najpierw szczegoly:
od razu rzuca sie w oczy ze w filmie niewiele sie dzieje, sklada sie tylko z kilku scen ktore sa niesamowicie dlugie (odnalezienie sniezki przez krasnoludkow trwa chyba z jedna trzecia filmu)
zla krolowa po przemianie jak nic zafundowala kilku dzieciakom zgon na zawal przez te ciagle wpatrywanie sie w widza
gdy ksiaze ryczy tym swoim barytonem trudno sie nie rozesmiac
animacja ciagle robi wrazenie mimo ze film ma ponad 70 lat
ale to co wydalo mi sie najciekawsze to obraz sniezki oraz stosunkow sniezka-ksiaze jaki zostal przedstawiony
najpierw sniezka, co o niej wiadomo? w porownaniu do nowszych bohaterek disneya zachowuje sie jak dziecko lub wolno myslaca osoba, trudno powiedziec zeby miala jakies wlasne zdanie (no, poza tym ze nie chcialaby zostac zabita:)), sama raczej nie wykazuje inicjatywy tylko czeka az ktos inny powie jej co ma zrobic, lubi sprzatac i gotowac (chociaz troche oszukuje bo w tych czynnosciach pomagaja jej zwierzeta), strasznie naiwna, wierzy wlasciwie w kazde wypowiedziane w jej kierunku slowo, zwykle niezdrowo sie przy tym ekscytujac, obraz zony idelanej lat 30 ubieglego wieku?:)
jej zwiazek z ksieciem to tez chyba jeden z najdziwniejszych romansow jakie zostaly przedstawione, ksiecia widzimy tylko dwa razy, na poczatku filmu sniezka ucieka na jego widok, natomiast na koncu po obudzeniu pocalunkiem juz bez problemu daje sie niesc na rekach, i tyle, zgaduje ze slub byl na dniach, kontrast tych dwoch scen naprawde zastanawia czy zdazylo sie cos miedzy nimi co sprawilo ze sniezka zachowuje sie w az tak inny sposob? czy jakims tropem jest to ze od pewnego momentu wstydliwa sniezka rozdaje wszystkim krasnoludkom całusy w czolo?
zwiazek z krasnoludkami (chociaz tutaj to chyba bardziej krasnoludy) to tez ciekawa sprawa, na poczatku oni traktuja ja jak kobiete natomiast ona ich jak dzieci, zmienia sie to dopiero po pewnym czasie, jak to wszystko powiazac?
nie wiem, trudno mi ocenic ten film, niech bedzie 5/10
- bazadziś urodziny mająNajbliższe odcinki
-
Chirurdzy
za 3 dni (Polska)
odcinek: s8e23 -
Gra o tron
dzisiaj (USA)
odcinek: s2e10
-
- społecznośćrecenzje użytkowników
-