy; Bowie, Pop, którzy byli inspiracją dla bohaterów "Idola" nie wydają mi się osobowościami mniej frapującymi niż Ian Dury ;) [tak na marginesie - b. lubię wszystkich wymienionych; pozdrawiam!

• użytkownik usunięty

Z reguły jestem otwarta na wszelkiego rodzaju filmy, historie i sposoby ich przedstawienia. Ale w tym przypadku nic nie przejdzie, jedyne słowo pasujące do "Idola" to kicz. Kicz w swoim złym wydaniu. Dlatego też się dziwię, skąd tak wysokie oceny...

• lightdivining lightdivining

Prawdopodobnie z tych samych powodów, z jakich podobne noty ma pewien film o transseksualnej Transylwanii.

• tovenka
    ocena: 5

Właściwie to wszystko się zgadza. Glam zawsze odrzucał mnie estetycznie i nigdy go nie rozumiałam, podejrzewając, że poza brokatem, spektakularnym upierzeniem i zbyt melodyjnym (jak dla mnie) wrzaskiem nic już nie ma. No i z tym filmem ta sama bieda. Zaczęło się wciągająco i dynamicznie, jednak okazało się, że to tylko bezład kompozycji scenariusza... Blask i połysk początkowo przyciągnęły oko, na koniec filmu niestety wychodziły niezbyt pociągającym brokatowym makaronem z nosa. Dałam 5 za aktorstwo. Muzyka momentami niezła, ale, jeszcze raz, brokat i wszelkie kolorowe smary jakoś nie miały dla mnie związku z w zasadzie prostymi i dość klasycznymi rockowymi kawałkami w wykonaniu Mcgregora. Miło było usłyszeć Lou Reeda! (btw. on miał serwowane przez rodziców elektrowstrząsy w młodości, co by sie przestał "geić" podobnie jak jeden z bohaterów )
    Mimo to scena, glamowa stanowi bardzo kolorowy punkt w historii muzyki rozrywkowej, taki neo-narko-barok i dobrze, że reżyser niniejszego filmu zarejestrował ten dziwaczny czas biseksualnych idoli, których nie wstydzono się pokazać w telewizyjnym show o 17.55 np.!

Ja jednak wolę dekadenckie i hedonistyczne klimaty w bardziej przaśnym przybraniu, a przede wszystkim, w zgrabnej i przemyślanej fabule.

ps. Nie wiedziałam, że przystojniaczek Bale może być do tego stopnia (dla mnie) aseksualny! ( zaraz zaraz to 10 pktów dla niego!)

• Grzesiubb Grzesiubb
    ocena: 9

Widać nie wszystkim musi się podobać. Jak dla mnie świetny popis Mc Gregora i Bale'a. A sam film świetny, nie widziałem niczego innego w tym stylu.

• Purslane Purslane

McGregor i Bale oczywiście na plus, ale nic poza genialną obsadą mnie nie zachwyciło.

• Rioriel Rioriel

prawdopodobnie ze średniej ocen wystawianych przez filmwebowiczów;-)

• finckaxl finckaxl
      ocena: 8

9/10

• Ulisseska Ulisseska

Tak to jest, gdy ktoś przed obejrzeniem filmu nastawia się na bóg wie co.

• Purslane Purslane

A ma mnie zadowalać byle filmidło, czy co?

• Ulisseska Ulisseska

Nie zrozumiałeś o co mi chodziło.

• Purslane Purslane

Przykro mi, że nie zrozumiałAM.

• Ulisseska Ulisseska

Jak w avku widzę mężczyznę, to biorę Cię za faceta.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: