Rzadko zakładam tematy na filmwebie, ale dla tak "wyjątkowego" filmu muszę poświęcić kilka słów.
Ten film jest po prostu denny, nigdy nie miałem tylu facepalmów podczas oglądania horroru.
Jedno wielkie nieporozumienie.
Skąd u mnie tak zawyżona ocena (2/10)? Za talent aktorski Jensen'a Ackles'a , mimo bez sensownego scenariusza, wiarygodnie odgrywał swoją rolę. Dziwię się, dlaczego zagrał w takim filmie, myślałem że ma aspiracje na bardziej ambitne produkcje.
Czemu Krwawe Walentynki CzyDe są głupie? Oto kilka sytuacji z filmu: (kilku innych pewnie zapomniałem, bo takich było sporo):
-babka jest na parkingu, goni ją morderca, ma do wyboru uciec w stronę miasta, ewentualnie do lasu (plusy: otwarta przestrzeń, mogła spotkać kogoś, kto jej pomoże) lub schować się w swoim motelowym mieszkaniu/pokoju (plusy: brak, minusy: mało miejsca, ciężko się schować, mniejsze szanse na przeżycie) co robi babka? OCZYWIŚCIE wybiera drugą opcję (widocznie nie posiadała w tym czasie mózgu)...
-jedna z ostatnich scenek: jak ta dziewczyna celowała w Toma i swojego męża, potem Tom się przyznał bla bla bla, zaczęli się bić, wymachiwać kilofami, łopatami, a ta durna idiotka stoi z pistoletem (rewolwerem bodajże) w rękach i się gapi, zamiast strzelać...co prawie doprowadziło do śmierci jej męża
-dodam jeszcze liczne potknięcia się podczas ucieczek, prawie wszyscy, którzy uciekali przed mordercą, potykali się...hahaha najlepsze było potknięcie "naszej głównej kobiecej bohaterki" na czyściutkiej i prościutkiej podłodze w markecie.
Co jeszcze kuleje. Oczywiście EFEKTY SPECJALNE.
Były na baaaaardzo niskim poziomie, kilka przykładów:
-jak twarz tej blondynki została przecięta w pół łopatą, to animacja "obsuwającej" się górnej części jej głowy była bardzo ale to bardzo sztuczna.
- nie inaczej jest z odlatującą (oczywiście w CzyDe) żuchwą tego dziadka, scena ta była chyba jeszcze bardziej sztuczna, od tej co przed chwilą opisałem
Liczyłem na to, że to będzie fajny film na wieczór, niestety było tyle głupich momentów, ze było mi wstyd za osoby, które wyprodukowały "to dzieło".
- baza filmwebudziś urodziny mająNajbliższe odcinki
-
Chirurdzy
za 5 dni (Polska)
odcinek: s8e23 -
Gra o tron
pojutrze (USA)
odcinek: s2e10
-
- społecznośćrecenzje użytkowników
-
Prosta historia