Wypasiona_Foczka Wypasiona_Foczka
ocena: 10

Mi z ten Iggym oraz z 2 starszymi gosciami i wnuczkiem. Wg mnie najlepsze. A najgorszy to ten z laska i kelnerem(renee)

• kolejnyludekbiedny kolejnyludekbiedny
    ocena: 9

uwielbiam Billa Murraya wiec ten z nim i z RZA i GZA i ten tekst "przecież to Bill pieprz... świstak Murray", no i na dokładke z Alfredem Moliną i... to był Steven Wright ( popraw mnie jesli sie myle )

• Estranged Estranged

Iggy
      Molina
      Murray

Blanchett gdzieś pomiędzy, ale nie wiem gdzie...

• igrekzet
      ocena: 7

'Bill świstak gromiący duchom tyłki Murray' ;D

• Xedrios Xedrios
      ocena: 8

W scenie z Moliną nie był Steven Wright tylko Steve Coogan :P. Sceny z Murreyem, Iggy'm, Cate Blanchett i Moliną. Mega !

• Martine Martine

Jak dla mnie najlepsze: "Cousins?", "Delirium", "Cousins" i "Somehere in California". The White Stripes oczywiście też, chociaż Jack spisał się zdecydowanie lepiej niż Meg. Ogólnie najbardziej w filmie podobali mi się Bill Murray i Alfred Molina :)

• Fantom_4 Fantom_4

buscemi jako kelner opowiadajacy o blizniaku presleya - kozak :))))

• tamago_ tamago_

Mi się najbardziej podobał epizod 'cousins' z podwójną rolę Cate B. (:

• maja_san_D maja_san_D

dla mnie najlepsze były: "kuzynki" i "kuzyni?". Ale każda część miała niezłe teksty i motyw z piciem kawy przed snem- wow, aż mi się chce spróbować. Niezłe też było: "rzuciłem palenie, więc mogę sobie pozwolić na jednego":) hehe, jako nałogowiec podobało mi się to szczególnie, bo znakomicie odzwierciedla sposób oszukiwania samego siebie. Sławny motyw z bratem bliźniakiem Elvisa - kozak, "ziemia jako przewodnik akustyczny..."-ciekawe, no i postać Tesli. Nie wiem czy widzieliście "Prestiż", ale tam jest mocno zarysowana postać Tesli, interesujący koleś, niedoceniany, uznany za wariata. A moglibyśmy mieć darmowy prąd itd:)
      Jeśli chodzi o przekaz podprogowy, to już widząc tytuł zaplanowałam sobie, że obejrzę go przy takim to właśnie zestawie:) Chociaż osobiście wolę połączenie "piwo i papierosy" :D może druga część? :D

• Alkione Alkione

Taak, widziałam "Prestiż", Tesla chyba za darmo oświetlał całą wioskę do czasu aż przyszli typki od Edisona :D
        Wracając do Kawy i papierosów motyw z maszyną Tesli(dosyć długi tytuł, zapomniałam ;)) też był świetny... mówili jakimś technicznym językiem ;) Nic nie zrozumiałam a Meg na koniec zastanawia się nad ziemią jako przewodnikiem akustycznym jakby to był najciekawszy temat do kawy i fajki... cóż, różne są zainteresowania, dobrze że istnieją też umysły ścisłe, które rozumieją jakie korzyści by z wynalazków i pomysłow Tesli wypłynęły;)

• reklamation reklamation

nie będę oryginalna jak powiem, że "somewhere in california" było najlepsze :P poza tym kuzyni i kuzynki :)

• H0don H0don

mom zdaniem coogan&molina. pop/waits zaraz za nimi.

• luke_skywalker_2 luke_skywalker_2

"Kuzynki" i "Kuzyni?"
        /
        /
        /
        /

.

• sencalki sencalki
    ocena: 5

A mnie najbardziej podobał się bezproblemowy epizod

• erni_8 erni_8

Zdecydowanie "Dziwnie się spotkać". Mistrzowski absurd oraz bezbledny Roberto Benignim. :)

• Dr_Grape Dr_Grape
      ocena: 6

1. Blizniaki
      2. Gdzies w Kaliforni
      3. Dziwnie sie spotkac
      4. Zaden problem
      5. Delirium

• lasic_3 lasic_3

Those things'll kill ya - uwielbiam go za humor i wspaniałe aktorstwo. Poza tym Delirium - za Billego Murraya w nietuzinkowej roli oraz Cousins? - za znakomitego Steva Coogana i świetny obraz naszego społeczeństwa.

• revengaa revengaa

Dziwnie się spotkać-Roberto benigni.. taak. i Blizniaki ;) boskie :)

• arrival arrival

Dziwnie się Spotkać faktycznie rewelacyjny epizod, na równi z nim stawiam Counsins? i Somewhere in California.

• Zygfryd666 Zygfryd666

Bliźniak no i Tom Waits ;)
    Film prawie genialny, bo niektóre scenki były ciut gorsze, ale za całokształt 10/10 ;)

• użytkownik usunięty

Najbardziej:
    white stripes - jack szczególnie... :)
    alfred & steven
    murray

• you_are_sick you_are_sick

1. Bliźniaki i cała prawda o Elvisie
      2. Bill z raperami
      3. Iggy z kumplem

• Alkione Alkione

Ja tak na świeżo powiem, że najlepszy początek i końcówka :)
    Najlepszy Strange to meet you, Twins, Things'll kill ya, Cousins?, Delirium i No problem- ŚWIETNY!! :) Totalnie absurdalny! :) Renee była też dobra... Gdy kelner się do niej podstawiał ale nie wiedział jak zagaić :))Najmniej mi się podobało chyba Cousins... trochę za długi fragment jak dla mnie choć Cate nie mam nic do zarzucenia ;) Nawet dwa razy ;)
    Aktorstwo to przede wszystkim Murray, którego zaczynam lubić (niesmak po Kosmicznym meczu ;) ) i Roberto :) Ach Roberto :) Dentist? I go! You stay, OK? czy jakoś tak :)

• Sozewski Sozewski

Jak dla mnie 3 najlepsze historie - kolejność wg filmu:
    -Twins - genialny Buscemi i opowieść o Elvisie
    -Somewhere in California - chyba największa improwizacja (no może oprócz Beniniego)+ Iggy i Waits
    -Cousins? - jakże prawdziwe...
    Zaraz potem Cousins i Delirium. Reszta też dobra ale jednak słabsza. Ogólnie świetny film jeśli ktoś lubi takie klimaty.

• JohnKlonMorfinka JohnKlonMorfinka

Mnie najbardziej podobała się ta miniaturka z Cate Blanchette w podwójnej roli;) Po prostu geniusz nie aktorka!!!

• Arbonne Arbonne

Dziwnie cię poznać, Fdzieś w Kalifornii, To cię zabije, Nie ma problemu- trochę męczące, ale jakie zyciowe, Kuzynki- świetna Cate, Kuzyni?- płaszcz, który ściąga się przy wyjściu z domu, Derilium....
    Właściwie żaden filmik nie jest zły. Subtelny, trochę absurdalny humor, obrusiki w kratkę, oryginalne. Nie widziałam jeszcze filmu z filmów ;)
    Ostatni film (szampan) jednak dla mnie był bardzo przygnebiający. Śmieszny, ale typowo ,,śmiech przez łzy". Czy tylko ja mam wrażenie że ten staruszek zmarł? Dobrze że przynajmniej napił się ,,szampana" jak bogaci, piękni ludzie...
    9/10

• JohnKlonMorfinka JohnKlonMorfinka

Mnie też się wydaje, że ten staruszek umarł... I powiem więcej - byłbym rozczarowany gdyby było inaczej... Bo to świetna końcówka dla tego filmu jest... Niby błahe rozmowy są prowadzone przez cały czas jego trwania, ale są to rozmowy o życiu, więc i na śmierć musi być miejsce... A gdzie lepiej pasowałaby śmierć niż na samym końcu - wszakże śmierć to przecież koniec... Ja to właśnie tak odbieram.

• użytkownik usunięty

- Murray i jego delirka:)
    - Molina
    - epizod z Cewką tesli też był niezły

ogółem cały film genialny:)

• parobek

1. Kuzyni / Cousins? z Alfredem Moliną, Stevem Cooganem - doskonała gra aktorska, zabawa własnym wizerunkiem, autoironia, klimat, genialne dialogi
    2. Dziwnie się spotkać / Strange to Meet You z Roberto Benignim i Stevenem Wrightem - absurd w czystej postaci
    3. Renée z Renée French - zmysłowa, tajemnicza kobieta
    4. Gdzieś w Kalifornii / Somewhere in California z Iggy Popem i Tomem Waitsem - minimalizm dialogów, gesty, mimika, pauzy i rzucanie palenia
    5. Delirium z GZA, RZA i Billem Murrayem - "Bill Groundhog Day Ghost Bustin`Ass Murray"

• hyazinthe666 hyazinthe666

"Jack Shows Meg His Tesla Coil"
    "Cousins?"
    "Delirium"

.

• moniaL moniaL

"No problem"
      "Delirium"
      I filmik z Iggym Popem.

Zdecydowanie ta trójka najlepsza :)

• misia5 misia5

Jack Shows Meg His Tesla Coil
    delirium
    cousins?
    choć też b.fajna była ostatnia scenka podczas przerwy w pracy z dwoma starszymi panami ;)
    ogólnie jarmusch wymiata, polecam poza prawem - świetny humor, brzuch mnie od śmiechu bolał ;P

• top_banana top_banana

mi się najbardziej podobał "kuzyni?". przemistrzowsko zagrany.

• imeldusia imeldusia

mi sie podobaly:
    'dziwnie cie poznac'
    'blizniacy'
    'gdzies w kaliforni'
    'to cie zabije'
    'szampan'
    jak dla mnie 9/10 :-)

• Pin_up_Margolcia Pin_up_Margolcia

Jack pokazuje Meg cewkę Tesli
      szampan
      kuzyni?

odlot :D

• shimatta shimatta

Molina i Coogan. Po prostu niesamowicie zagrana scena, chichotałem jak głupi przez cały czas. Alfred rządzi!

• designed_by_JimmyChoo designed_by_JimmyChoo

Zdecydowanie pierwsze miejsce "Dziwnie się spotkać", później "Kuzyni?" i "Gdzieś w Kalifornii".

I cały film klimatyczny. ;)
    9/10

• Ar_wen Ar_wen

1. Gdzieś w Kalifornii (Iggy wymiata).
    2. Dziwnie cię poznać (motyw z dentystą powalił mnie na kolana:D)
    Dla mnie zdecydowanie najlepsze. Genialnie zagrane i ten absurdalny humor, mistrzostwo:)!

• użytkownik usunięty

+ 'Strange to meet you' /dentysta/
      + 'Somewhere in California' /papierosy/
      + 'Those things'll kill ya' /wnuk/
      + 'Cousins' /płyta/
      + muzyka
      + black&white
      + klimat

• Bounty Bounty

"Kuzynki", scena z Murray'em i ..."Dzwnie się spotkać".

• Sol Sol

z Billem Murray'em - był najśmieszniejszy :) gdyby nie ten kawałek, nie oceniłabym filmu tak wysoko.

• rhqq2 rhqq2

Kuzynki i ostatni film ze staruszkami.
    I motyw rzucania palenia przez Iggiego Popa. "Yes... since i quit..."

• Kot_Romeo Kot_Romeo

Mnie też rozwaliła ta scena z wnuczkiem! :D A na drugim miejscu stawiam 'Żaden problem' :)

• vene vene

1. Duet Molina&Coogan wymiata!!
    2. Rigano z tym swoim śmiesznym głosem i Murray ciągnący kawę wprost z dzbanka
    3. Rozgadany Buscemi, roztrzęsiony Benigni :)

• Vin_McQueen Vin_McQueen

Iggy Pop i Tom Waits. Czyste mistrzostwo i najlepsze oddanie klimatu takich miejsc, jak i filmu. Pure masterpiece.

• diana6echo diana6echo

a mi właśnie ta z Rene najbardziej się podobała - babka jest zupełnie taka jak ja :>
    na tym samym pierwszym miejscu są u mnie również Iggy z Tomem, a potem z Blanchette
    reszta filmów taka sobie, nie wspominając o zupełnie beznadziejnych jak ta z Beninim czy Bliźniętami.

• whisky_bottle whisky_bottle

Mnie najbardziej podobała się część z panią Blanchett, za to zupełnie nie pamiętam tej z Jackiem i Meg.

• matam matam

ja zupełnie z innej beczki ...

szukam podobnych filmów, z paleniem w roli głównej - ale nie obrazów typu "dziękujemy za palenie" czy walka z koncernami tytoniowymi tylko filmy w których palenie i papierosy przewijają się w co "drugiej scenie"
    polecicie coś ???
    wiem może być trudno ...

• Dzida_86 Dzida_86

Zdecydowanie film o kuzynach - świetny.
    Później ta z rzucaniem palenia (gdzie grał Iggy Pop).
    Na koniec dwóch staruszków z dzieciakiem.

Reszta przeciętna. Całość 7/10

• cave8 cave8

Możecie mi wytłumaczyć co było fajnego w rozmowie z Iggym i Tomem? Fenomen powrotu do nałogu? Co w tym fajnego? przecież wiadomo, że nikotyna to jedna z najbardziej uzależniających substancji i o powrót raczej nie trudno. Dla mnie ta rozmowa była nijaka :/ Do gustu nie przypadła mi również ta scenka z kobietą, która przeglądała katalog z rewolwerami. Natomiast cała reszta bardzo mi się podobała. Haha, nie wiedziałem, że Bill Murray to taki kawosz :D

• LadyMassacre LadyMassacre

1. Bliźniaki
      2. To cię zabije
      3. Epizod z The White Stripes

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: