Dla większości ludzi urodzonych w latach 70 ten film był, jest i będzie filmem KULTOWYM!!!
(na pewno nie wybitnym ale na pewno kultowym). Żeby to zrozumieć trzeba znać realia tamtej epoki... Cenzurę w TV, brak filmów innych niż radzieckie oraz seriale np. Czterej pancerni i pies czy (również kultowa) Stawka większa niż życie (no ale ileż razy można)
Zamknijcie oczy i wyobraźcie sobie świat bez internetu, telewizor często czarno/biały w którym były DWA!!! kanały publiczne i NIC INNEGO. To były czasy kiedy nikt nie wyobrażał sobie nawet że film można POSIADAĆ!!! na półce a nie kończy się po projekcji.
I nagle - następuje era VHS czyli "wideło" - filmy zdobywa się od znajomych, lub z tzw. studio nagrań po dwa na jednej kasecie 180 lu7b 240 min... Wtedy nikt nawet tego nie nazywał piractwem, bo coś takiego jak oryginalne kopie po prostu nie istniało...
A propo słowa kopie - jakość nagrań była często taka że trzeba się było domyślać co się dzieje na ekranie.. Filmy z Bondem czy Rambo często znajomi przynosili konspiracyjnie bo tam "się strzela do ruskich" a przecież to nasi oficjalni sojusznicy i pewnie za taką wrogą propagandę można mieć kłopoty.. DLATEGO ZROZUMCIE - dla naszego pokolenia każdy kolejny seans Commando w którym Arnold roznosił w strzępy tłumy wrogów był niesamowitym przeżyciem!!!! (ja sam oglądnąłem go ponad 150 X!!!! i znałem każde słowo i ruch Arniego)...
- bazadziś urodziny mająNajbliższe odcinki
-
Chirurdzy
za 3 dni (Polska)
odcinek: s8e23 -
Gra o tron
dzisiaj (USA)
odcinek: s2e10
-
- społecznośćrecenzje użytkowników
-
Prosta historia