navi69ator navi69ator
ocena: 9

Ejmen! :D 9/10

• czarna_maggie czarna_maggie

Powiem coś co po prostu zabrzmi idiotycznie: ten film umocnił moją wiarę. Naprawdę, powinno się go puszczać na religii zamiast nudnych, oklepanych banałów. A ta muzyka!!!

• navi69ator navi69ator

No cóż, ja jedynie uwierzyłem w czarnego Judasza ;) Może gdyby to Gillan wcielił się w postać Jezusa (tak, jak to było w planach), uwierzyłbym również i w niego (ale raczej nie w Niego, jako syna Jego ;)). Dobra, żartuję :) A muzyka (i słowa!) rzeczywiście była genialna :)

Ja tam kocham musicale i Webera, więc ocena jest jak najbardziej subiektywna. Och, Ted też był świetny jako Jezus. Ale i tak moje serce należy do Piłata!

• navi69ator navi69ator

Jeżeli o musicale chodzi, to można powiedzieć, że jestem jaroszem ;) Ale tak się akurat składa, że przymierzam się do obejrzenia jednego... "Repo! The Genetic Opera" Kojarzysz? ;)

Jestem zaskoczona. Myślałam że Świat tej muzyki nie ma dla mnie tajemnic, a jednak...Ale to miło, miło. Jakieś szczegóły?

• navi69ator navi69ator

Babci raczej się nie spodoba? ;)

Do końca tygodnia postaram się obejrzeć, ale sądząc z opisu, będzie dość drastycznie... :) Poza tym był taki film... "Repo Men" (2010). Jeśli widziałaś, to 'Genetic Opera' powinna być w podobnych klimatach, na co bardzo liczę. Tak się bowiem składa, że ów film jest dla mnie arcydziełem... Arcydziełem kiczu i czarnego humoru w genialnej oprawie muzycznej :) Bynajmniej go nie polecam. Sporo osób (jeśli nie większość) uważa "Repo Men" za film słaby i idiotyczny, co, nie ukrywam, bardzo mnie cieszy :)

Wbrew pozorom nie jestem babciwnuczką(nie wiedziałam jak to określić, więc stworzyłam słowo na bazie "maminsynka").
                Czemu Cię to cieszy? Potrzeba bycia innym?

• navi69ator navi69ator

A wiesz, że to bardzo możliwe :) Poza tym źle się dzieje, jeśli coś, co z zasady ma budzić kontrowersje, cieszy się powszechnym uznaniem/ upodobaniem. Ot taki np. "Kill Bill". Ponoć "kino ambitne", pastisz przez duże 'P', a podoba się niemal każdemu. Niemal, bo ja np. wyłączyłem to 'cudo' po 10 minutach. No ale ja ogólnie za kinem kitajców (azjatów) nie przepadam, a co dopiero za czymś, co uwydatnia całą jego głupotę.

Mi też ten film się nie podobał. Tak jak cudowny "Przyczajony tygrys, ukryty smok"...

• navi69ator navi69ator

No widzisz, jesteśmy inni. Wyjątkowi :)

Co do Ciebie to nie wiem, ale ja jestem przeciętniarą. A szkoda.Może po prostu nie znam się na kinie?:)

• navi69ator navi69ator

No to pasztet :( A tak mi się przyjemnie z Tobą rozmawiało :( No nic, bywaj przeciętna Maggie! :(

Och, ale obrażalski...:)

• navi69ator navi69ator

No to jak, jesteś przeciętna czy nie? Bo z przeciętnymi nie rozmawiam :P

Cóż za szantaż emocjonalny...

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: