Nu_RaKu Nu_RaKu
ocena: 8

Malkovich Malkovichem ale najbardziej jestem pod wrażeniem tego (wtedy jeszcze) dzieciaka! Bardzo dojrzała gra Christiana Bale'a, pokazał spektrum emocji, od nieskrywanej radości po głęboki smutek. Nie to co teraz: mistrz milczenia i jednej poważnej miny. A sam film... piękny na swój sposób. Początkowo odbierałem go jako nieciekawy dłużący się obraz, ale to było tylko wrażenie, bowiem dzieło to składa się z niesamowitych zdjęć oraz poruszającej muzyki i historii przede wszystkim. Teraz jak go wspominam to w pamięci zostaje wiele pojedynczych genialnych scen. Spielberg w tym wypadku udowodnił że i bez tony efektów może zrobić świetny film. ...no i te zachodzące słońce...

• horcruxxxx horcruxxxx

Tak, Christian świetnie się spisał: )

• Shadow Devil ShadowDevil

Potwierdzam! :)

• GhostDeath GhostDeath
      ocena: 5

Może fabuła filmu była dobra ale gra tego dzieciaka z adhd była żenująca

• CountryGirl CountryGirl

przebił siebie z przyszłosci? zagrał dobrze, ale w Fighterze i Mechaniku był sto razy lepszy. " Milczenie i jedną poważną minę" ma tylko w Batmanie :P

• Nu_RaKu Nu_RaKu

no dobra muszę siebie poprawić bo to co zobaczyłem w "American Psycho" sprawiło że zmieniłem zdanie o nim na lepsze :)

• jovovich jovovich

Zagrał genialnie. Wg. mnie jedna z lepszych dziecięcych ról. Miał do zagrania trudną rolę. Musiał pokazać swoje oblicze w wielu odsłonach, zrobił to świetnie.

• SniF_fw SniF_fw

A mnie niesamowicie irytował od pierwszej do ostatniej minuty nie potrafie powiedziec dlaczego

• end_on_me end_on_me

to fakt dzieciak był niesamowicie irytujący, ale chyba taka miała być kreacja ów bohatera - bale zagrał to wyśmienice.

• Haun85 Haun85

Może rzeczywiście miał taką rolę do odegrania. Z początku pamiętamy go jako dobrego chłopca z dobrego domu - który w wieku 12 lat pisał książkę...!...później ten chłopak porzuca tamten świat i stara się przetrwać w czasie wojny...Ten film jest wspaniały !!! Ale mam pytanie....w którejś ze scen Jim śpiewa piosenkę...mam wrażenie, że chyba patriotyczną. Wie ktoś może jak się ona nazywa ?

• wildrose84 wildrose84

brzmi patriotycznie, ale to walijska kołysanka "Suo Gan", i jak w scenie gdy chór śpiewa w kościele pasuje, to nie rozumiem dlaczego Jim śpiewał ją, salutując na dodatek, japońskim pilotom.

• Pagderic Pagderic

A mnie irytuje w Batmanie.

• homer87 homer87

Bale for president!

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: