xMcRobonx xMcRobonx
ocena: 2

Rzadko zakładam tematy na filmwebie, ale dla tak "wyjątkowego" filmu muszę poświęcić kilka słów.

Ten film jest po prostu denny, nigdy nie miałem tylu facepalmów podczas oglądania horroru.
Jedno wielkie nieporozumienie.

Skąd u mnie tak zawyżona ocena (2/10)? Za talent aktorski Jensen'a Ackles'a , mimo bez sensownego scenariusza, wiarygodnie odgrywał swoją rolę. Dziwię się, dlaczego zagrał w takim filmie, myślałem że ma aspiracje na bardziej ambitne produkcje.

Czemu Krwawe Walentynki CzyDe są głupie? Oto kilka sytuacji z filmu: (kilku innych pewnie zapomniałem, bo takich było sporo):
-babka jest na parkingu, goni ją morderca, ma do wyboru uciec w stronę miasta, ewentualnie do lasu (plusy: otwarta przestrzeń, mogła spotkać kogoś, kto jej pomoże) lub schować się w swoim motelowym mieszkaniu/pokoju (plusy: brak, minusy: mało miejsca, ciężko się schować, mniejsze szanse na przeżycie) co robi babka? OCZYWIŚCIE wybiera drugą opcję (widocznie nie posiadała w tym czasie mózgu)...
-jedna z ostatnich scenek: jak ta dziewczyna celowała w Toma i swojego męża, potem Tom się przyznał bla bla bla, zaczęli się bić, wymachiwać kilofami, łopatami, a ta durna idiotka stoi z pistoletem (rewolwerem bodajże) w rękach i się gapi, zamiast strzelać...co prawie doprowadziło do śmierci jej męża
-dodam jeszcze liczne potknięcia się podczas ucieczek, prawie wszyscy, którzy uciekali przed mordercą, potykali się...hahaha najlepsze było potknięcie "naszej głównej kobiecej bohaterki" na czyściutkiej i prościutkiej podłodze w markecie.

Co jeszcze kuleje. Oczywiście EFEKTY SPECJALNE.
Były na baaaaardzo niskim poziomie, kilka przykładów:
-jak twarz tej blondynki została przecięta w pół łopatą, to animacja "obsuwającej" się górnej części jej głowy była bardzo ale to bardzo sztuczna.
- nie inaczej jest z odlatującą (oczywiście w CzyDe) żuchwą tego dziadka, scena ta była chyba jeszcze bardziej sztuczna, od tej co przed chwilą opisałem

Liczyłem na to, że to będzie fajny film na wieczór, niestety było tyle głupich momentów, ze było mi wstyd za osoby, które wyprodukowały "to dzieło".

• Nezumi. Nezumi.

Tak, to zdecydowanie jeden z najgorszych filmów jakie widziałam. Powiem tyle, że mnie wyręczyłeś mnie w opisywaniu jak bardzo denny on jest.

• AlePoCo_fw

Kolejny film w którym jakiś idiota lata z siekierą i zabija ludzi.Tym razem dla odmiany i urozmaicenia jest kilof

• Wodzionka Wodzionka

Dlaczego same negatywy i wyzwiska? :(
    Dla mnie jeden z najlepszych i zapamiętanych. Dlaczego? A choćby z ciekawej akcji i efektów specjalnych (tak tak!). Może według niektórych nie zasługuję na pochwałę, wręcz przeciwnie- naganę. Ale mimo to, przecież w każdym filmie ( tu horrorrze) DA SIĘ dostrzec i te ciekawe fragmenty. Wystarczy tylko wczuc się w to.. no nie wiem jak "TO" ująć :D

• iwona1510005 iwona1510005

szczerze mówiąc mi też sie ten film podobał. Nie wiem czemu zgarnia aż tak złe opinie. Widziałam wiele gorszych gniotów no ale każdy ma swoje zdanie. Ja uważam, ze plusem tego filmu było to, że do końca nie wiedziałam kto jest mordercą czy jej mąż czy były chłopak. ja jestem fanką slasherów dlatego może przypadł mi do gustu

• Valtor_666 Valtor_666

Najgłupszy pseudo-horror to 'Piła' ..

• Madx
    ocena: 4

SPOILER
    xMcRobonx, finał, który opisałeś był bajecznie niedopracowany;) ja na przykład w ogóle zapomniałam, że w tej scenie gra jeszcze jedna postać i bardzo się zdziwiłam, jak bohaterowie na chwilę przestali się tłuc i na ekranie pojawiła się ta kobieta, bo dopiero wtedy do mnie dotarło, że ona tam ciągle stała z tą bronią i się tępo wszystkiemu przyglądała;)

• KevinRudolf KevinRudolf
    ocena: 7

zgadzam się ;D ja to się ostatnio tak uśmiałam na Krzyku 4 w CzyDe xD
    jedna z pierwszych scen, była też absurdalna... wszędzie trup obok trupa, rozpołowione ciała i wszędzie kawałki porozrzucane xD i te serduszka hahaha xD śmiałam się jak wariatka ;-D
    zapomnieliście o jeszcze jednym absurdzie ! ;-) jak te dwie laski uciekają przez ogromny sklep i weszły do tego małego pomieszczenia, tamten nawala kilofem w drzwi, a laska chce uciec przez okno, chwila przestaje, i bardzo szybko pojawia się za oknem !! i ją wyciąga... no bez jaj... mnie to poraziło masakrycznie ;DD
    a to jak ona stała z tym pistoletem, to normalnie szlag mnie trafiał, zamiast przywalić temu Tomowi czy jak mu tam i ratować męża to stała jak lampa !!! porażające ;]

• xMcRobonx xMcRobonx
      ocena: 2

Dokładnie...cieszę się, że jednak nie jestem jedyną osobą, uważającą że ten film jest....głupi.

• AlbertWesker AlbertWesker

ale krzyk 4 jak i Krwawe Walentyny to slashery one mają być w pewnym stopniu śmieszne;) więc jak dla mnie oba te filmy są wspaniałe gdyż slasher to wdłg mnie najlepszy podgatunek horroru:D a co do krwawych w3D
      to Plusy i Minusy
      Plusy (Ackles, Ciekawe efekty jak się ogląda w 3D, tajemniczość jak w Krzyku;), gra aktorska pozostała też wysoko stoi)
      Minusy (tylko ten z tą nagą babką co ucieka do motelu;p ) a co do upadków na płaskiej przestrzeni to się zdarza nawet mi;p

• Madx

Hej, też lubię slashery, ale nagromadzenie scen, które przestają już nawet być śmieszne i zaczynają graniczyć z absurdem, przeszkadzało mi niesamowicie w odbiorze tego filmu;) bo, faktycznie, pod względem fabuły i obsady(ackles i kerr świetnie sprawdzają się w horrorach:) krwawe walentynki miały spory potencjał;) nawet wybierając między nimi a krzykiem 4, skłonna jestem wskazać na krzyk, który przecież też nie zachwycał, ale moim zdaniem zawierał mniej błędów, a przez to lepiej się go oglądało;)

co do krzyku to 4 była najlepszą częścią, i najwięcej przekazywała (nabijanie się z potęgi facebooka, sława-internet) twórca, wybitny Craven postarał się i to bardzo;) a Krwawe Walentynki 3D też są dobre, nie mówię że idealne ale dobre, dzięki nim zaczęłem oglądać supernatural;p zaraz po wyjściu z kina;p

• Madx

Do mnie jednak bardziej przemawiają poprzednie części krzyku, ale po wyjściu z kina nie czułam się jakoś szczególnie rozczarowana, bo też cudów się nie spodziewałam(za to moi znajomi chcieli mnie zabić, bo to ja wybierałam repertuar;). Cieszę się, że krwawe walentynki pozwoliły Ci odkryć supernatural, bo to mój ulubiony serial:)

mój już też obok krótkiego żniwiarza i walking dead;p a i pierwszego sezonu lost i prison break;)

• Madx

O pierwszych dwóch, które wymieniłeś, nigdy nie słyszałam, ale walking dead jest chyba dosyć nowy;) nie wiem czemu, ale horrory, w których widziałam acklesa, nie przypadły mi do gustu, a oglądałam oprócz krwawych walentynek jeszcze devour(i to na długo przed supernatural) :)

on najlepszy jest jako Dean i chyba tak pozostanie;)

• Madx

No tak zazwyczaj kończą aktorzy serialowi, bo trudno ich sobie wyobrazić w innych rolach;)

ma podobno w resident evil zagrac leona kennedyego;p

• Madx

Serio? Ale super, pasuje mu ta rola!;) Może w końcu spodoba mi się jakiś film z jego udziałem, bo resident evil jest zawsze świetny:) Ostatnio grał tam prison break(znaczy się miller;), więc kolejna znajoma twarz nie będzie już tak dawać po oczach:))

no właśnie, a ackles jest podobny z twarzy do leona więc będzie gitara:) jeszcze dojdzie dwóch nowych barry burton i ada wong ale kto ich zagra nie wiadomo

• Madx

No nawet bardzo podobny;) ogarną trochę włosy i gotowe!:) pewnie pozostali aktorzy do nowych ról już nie będą tacy znani, chociaż nigdy nie wiadomo...;)

pewnie tak, ale zobaczymy czy wgl jensen bedzie bo jeszcze nie potwierdzili go i chyba scofielda nie bedzie bo cos pisali ze kto inny zagra chrisa;p

• Madx

Ciekawe czemu już go nie chcą:o i kto go zastąpi, bo zazwyczaj jednak pozostają przy tych samych aktorach, a tu taka zmiana;) ackles musi być! oszczędzą na charakteryzacji;)

no mi sie zdaje ze on nie chcial a nie oni

• Madx

Wiesz dlaczego?:)

nie;p moze nie podalal wyzwaniu;p

• Madx

Mówisz, że nie wytrzymał psychicznie tego napięcia?;P

moze przezywali go od tatuazy i nie chcial wieccej;p

• Madx

Ha haa nikt by nie wytrzymał takiej presji;) za dużo sezonów prison breaka:)

właśnie;p i pewnie go nie bedzie, ale lepiej zeby zostal;p takie zmienianie glupie jest

• Madx

Pewnie, że głupie;) i śmieszne, że ci bohaterowie wcale nie zauważają, że ich kumpel "zmienił" twarz; zazwyczaj jest wtedy na początku taka jedna kilkusekundowa scena, w której wszyscy się patrzą na takiego kogoś, jest cisza na ekranie i któryś z bohaterów głośno i dobitnie wypowiada imię tego zmienionego, żeby widz wiedział, co z czym;) coś pięknego:P

no właśnie, coś w stylu filmu phantasm;p też tam zmieniali jednego z głownych bohaterow, wkurzajace;p

• Madx

Albo nawet w tym supernatural z ruby... upiekło im się, bo aktorka nie podpisała kontraktu, a oni ją tylko przenieśli w inne ciało;) fuks;P

to akurat co innego;)

• Madx

No tak, ale na tej zasadzie mogli wymienić połowę obsady;)

• _davidoff_ _davidoff_

Film jest pełen absurdów, a czarę goryczy przelała scena z wybuchem metanu w kopalni. Zgodnie z logiką, wszyscy powinni spłonąć żywcem.

• iwona1510005 iwona1510005

oglądałam dawno ten film wiec pewna nie jestem ale skąd wiesz, że lepiej by było jak by uciekała do miasta? skąd wiesz jak blisko to miasto było? może daleko, jak to zwykle z motelami bywa, a biec po ulicy z gołą cip** to chyba nie najlepszy pomysł. poza tym, ludzie w panice nie zawsze dokonują dobrych wyborów. A co najważniejsze, piszesz o niedorzecznościach a przecież 3/4 horrorów to zbiór niedorzeczności. Gdyby wszyscy bohaterowie postępowali logicznie i bezpiecznie to zapewne horrory by w ogóle nie powstawały bo nie dochodziłoby do takich sytuacji jakie są w filmach ukazane.

• trancefan1986 trancefan1986
      ocena: 10

Nie przejmujcie się negatywnymi komentarzami gimgówien, dla nich istnieje tylko Piła i Hostel. No i Koszmar z Wiązów z tymi swoimi śmiesznymi nożykami na palcach.

• Mala_Lady_Punk Mala_Lady_Punk
    ocena: 5

Zgadzam się z tym, że film trochę denny, ale ja dałam aż 5.
    Krwawe "Walę Tynki" to slasher, więc spodziewałam się idiotyzmu i krwi. Niestety kilka scen było kompletnie do tyłka (nie czaje np. tej z gołą babką biegającą po parkingu). Przez pewien czas było nudno. Trochę za mało czarnego humoru (niestety wcale go nie było). No i muzyka była do bani...
    Na plus była gra aktorska (to nie wina Acklesa, że przez pół filmu krzyczałam "Dean, keep calm and carry salt!" i "Wezwij Casa"), sama historia, krew i zakończenie. Spodziewałam się typowego happy endu, a ten nie był taki typowy...
    Było dobrze, znośnie. Nie jest to perełka, ale gorsze gnioty widziałam ;)

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: