dariol dariol

A prawda odmienna zgoła, o ile film jako tako trzyma się prawdy, jeśli tak powiedzieć by można,
słowa tego nie nadużywając za bardzo, historycznej, o tyle historia owa jest po prostu nudna i
żadne kostiumy tego nie nadrobią. Taka opowieść o tym jak dziewczyna została księżną i się
rozczarowała, po drodze została zdradzona, zdradziła i na inne dziwne sytuacje się godziła,
tworząc je poniekąd. 4/10 a lwia część pozytywów to te kostiumy i scenografia.

• dzebedisa dzebedisa
    ocena: 9

głównie jest to taka powieść o "umiarkowanej wolności", czyż nie? to co wymieniłeś to tylko zdarzenia.

• MissBetsy MissBetsy
      ocena: 8

hmm, 4/10 a kolega ma go w najwyżej ocenianych. Interesujące :)

• dzebedisa dzebedisa

:)

• MissBetsy MissBetsy
    ocena: 8

Mnie nie znudziła. Trójkąty na szczęście nie są nawet i dziś chlebem powszednim. Druga sprawa- takie filmy przypominają o ewolucji w stosunkach międzyludzkich, w szczególności - podwładności kobiet. No a księżna to może i trochę męczennica Izaura, ale taki żywot wiodły ówczesne dobrze "ożenione" kobiety (infantylne gry na trawie, wyjścia na salony, spotkania przy herbatce z plotkarami, rodzenie potomków i potakiwanie zdradzającym je mężom). Mniemam, że dochodziły do tego gry w polo i goszczenie posłańców bożych:) mało atrakcji?

• dzebedisa dzebedisa

tak sobie myślę, ze to jest taki film, z taką tematyką, która moze wywrzeć DUŻE wrażenie tylko na płci żeńskiej, bo to jej dotyka. i jednak filmy oceniamy wyżej wtedy gdy ożywiają w nas emocje, więc to chyba nie jest takie dziwne, że faceci nie zobaczą w nim tego co widzą kobiety. to samo jest w drugą stronę.
      aczkolwiek jesli można cos przybliżyć innemu widzowi to czemu nie.

• dariol dariol

Tacyśmy prości, nieskomplikowani i nieczuli.
        Po prostu w moim odczuciu film, nie zważając nawet na jego daleko od mojego ideału moralnego treśc, jest nudny. Fakt faktem mojej narzeczonej podobał się bardziej, ale nawet ona dała mu tylko 6/10.

A propos tego, że jest w najwyżej ocenionych - gdyby dostał 1/10 też by, póki co, był.

• dzebedisa dzebedisa

"Tacyśmy prości, nieskomplikowani i nieczuli."
          kompletnie nie o tym pisałam.
          jesli jednak czujesz, że taka jest rzeczywistość to ja na pewno nie będę oponowac. ;P

a że jest w najwyżej ocenionych, to ja odczytałam jako żart, ironię.

• rockie rockie

nie zgodzę się, film jest bardzo poruszający, jestem przerażona losem księżnej Georgiany, myślała, że będzie szczęśliwa, bo poślubiła właściwego człowieka, a ten, można powiedzieć, zabrał jej wszystko: wolność, godność, a przede wszystkim życie. jak można tak kogoś traktować, tym bardziej matkę własnych dzieci? "Księżna" wstrząsnęła mnie dogłębnie, bardziej niż niejeden dramat psychologiczny.

• dariol dariol

W sumie zazdroszczę Ci , że taki film wywołuje u Ciebie takie, jak to mówisz, wstrząsające emocje. Takich filmów jest tysiące, tak więc na parę lat wystarczy aby codziennie przeżyc wstrząs czy zachwyt, czego z całego serca życzę, zazdroszcząc zarazem.

• rockie rockie

dziękuję, obiecuję, że spełnię twoje jakże serdeczne życzenia. ja ci życzę, żebyś nie musiał już więcej oglądać tak beznadziejnych i nudnych filmów jak "Księżna", bo to pewnie tylko zabiera ci cenny czas i obraża twój wysoki intelekt.

wczytuję Ladowanie

Zgłoś nadużycie

Opisz, dlaczego uważasz, że ten wpis nie jest zgodny z regulaminem serwisu: