simon3333

Od dawna przymierzałem się do obejrzenia,aż w końcu się skusiłem.Przez 1 godz i 40 minut w filmie prawie nic się nie dzieje i jest po prostu nudny.Już myślałem że klapa,ale jednak 15 ostatnich minut uratowało film - szkoda tylko,że tak krótko.

• leola

Nie dziwi mnie Twoje zdanie... patrząc na Twoje gusta filmowe: Akcja-Sci-Fi, Sensacyjny, Horror itd... W "Katyniu" ostatnie 15min to zbrodnia i krew czyli to co lubisz, całe 1,40h to nuda czyli dramaty ludzkie. Nie kuś się już więcej na takie filmy, bo dramat to nie jest Twój ulubiony gatunek;)

• simon3333

Umiem docenić dobry film,niezależnie od gatunku.Akurat w trójce moich ulubionych jest właśnie dramat - Zielona Mila,więc proszę nie mów mi co mam oglądać.W historii moich filmów są tylko te obejrzane w ciągu 2 miesięcy a o dobry dramat ostatni trudno.Co do Katynia to i tak dałem ocenę wyższą niż średnia przez użytkowników.W filmie głównymi bohaterami powinni być Chyra i Żmijewski,bo właśnie oni zostali pojmani.Tutaj główną rolę gra Ostaszewska i film powinien nazywać się "Poza Katyniem".Polacy nie potrafili pokazać przez większość filmu warunków w jakich żyli więźniowie - jest tylko pięciominutowa scenka,no i końcówka.Niestety dobre filmy naszej produkcji to tylko komedie,no oprócz może 3-5 filmów innej kategorii.

• SnapeForever SnapeForever
        ocena: 6

Mi się podobała jeszcze scena z Popowem, który był skłonny ożenić się z Polką, by ratować jej życie i scena śpiewania kolędy Bóg się rodzi, reszta słaba

• Su_albo_Andy Su_albo_Andy

To prawda. Ale autorem dramaturgii ostatnich 15 minut był Stalin, nie Wajda.

• simer44

taka jest prawda, dlaczego prawie wcale nie widac tej okupacji radzieckiej? Film nagrany tak, aby nie urazic Rosjan.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: