Adamkass Adamkass

wampiry nie były by z tego filmu zadowolone:). Zniewieściały Lestat w pedalskich ciuchach, Akasha chodzi jak paralityk. Nie ma tego co w książce i tyle. A szkoda. Mogło być naprawdę pięknie. W dodatku muzyka... co to za muzyka? Ze niby mroczne to ma być? Moonspell, Cradle of filth to juz by lepiej pasowało moim skromnym zdaniem. "Vampiria" Moonspella na przykłąd.

• MakaveliSTO MakaveliSTO

Zgadzam się w 100|%.

• Wampirzycaaaa Wampirzycaaaa
    ocena: 10

Ymm ... to był KoЯn człowieku ... -.- Metal ... idealnie pasował do tego filmu ...

• Adamkass Adamkass

"Każdy ma swe" człowieku:). A KoRN jak juz nie jest gatunkiem METAL

• xmonk15x xmonk15x

Tak? a jakim gatunkiem jest KoЯn wedle ciebie ? Tak nawiasem mówiąc Moonspell czy Cardle of filth , żaden z tych zespołów nie jest tak kreatywny aby nagrać muzykę do filmu :) . Jonathan ma za sobą już dość dużo soundtracków filmowych i uważam że jest w tym świetny. A ty szukaj sobie swoich zespołów w przekładach filmowych i życze ci powodzenia bo ich nie znajdziesz.. ;)

• Adamkass Adamkass

każdy ma swoje zdanie na ten temat droga pani. Nie szukam, ja po po prostu lubię słuchać tego,co lubię. :) A panience radzę wpisać w google "metal" albo "zespoły metalowe". Pozdrawiam obie panienki:).

• Wampirzycaaaa Wampirzycaaaa

Z tego co wiem KoЯn jest zespołem metalowym / heavy metalowym. Ale także hard rockowym. Ja bym na twoim miejscu nie polegała na google... Np. Within Temptation i Evanescence wcale nie grają takiego prawdziwego metalu a są zaliczane do tej grupy. W tych czasach trudno znaleźć prawdziwy zespół metalowy.

• Adamkass Adamkass

ja po prostu wolę ostrzejsze brzmienia: Moonspell, Cradle of Filth (black, gothic metal), Sabaton (power metal), Sirrah, zresztą zapraszam na you tube na CzochrajBobra02 gwoli wyjaśnienia :) pozdrawiam panienkę.

• bumbleble bumbleble

ja kiedyś słuchałam CoF a teraz się za nich wstydzę :'( za za Him się z tego zrobił ojeny ojenyojeny!

• Adamkass Adamkass

ja nie słucham już w sumie niczego takiego co kiedyś, COF się sprzedało, komercja itp, co do Himu - kompletnie nie rozumiem o co come on, ale ok, wymieniłem Cof, czy Moonspel bo są "mroczniejsze" i bardziej by się nadawały do filmu o wampirach.

• bumbleble bumbleble

nie lubię słowa mroczne. wzbudza we mnie śmiech ;D chodzi o to że cof kiedsyś "śpiewało" o sexie, morderstwie, plugastwie, miało genialną gitarę sporadyczne "gotyckie" wstawki a teraz.... śpierają o miłości i zamiast muzyki jest tam rytm. techno metalo him

• Adamkass Adamkass

a ja mam ich gdzieś, fanem ich nie jestem, dla mnie liczyła się muzyka, nie słowa - słowa mnie nie obchodziły, tylko brzmienie, mi chodziło o bardziej wyrafinowany dobór muzyki do filmu - np teledysk Vampiria Moonspella mówi sam za siebie. ahoj

• bumbleble bumbleble

wspomniałam tylko i wyłącznie o słowach, ponieważ miały one oddźwięk w muzyce. i zgodzę się że powyższe bardzie by pasowalo

• Olifantorka Olifantorka

Popieram Cię Adamkass, Moonspell- idealny; i kawałek to jak dla mnie "Wolves From The Fogg", może też The vision bleak by pasowało... taki gotyk/horror.... czy zbyt groteskowe?

• Adamkass Adamkass

"The vison bleak" też by pasowało:)

• ula666devil ula666devil

paralityk pfee!!!
    własnie to jej NADAJE CHARAKTER WŁAŚNIE TE RUCHY to nie jakas tam wampirzyca xxI wieku
    a co wolałbyś zeby chodziła jak prostytutka??? :/
    ale no sorry czepiać sie muzyki tym filmie to szczyt bezczelnsci.....jak dla mnie no sorry
    ostrzejsze brzmienie ? hmm... moze wlacz ostra pile mechaniczna switne brzmienie nawiasem mówiac

• Adamkass Adamkass

ulala :) o już zdania własnego mieć nie można. co za naród:) miłego dnia pani znerwicowana:)

• ula666devil ula666devil

sorry zly dzien i tak mi sie cislo przez zeby te kąśliwe uwagi

• Adamkass Adamkass

nie ma sprawy:) pozdrawiam.

• baska02 baska02

Tutaj popieram zdanie odnośnie Akashy. Takie chodzenie faktycznie nadawało jej uroku. Ogólnie film, choć nie był rewelacyjny, według mnie zasługuje na dobrą ocenę :)

• aczkolwieczka aczkolwieczka

Mi się nie zbyt podobal. Nie czytałam książki, więc nie mogę porównać ale gra Aaliyah była kiepska

• bumbleble bumbleble

gra lestata też. W ogóle film jest zbyt przetchniony, akasha ma za małe cycki a ta ruda powinna być ładniejsza i bardziej eteryczna

• oth88
    ocena: 1

Super, że założyciel tematu pochwalił się zespołami których słucha - i które bardziej by pasowały do filmu. Problem tylko w tym, że CoF jak i Moonspell nie nadają się do filmu dla MAS którym jest Królowa Potępionych, bo grają zbyt ciężko, ostro, nieradiowo.

Wokale z tych dwóch zespołów przecie wystraszyły by nastolatków idących na ten film - ewentualnie później przesłuchujących cd z soundtrackiem. CoF niby są to sprzedajnymi, komercyjnymi pokrakami w świecie black/goth jednak... nadal są zbyt uszojebni jak na film dla mas. Nie mam nic przeciwko JD ofc. Tyle.

• Adamkass Adamkass

super że "odpowiadacz" na temat pochwalił się co sądzi na temat tego i owego:) a nastolatki w dzisiejszym świecie są faktycznie mocno "wystraszeni", pozdrawiać nie będę:).

• oth88
        ocena: 1

Nie strzelaj focha. Nie chciałem :<
        Z twych postów aż kipi samouwielbienie i chęć zwalenia do lustra. Idź w pokoju Daniego.. czy jak mu było... Pozdrawiam.

• Adamkass Adamkass

wypowiadamy się tutaj o filmie a nie mojej SKROMNEJ I ŚLICZNEJ osobie, którą z pewnością jestem:) do lustra nie muszę, nie jestem zboczeńcem, a w facetach nie gustuję, poza tym co na to moje narcystyczne a jakże dziecko i moja najpiękniejsza na świecie żona:). A na pozdrowienia trzeba zasłużyć. ZEGNAM NARCYSTYCZNIE I EGOCENTRYCZNIE polecam terapię dla zakompleksionych :)

• magda100 magda100

Ale przynajmniej się nie świecą...

• Adamkass Adamkass

plusem tego filmu jest oczywiście fakt, że wampiry się nie świecą, mają zęby i robią z nich użytek, owszem:).

• Metropholis Metropholis

Właśnie!

• bumbleble bumbleble

jak to nie? akasha ma taką złotą poświatę.

• magda100 magda100

Ale bez brokatu.

• bumbleble bumbleble

z brokatem, ale z mniejszymi drobinkami, jeżeli mamy wchodzić w takie szczegóły ;D

• Danathiel Danathiel

Co za temat, co za temat.
            Jest co jest, innej "Królowej (...)" nie będzie.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: