werewolf1231 werewolf1231
ocena: 1

zachowywała się irracjonalnie, jak idiotka wręcz. Jej postać zepsuła mi cały seans ;/

• uwieziona uwieziona
    ocena: 8

I dlatego dałeś całemu filmowi 1 przez 1 postać? Jeśli tak, to gratuluję serdecznie;) Już nie wspomnę o kompletnym braku argumentów, ale czego się można spodziewać po ludziach dających bez zastanowienia ocenę 1...

• AzulMaestro AzulMaestro
      ocena: 4

8/10 to też przesada, ale cóż.

• uwieziona uwieziona

Wg mnie na tyle zasługuje. Tym bardziej z tą zaniżona oceną. To innowacyjny, ciekawy i paradoksalnie rzeczywisty film. Dobrze zrobiony i dobrze zagrany. Z pewnością natomiast nie zasługuje na tak radykalna i wyzbytą wszelkich ambicji ocenę jaką jest 1.

• werewolf1231 werewolf1231

nie widziałem żadnego plusa w tym filmie starczy? nie napisałem że za Else daję 1 więc nie wiem skąd ta myśl dziękuję dobranoc ;]

• uwieziona uwieziona

Tak pomyślałam, skoro to był Twój jedyny i dość radykalny w tonie argument. Skoro musi. Dobranoc.

• werewolf1231 werewolf1231

To nie jest mój jedyny argument ale to najbardziej raziło więc o tym napisałem. Jeżeli film mnie nudzi wystawiam niska ocenę, nie zliczam argumentów i średnich na 1 oceniam tylko filmy tak durne że nie obejrzałem ich pomimo chęci do końca

• AzulMaestro AzulMaestro
            ocena: 4

Niby o gustach się nie dyskutuje, ale obie oceny są przesadzone. Ogół oceny to nie kwestia gustu, ale fundamentalnych kryteriów oceniania filmu. Sam pomysł "Istoty" jest ciekawy i rozumiem, że reżyserowi chodziło o poruszenie tak aktualnej tematyki przekraczania granic moralnych w imię nauki. Jednak ogrom, że się tak wyrażę naiwnych zabiegów, nieścisłości i błędów logicznych niszczy radość oglądania świetnie zrobionej tytułowej istoty i przyznam nieźle skonstruowanego świata. Film zrealizowany jest poprawnie, nie mam nic do zarzucenia stronie technicznej, może prócz wymienionych wcześniej błędów, ale mimo, że to "tylko" szczegóły, to po prostu psują seans. Nie wiem jak inni, ale ja podczas oceniania, zwracam też uwagę na opis oceny. Po seansie i podsumowaniu stwierdziłem, że film nie był zły, lecz nie był też dobry, był średni( tj 5/10), co wcale nie jest tylko moim odczuciem, lecz jak widać ogółu społeczności filmweb.

• uwieziona uwieziona

Jeśli się na tym tak mocno skupiasz to tak. No ja się kieruje sobą, a nie społecznością zwłaszcza tutejszą, gdzie pełno jest trolli i gro ludzi, na poziomie mniej niż 0 (mam nadzieję, że mimo wszystko to jest mniejsza grupa, niż wydaje się być), którzy poprzez ignorancję i cynizm zafałszowują oceny ogóle filmów. Ja nie kieruje się tymi podpisami ocen, tylko dostosowuje spektrum kryteriów do skali (w tym przypadku 1-10). A dyskusja kulturalna i rzeczowa nie jst niczym złym. Nawet jeśli rozmówcy nie wpłyną na siebie (na zmianę swojego zdania) to zawsze można się czegoś nauczyć bądź coś zrozumieć lub lepiej zrozumieć. A oceny jak sądzisz są przesadzone wg Ciebie, ok. W sumie to logiczne, w odniesieniu do Twojej opinii wobec tego filmu. Ja czasem zawyżam swoje oceny, żeby walczyć z trollami, wiesz ziarnko do ziarnka.

• diabol44
                ocena: 6

niestety tych jak to określiłaś "mniej niż 0" jest całkiem sporo a śmiem twierdzić, że są nawet w większości...

• uwieziona uwieziona

Ok rozumiem. Mamy najwyraźniej inny sposób oceniania i punkt widzenia, ale nie chcę się o to spierać. Pozdrawiam.

• kasia_otop kasia_otop
    ocena: 5

Ja tylko odnośnie tego pierwszego wpisu.. widzę że nie tylko mnie trzęsło na wszystkie decyzje podejmowane w filmie przez Elsę ;D koszmarna postać.

• klucznik44 klucznik44

dokładnie, tak irytującej postaci dawno nie widziałem ...

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: