Ten się lepiej zapowiada to jasne!! .. Lristen Stewart jako śnieżka (dobre sobie) i do tego ladniejsza niż Charlize Theron... po przeciwnej stronie za to genialna Julia Roberts i dużo ładniejsza od Stewart.. Lily Collins :))
Ja jednek uważam że 'snow white and the huntsman' ponieważ nie jest tak słodko jak w mirror mirror ale zgadzam się że Kristen Stewart jako śnieżka to porażka.
Raczej "Mirror Mirror", takie bardziej baśniowe i trailer jest lepszy choć nie ukrywam, że w "Snow White and the huntsman" czekam na rolę Charlize Theron. Noi ciekawi mnie jak zagra Kirsten.
Wydaje mi się, że obecność Stewart może nadać filmowi dramatyzm zbliżony do zmierzchu. Sposób w jaki gra, jej wyraz twarzy.. Stewart nie posiada jeszcze warsztatu na tyle dobrego żeby uwolnić się od pewnych przyzwyczajeń. Poza tym, o ile zwiastun ma cokolwiek wspólnego z ostateczną wersją filmu szykuje się coś podobnego do Immortals czy Starcia Tytanów, czyli wykorzystanie sprawdzonej historii (w tym przypadku baśni zamiast mitu) do prezentacji nowych efektów specjalnych. Oczywiście reszta obsady prezentuje się całkiem dobrze dobrze z tym że czy to wystarczy?
Dwa różne klimaty, słodki i mroczny. Ja jestem za słodkim( Mirror Mirror), fajna obsada aktorska i ciekawie się zapowiada. Co do drugiego filmu to tak jak was drażni mnie Stewart, jak można było jej powierzyć rolę Śnieżki? Nie dość, że nie jest zbyt dobrą atorką to i wygląd jej także nie pasuje do tej roli.
@londontown przecież w trailerze jest wyraźnie powiedziane, że najpiękniejsza jest Zła Królowa, a Śnieżka chce ją zrzucić z tronu, oglądaj uważnie ;]
z tego co słyszałem to podobne do dementora lusterko powiedziało że wampirka ma ją pokonać tj. zabić ale nie mówił nic o tym że stewart wygra z nią w konkursie piękności
a ja mam zamiar obejrzeć oba filmy i nie zdziwię się, jeśli oba spodobają mi się. punkt wyjścia dla twórców był ten sam, stara baśń dla dzieci, ale poszli w innych kierunkach, co jest interesujące i może sprawić, że w obu przypadkach odniosą sukces. niemniej ograniczyłbym porówywania obu produkcji, ze zwiastunów wynika, że to będą różne historie, różne światy. może okazać się, że jedynym ogniwem łączącym filmy będą imiona bohaterów, ten grimmowski rdzeń
"Mirror, Mirror" wygląda na komedię, "(...) Huntsman" na fantasy w tonie poważnym. Ja stawiam na "Mirror, mirror" ze względu na ciekawszą obsadę, kostium i wylewający się ze zwiastunu komediowy ton który powinien filmowi nadać lekkości. W drugim filmie przyciąga mnie Charlize Theron, mroczniejsze klimaty (lustro, kruki), ale z kolei nie leżą mi rycerskie klimaty i Kirsten w roli Śnieżki (ma trochę zbyt zblazowaną minę).
Tak jak @Raven46 - nie zdziwię się, jeśli spodobają mi się oba, zwłaszcza że oba obrały inną ścieżkę.
Miałam coś napisać, ale jak widać nie jest to konieczne, @Khaosth czyta mi w myślach, podpisuję się pod całą wypowiedzią ; ).
Mnie aktualnie bardziej przekonuje "Snow White and the Huntsman". Mroczniejszy klimat, rola Charlize Theron i ogólne lepsze wrażenie po pierwszych zapowiedziach. Jak już wcześniej wspomniano "Mirror Mirror" trochę przesłodzone.
Jestem tego samego zdania.
"Mirror, Mirror" nie przyciągnął mnie aż tak bardzo jak "Snow White...".
Śnieżka w "Mirror Mirror" jest brzydka i dla mnie nie pasuje do tej roli. Co do Stewart nie mam zastrzeżeń. Zobaczyy jak poradzi sobie w roli kompletnie innej niż Bella Swan.
snow white and the huntsman już mnie kupił swoją ścieżką dźwiękową, oglądając trailer miałam dreszcze :)
W "mirror mirror" nieco odstraszają mnie brwi śnieżki, które wyglądają strasznie dla mnie drażniąco i komicznie :/
dla mnie lepiej zapowiada się mirror mirror, chociaz pewnie to drugie ma więcej akcji i jest bardziej mroczne wydaje mi się że wolałabym obejżeć mirror mirror, w zwiastunie Julia Roberts jest świetna :D
Dopowiem, że "Mirror Mirror" bez Julii Roberts był by niczym. Tylko dla nie i jej roli obejrze ten film.
CHARLIZE THERON RZĄDZI!!
Ale Julia Roberts w roli Złej Królowej.. nie wiem czy śmiać się czy płakać, z początku nie mogłam uwierzyć że do takiej roli ją wzięli. Dobrze że to kino familijne, a nie prawdziwa poważna adaptacja baśni, w takiej sytuacji mogę już wybaczyć tą uśmiechającą się twarz i blond włosy Złej Królowej. Przynajmniej nie gra Królowej Śniegu..
No jako aktorka jest bardzo o.k. :) W sumie dawno nie oglądałam żadnego filmu z nią, to może być ciekawe..
zdecydowanie Snow White. Ale to dlatego, bo Kristen Stewart jest mocno promowana, a Lilly Collins jest znana z tego, ze ma znanego tatę i grała w jednym filmie z Lautnerem.
"snow white and the huntsman" bardziej mnie zainteresowało. Pomijając ścieżkę dźwiękową, która jest świetna i efekty specjalne, fabuła wydaje się dużo bardziej wciągająca! "Mirror, mirror" wygląda mi na przesłodzoną komedyjkę dla młodszej widowni.
to w zasadzie będą dwa różne filmy, mimo że jedna historia, jak dla mnie oba mogą być naprawdę dobre
Oceniając po trailerach - zdecydowanie "Snow White and the Huntsman". Nie wiem czy będzie to dobry film ,ale zapowiada się interesująco. Już po tym fragmencie kreacja Theron robi wrażenie. Widać, że buduje cały film. Zresztą postać Złej Królowej jest chyba najciekawsza i najbardziej wyrazista. Stewart tam praktycznie nie widać, zwyczajnie blednie z jej jedną miną i wiecznie otwartymi ustami. Co prawda widziałam ją tylko w jednym filmie, ale zrobiła na mnie niesamowicie negatywne wrażenie. Przy niej Jessica Alba to mistrzyni aktorstwa ;)
Mirror, mirror- sknocić trailer filmu, który ma odnieść dość duży sukces kasowy to sztuka.
Jeśli wynudziłam się przez te 2 minuty, to nie wiem czy wytrwam do końca filmu. Humor też ani trochę mi nie odpowiada.
Roberts wydała mi się sztuczna i mało przekonywująca.
No raczej Mirror Mirror. Jak bylam ostatnio na Immortals to pokazali tez zwiastun tego filmu,i zapowiada sie bardzo dobrze. Komedia fajna i basn...chetnie wole obejrzec ten, z Julia Roberts,niz z wkurzajaca mnie risten Stewart przez caly film.
królewna śnieżka i łowca. Widzieliście kirsten tylko w zmierzchu ale wszyscy ją oceniają, patinson tez w zmierzchu jest słaby a w innych filmach radzi sobie dobrze, kirsten zresztą też, co prawda jest sporo gorzą aktorką niż on, ale myślę że poradzi sobie jako śnieżka.
trudno powiedzieć-komedia konta bardziej mroczne klimaty-ocenie jak obejrzę ale na teraz jestem bardziej za Mirror Mirror bo Śnieżka jest ładniejsza -nie lubię Stewart
Ja stawiam na "Snow White" i Stewart.Nie moge zrozumieć tego pastwienia się nad nią,osobiście nie oglądałem "Zmierzchu" bo jak dla mnie to profanacja tematu,został wyprodukowany po to żeby zbić kase na masach nastolatków i trudno ją winić za to że na tym etapie kariery przyjęła rolę.Widziałem ją za to w kilku innych filmach i jej gra zawsze mi się podobała,podoba mi się jej stylizacja w Śnieżce,przypomina mi Keire Knightley w "Królu Arturze",licze na to że zarówno ona jak i cały film co najmniej dorównają mu poziomem.
Zdecydowanie "Snow White And The Huntsman" ze względu na mroczny klimat i muzykę. Stewart mi nie przeszkadza. "Mirror, Mirror" jak dla mnie nie ma "tego czegoś", ot taka sobie komediowa adaptacja. Natomiast "Snow White" wprowadza coś całkiem nowego, co sprawia, że ta znana historia nabierze zupełnie innego znaczenia.
Chyba bardziej 'Mirror Mirror', chociaż 'Snow White and the Huntsman' też mnie zaciekawiło - mroczniejszy klimat i wgl. Ale zgadzam się, że Stewart to jest makabra i tutaj jestem ciekawa, bo w jednym artykule pisali, że w tym filmie nie chodzi o to, że Śnieżka ma być ładniejsza od królowej tylko po prostu musi ją zabić, a w innym, że ta druga chce się pozbyć Ś. ponieważ ta jest od niej ładniejsza (Kristen - ładniejsza od Charlize? Śmieszne) Więc jak to jest? Ale właśnie w 'Mirror Mirror' jest też lepszy dobór aktorów - świetna Julia Roberts i o wiele ładniejsza od KS - Lily Collins.
Stanowczo "Mirror Mirror" - może być świetną komedią. I obsada bardzo fajna...
Co do drugiej produkcji obawiam się iż może być porażka. Sama obsada zapowiada niejako film dedykowany fankom zmierzchu więc wiele się nie spodziewam (najwyżej będę mieć miłą niespodziankę)
Och te go nie było żeby w tym samym czasie kręcić dwa filmy o tej samej tematyce. Ale jak dla mnie jeśli chodzi o coś nowatorskiego i zaskakującego to "snow white and the huntsman" jest lepsze od "mirror mirror" . Jedyne co mi się niepodoba to obsadzenie Kristen w roli Śnieżki przeciez nie grzeszy ani uroda ani talentem za to Charlize jest boska mogła by zagrac obie panie . W "mirror mirror" lepiej dobrali postacie pań bo chodz Julia R. jest swietna i piekna to Śnieżka bije ją na głowe urodą ale sam film to poprostu odzwierciedlenie bajki tyle że Śnieżka sobie troche pomacha mieczem a Książe jest ośmieszony poprzez to psie zachowanie. Owszem nie moge sie doczekać obu filmów głównie dzięki świetnym Rolą Charlize t. i Julii R. ale to tyle.
"Och te go nie było żeby w tym samym czasie kręcić dwa filmy o tej samej tematyce."
"Dzień zagłady" i "Armageddon"; "Czerwona planeta" i "Misja na Marsa"; "Mrówka Z" i "Dawno temu w trawie"; "Matrix" i "Trzynaste piętro" ... ;)
Chodzą słuchy, że fapowane widowisko z Czarlizą i zombie-Bellą okazał się gorszy.