golol

No właśnie, albo ja jestem za ciemny albo po prostu nie dorosłem do tego filmu bo kilku spraw nie rozumiem. Mam kilka pytań
1. Czy stokrotka i Korab zginęli przy tej kracie??
2. Czy Kula się uratował??
3. Czy Zadra zginą w kanale??

Proszę o odpowiedzi

• ckdexterhaven ckdexterhaven
    brak oceny

"Przypatrzcie się im uważnie. To są ostatnie godziny ich życia."

• golol

No tak, ale tam nie było wtedy Stokrotki gdy gadał ten narrator

brak oceny

no rzeczywiście, sprawdzę jak to było w opowiadaniu Stawińskiego;
        ale przyznać musisz, że cały film dąży jednoznacznie do śmierci wszystkich bohaterów; to jest jedyne logiczne rozwiązanie akcji; oni wszyscy są skazani na śmierć, tak samo jak powstanie skazane było na klęskę

• golol

Zapewne masz racjię. Jeszcze jedno mnie dziwi, jak zginą Kula?? Przecież wyszedł z Kanału, czyżby zabił go Zadra

brak oceny

A nie widziałeś jak Zadra wpakował w niego tak koło pięciu kulek?

• golol

Ach, myślałem, że to mu w nogi strzelał. Przeczytałem książke pana Stankiewicza i już wszystko wiem. Polecam

• Alan83
    ocena: 6

Ja uważam że na zatarasowane drutem i granatami wyjście był sposób. Wystarczyło rzucić granat albo strzelić w wiszące jak bombki granaty a te oczyściły by teren poprzez detonacje. Troszkę mało inteligentne było sięganie po nie ręką. Chyba że Wajda chciał pokazać ze AKowcy byli mało bystrzy.

• tc1987 tc1987
      ocena: 7

Sugerujesz że Wajda który nakręcił później min.wielką śmierć AK-owca na śmietniku w "Piopiele i Diamencie" i nakręcił jeszcze szmirę pdt. "Pierścionek z Orłem w koronie" chciał AJ ukazać negatywnym świtele. Eeeeee, niemożliwe:D

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: